infa.lt

Vyriausybė pradeda karą prieš Dieveniškių gyventojus, baugindama, jog „nenorėtų panaudoti jėgos”, prievarta primesdama jiems nelegalus

25 liepos
15:31 2021

Pasienio su Baltarusija gyventojai iš Dieveniškių miestelio jau negali ramiai miegoti naktimis tiesiogine prasme, besiruošdami atremti vyriausybės  planus primesti šiam gražiam, tyliam, švariam ir jaukiam Lietuvos kampeliui priežiūrą ir rūpesti nelegaliais migrantais iš Afrikos, Čečėnijos, Irako, ir kitų arabų šalių.

Dieną prie įvažiavimo prie apleistos žemės ūkio mokyklos, į kurią valdžia suplanavo pervežti nuo iki 2000 nelegalių ekonominių migrantų budi suaugę miestelio žmonės, o naktį juos pakeičia jaunimas, budintis jau iki ryto.

Visa tai daroma tam, kad būtų spėta sureaguoti į policijos ir kariškių bandymą prasiveržti prie mokyklos ir apgyvendinti joje, tiesiog stojant prieš Lietuvos jėgos struktūras, kurių vadovai jau laido grasinančias užuominas, kad „reikia tartis”, ir jog jie nenorėtų panaudoti jėgos.

Keisčiausia tai, kad „reikia tartis” traktuojamas priešingai visiems šios frazės tikrosioms prasmės, kai turima omenyje, jog „susitarti” būtina tik jėgos struktūrų ir I. Šimonytės patarėjo pateikiamomis sąlygomis nenukrypstant nuo jų nė per milimetrą.

Kokios tos sąlygos?

Reikalaujama, kad gyventojai sutiktų ir įsileistų į savo miestelį nelegalus sienos pažeidėjus (nusikaltėlius) bent iki rugsėjo 1 dienos, po ko minėti pareigūnai tvirtina, jog jie bus iš čia išvežti.

Reikia paminėti, jog jų pažadai šiuo klausimu žvelgiant iš teisinės pusės nieko neverti, mat nė vienas neturi pakankamai politinių galių, kad galėtų juos išpildyti atėjus minimai datai. Nė nuo vieno absoliučiai nepriklauso tai, kur ir kada bus pastatytos bent kažkokios patalpos minėtiems migrantams, į kurias juos būtų galima perkelti.

Tačiau pagrasinti Dieveniškių gyventojams galimu jėgos panaudojimu, tvirtinant, kad planas bus įgyvendintas bet kuriuo atveju, jie nevengia.

Kadangi susitelkę Dieveniškių žmonės pasiduoti neketina, vienintelis būdas, kuriuo būtų galima įgyvendinti nelegalių imigrantų invazijos į miestelį planą – jėgos panaudojimas. Kito kelio nėra.

Mokykla nelegalams

Tačiau Dieveniškės sulaukė paramos iš visos Lietuvos.

Po vakar įvykusio Vilniuje mitingo „Lietuvos Šeimų Sąjūdis” pakvietė šalies žmones palaikyti savo tautiečius Dieveniškėse. Į kvietimą atsiliepė ir greitai susiruošė į kelionę tiesiai iš mitingo 30 automobilių su žmonėmis. Kai kurie atvažiavo vėliau.

Pirmi žodžiai kuriuos išgirdo „Lietuvos Šeimų Sąjūdžio” sukviestas desantas išlipęs iš automobilių, buvo iki ašarų širdingas Dieveniškių žmonių skandavimas: „Ačiū, ačiū ačiū, ačiū…”

Šiuo momentu dauguma susirinkusiųjų iš abiejų pusių staiga suprato, kad nėra Lietuvoje skirtingų tautų ar kalbinių mažumų – kad visi jie yra viena Tauta, kuriai rūpi apsaugoti savo Tėvynę tokią, kokia ji yra brangi visiems, savo vaikams.

infa.lt vakar pabendravo vietoje (Dieveniškėse) su Seimo nare Beata Petkevič, nuvedusia vietoje apžiūrėti pastato, kuriame Vyriausybė planuoja apgyvendinti nelegalus. Pastatas apleistas, jame beveik nėra vandens, tualetai dėl to neveikia, jame daug metų nebuvo gyvenama, todėl iš vidaus jis primena pastatą vaiduoklį.

Seimo narė papasakojo, jog savivaldybės Tarybos nariams buvo pagrasinta net iki to, jog tuo atveju, jei nelegalams nebus pajungtas vanduo – yra tikimybė, kad joje bus įvestas tiesioginis valdymas (beveik karo sąlygos).

Tuo pačiu pareigūnai teigė, jog jame, esą gyvens daugumoje moterys su neįgaliais vaikais, kas atrodytų pasityčiojimu matant tą gyvenimui nebetinkamą statinį.

Ir šioje vietoje ši pilnai susikompromitavusi vyriausybė planuoja smukti dar žemiau, mat sprendžiant iš pareigūnų kalbų jokio kito plano ji neturi.

Tuo tarpu dieveniškiečiai vaišino atvykusiuosius iš mitingo viskuo ką turėjo, įvairiausiais valgiais, gėrimais, karšta kava ir pasikalbėjimų metu pasakė vieną frazę, kuri parodė, jog Lietuva sėkmingai peržengė dar vieną vienijimosi etapą.

Jie pasakė: „Mes niekada negalvojome, kad kažkas iš likusios Lietuvos galėtų atvykti padėti mums atsilaikyti prieš valdžios savivalę, o šiandien staiga pamatėme, kad čia atvyko žmonės iš visos Lietuvos”. Tai buvo tikro, nuoširdaus ir neslepiamo džiaugsmo valandėlė.

Susirinkusieji buvo atvykę iš Klaipėdos, Kretingos, Panevėžio, Šilutės, Kėdainių, Kauno, Vilniaus, Marijampolės, Kalvarijos ir kitų Lietuvos miestų bei miestelių. Visos Lietuvos piliečiai.

Nežiūrint į rimtą situaciją – tai tapo praregėjimo diena.Neperdedant galima sakyti, jog visi jautėsi kaip viena didelė šeima, kurios nariai rūpinosi vieni kitais.

Dalis atvykusiųjų vakare išvyko namo, pažadėję grįžti, o kita dalis liko nakvoti kėdėse ir ant suolų prie laužų, kartu su Dieveniškių jaunimu, atvykusiu pakeisti savo tėvų. Visi buvo aprūpinti antklodėmis, maistu ir karštais gėrimais.

Tas pat likusiems per naktį prie laužo buvo pasiūlyta ir anksti ryte – karšta kava, įvairiausi sumuštiniai, daržovės ir smaguriams saldumynai, bei sultys.

Tuo tarpu likusi Lietuva, pakviesta „Lietuvos Šeimų Sąjūdžio” jau ruošėsi į kelionę, rengdamasi papildyti pirmąją atvykusiųjų grupę.

Kelionėje jau Marijampolė, Telšiai, Klaipėda, o rytdienai rengiasi kiti miestai.

Prisijunk ir TU!

Į kelionę pasiimkite asmens dokumentą, nes vykti teks į pasienio zoną, kur kartais jo reikalaujama vykstant automobiliu.

Ačiū atvykstantiems!

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 3 380

Žymos:

Atsiliepimų 2

  1. Algirdas    -  2021-07-25, 16:48

    Esu olandijoje, grįžtu kita sekmadieni, tik uzvesiu i namus asmeninius daiktus, pabūsiu pora val. su šeima ir keletai dienų ATVAZIUOJU BŪTI KARTU, gal dar atsiras ur mano bendraminčių

    Atsakyti į šį komentarą
  2. am    -  2021-07-26, 10:43

    Aiskus ir geras veiksmas.Izanga i leftistu nuvertima.Sekmes.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...
A5

"Lietuva be miškų, be kelių, be mokyklų, be smulkaus verslo ir be ateities !" su...

Jei tikėti tik tuom ką matei, tai(nerandu žodžių, padėk)...

Gal paspringai bevardindamas kad iki Lietuvos nedasikasei......

Apie totalinę rusofobinę LT šizofreniją: lebionka.blogspot.com/2023/10/valdas-anelauskas-zombiu-lietuva.html...

Mes stojom i nato kad būtume apginti o db jau ir pulti norime)))...

Ginklų pramonė labai pelninga, kas turit pinigų ir galit - investuokit, daug uždirbsite. Tik nereikia...

Fu

Jei prievartauja nes neturi merginos tai sprendžiama labai paprastai, neturės kuo prievartauti tai ir merginu...