infa.lt

Prievolė vaikams dėvėti kaukes nėra pagrįsta mokslu: Naujojo Džersio senatoriai

19 liepos
06:50 2021

Vaikas su dviračiu ir kauke

Naujojo Džersio (JAV) senatoriai praėjusią savaitę surengė klausymą, norėdami išsiaiškinti, ar mokslas palaiko veido kaukių vaikams dėvėjimą mokyklose, vis didėjant susirūpinimui dėl šių kaukių veiksmingumo ir neigiamo poveikio vaikų sveikatai, rašo Epoch Times portalas.

Mokslininkai kalba apie kaukių veiksmingumą užkertant kelią COVID-19 plitimui. Sveikatos specialistai ir tėvai kalba apie kaukių poveikį vaikų sveikatai ir savijautai.

Dalyvaujantys įstatymų leidėjai tvirtino, kad vaikų dėvimos kaukės mažai padeda užkirsti kelią COVID-19 plitimui ir gali pakenkti vaikams psichologiškai, emociškai, jų raidai ir fiziškai.

Reikalavimą dėvėti kaukes beveik visose viešosiose vietose Naujajame Džersyje panaikino gubernatorius Philas Murphy gegužę, tačiau prievolė mokyklose dėvėti kaukes vaikams liko galioti, pateisinant ją tuo, kad vaikams iki 12 metų nebuvo skirtos vakcinos nuo COVID-19.

Kaukių efektyvumas vaikams

Nebuvo atlikta jokių atsitiktinių imčių klinikinių tyrimų su vaikais, siekiant įvertinti kaukių dėvėjimo naudą, tačiau skirtingos šalys skirtingai reagavo į pandemiją, sakė dr. Martinas Kulldorffas, Harvardo medicinos mokyklos medicinos profesorius, biostatistas ir epidemiologas.

„Per pirmąją [COVID-19] pandemijos bangą 2020 m. pavasarį dauguma didžiųjų Vakarų šalių ilgesniam ar trumpesniam laikui uždarė mokyklas, įskaitant daugumą JAV valstijų. Vienintele išimtimi tapo Švedija, kuri išlaikė dirbančias mokyklas ir dienos priežiūros įstaigas skirtas vaikams nuo 1 iki 15 metų, o jų yra iš viso 1,8 milijono vaikų“.

Tuo metu Švedijoje nebuvo kaukių dėvėjimo, socialinio atsiribojimo ir vaikų COVID-19 testavimo, prievolės, sakė Kulldorfas posėdžio metu, tačiau mokyklose ir dienos priežiūros įstaigose valymas vyko dažniau nei įprasta, o susirgę vaikai buvo išsiunčiami kaip įprastai namo.

Nepaisant tokio apribojimų nebuvimo, „nė vienas iš šių 1,8 milijono vaikų nemirė [nuo COVID-19]“, – pabrėžė Kulldorfas.

„COVID pirmiausia plinta per suaugusiuosius. Kai vaikai užsikrečia … paprastai jie infekcinį užkratą gauna iš suaugusio žmogaus. Ir labai neįprasta perduoti jį nuo vaiko suaugusiam“.

COVID-19 infekcijos rizika mokytojams yra tokia pati arba šiek tiek mažesnė nei kitų profesijų vidurkis, sakė Kulldorfas. „Nėra tikslo dėvėti kaukes nei vaikų, nei mokytojų labui. Nėra jokių priežasčių tą daryti visuomenės sveikatos labui“.

„Manau, kad Jungtinėse Valstijose per visą šią pandemiją buvo pranešta apie 350 COVID mirčių tarp vaikų. Mes tiksliai nežinome, kiek iš jų yra dėl COVID, palyginti su tuo, kiek yra su COVID, nes [CDC] neatliko to tyrimo“.

Kulldorfas teigė, kad vaikų mirčių nuo gripo skaičius siekia 200–1000 kiekvienais metais, priklausomai nuo gripo sunkumo.

„Kiekviena iš šių mirčių yra tragiška”, – sakė Kulldorfas, tačiau „[kaukė] vaikų ypatingai nesaugo nuo COVID”.

Plačiau: https://www.theepochtimes.com/mkt_morningbrief/mask-mandate-for-children-is-not-backed-by-science-new-jersey-senators_3903570.html

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 240

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Taikliai.aciu....

Briuselio politikos veidmainystė akivaizdi....

Melas ir dezinformacija buvo tada, kai mums buvo bandoma įteigti, kad vakcinos apsaugo nuo ligos...

Teisę kontroliuoti turės lygiai tiek, kiek ir balsuoti. Bet pareikš savo nepasitenkinimą kuriuo nors valdžios...

jau pasimate daugumai,kur veda ta "Vakaru ideologija"!? Idomu tik,ar besugebesime ta mesla nusiplauti ir kiek...

BRICS padarys savo darbą...

Del

tolesnio vogimo,o ne pagalbos! Saliai reikia taikos,o ne tolesnio susinaikinimo!...