infa.lt

Finišavo Lietuvos Šeimų Sąjūdžio” inicijuota Vengrijos vaikų apsaugos įstatymo pataisų palaikymo peticija

05 liepos
14:55 2021

Lietuvos Šeimų Sąjūdis - susitiksime rugsėjo 10 d.

Šiandien ryte planuotai finišavo „Lietuvos Šeimų Sąjūdžio” (LŠS) inicijuotos Vengrijos vaikų apsaugos įstatymą palaikančios peticijos parašų rinkimas, kuris vyko 10 dienų.

Šio Vengrijos įstatymo pataisų pasmerkimą palaikė G. Landsbergis (Lietuvos vardu) ir atsisakė pasirašyti pasmerkimą Prezidentas, tuo jį palaikydamas, ir tuo pačiu užsitraukęs žiniasklaidos nemalonę.

Viso peticiją pasirašė, patikslintais duomenimis 7 970 žmonių, kas atrodytų visai mažai, jei dabar nebūtų vasara, kurios metu, kaip žinia, nutrūksta bet kokia politinė veikla ir krenta interesas jai. Žmonės išsivažinėję kas kur ir retas kuris seka aktualijas kiaurą dieną. O ir kam, kai galima išsitiesti pajūryje ant smėlio, paupyje ar paežerėje ant žolytės ir klausytis paukščių čiulbėjimo – jų pas mus dar pakankamai , vėjo ar bangų ošimo ir mėgautis saulės spinduliais bei šiltų vandeniu 🙂

Daugiausiai parašų padėjo tie daugelio „neaktyviais” vadinami vilniečiai – 1312, toliau Kaunas – 1187, Klaipėda – 598, Šiauliai – 361, Panevėžys – 280, Mažeikiai – 210; Britanijos lietuviai – 202, Marijampolė – 180, Alytus – 152, Kėdainiai 129, Kretinga – 111, Telšiai – 102, Jonava – 97, Plungė – 96, Šilutė – 79, Tauragė – 79, Utena – 77, Ukmergė -73, Jurbarkas – 72, Palanga – 62, Druskininkai – 60, Radviliškis – 57, ir t.t. mažėjančia tvarka.

„Lietuvos Šeimų Sąjūdis” dėkoja visiems pasirašiusiems, tiems, kas netingėjote, supratote peticijos svarbą, ir norėtų paraginti tuos, kurie neatrado laiko šį kartą – sekantį – prisijungti prie LŠS komandos.

Šiuo metu surinktų parašų sąrašas spausdinamas ir bus perduotas adresatui – Vengrijos ambasadai kaip dalies Lietuvos piliečių palaikymas vengrų šeimoms taip pat EP.

LŠS norėtų visiems skaitantiems priminti – kovoje už šeimos ateitį nėra nesvarbių dalykų – mums svarbus kiekvienas sąjungininkas, kiekviena mūsų pažiūras palaikanti šalis, kiekvienas žmogus. Todėl, savo ruožtu – turime, tiesiog privalome, palaikyti visus tuos, į kuriuos, visai gali būti, ateityje teks kreiptis pagalbos jau mums.

Neapsiribokime vien savo kiemu, nes bėda ateis, ji jau eina, ir greičiausiai visai iš kitus pusės nei galime tikėtis ir tada kiekvienas sąjungininkas mums bus kaip Dievo dovana. Būkime ir mes sąjungininkais kitiems. Vienybė būtent tuo ir remiasi – draugų ir sąjungininkų, o ne priešų paieška.

Prisiminkime Žalgirio mūšio detales – jei ten būtų stovėję vien lietuviai – neabejotinai būtume pralaimėję.

Bet ten, mūsų to meto išmintingų valdovų dėka, stovėjo visi tie, kuriuos jie tuo metu sugebėjo paversti savo draugais ir sąjungininkais – rusai, gudai, lenkai, ukrainiečiai ir visi kiti – todėl Lietuva išliko iki šių dienų. Ir mes, mes galime remtis mūsų protėvių patirtimi, kuri sako:

„Ranka rankon, petys į petį – ir jokios kliūtys mums nebaisios”.

Na, ir, jau tradiciškai:

„Iš praeities tavo sūnūs…”

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 282

Žymos:

Atsiliepimų 2

  1. Laima    -  2021-07-05, 16:44

    Tai iš Landsbergio tikėtis nieko neverta. Ar tik viena kartą lazda jam netvos kitu galu. Nesu girdėjusi ar nors vieną normalią iniciatyvą palaikytų kas nors iš klano. Ryškus kenkimas viskam kas yra gėris. Laukiu tos dienos kada visa šaika susirinkus šmutkes varys lauk iš Seimo, o dar geriau iš Lietuvos, nes jau tikrai stovi skersai gerklėj.
    Ačiū Lietuvos Šeimų Sąjūdžiui už puikią iniciatyvą. Tepadeda mums Dievas!

    Atsakyti į šį komentarą
    • Marija    -  2021-07-05, 20:42

      Mūsų Seimo šaika yra vaikų darželis, tad Šeimų Sąjudis turi nedviprasmiškai jiems vadovauti, kaip tikri mylinys tėveliai. Dabar iškilo problema su Lietuvos siena ties Baltarusija, tad juk matome, kad vaikai nesusitvarko, tai gal lauksime, kol šaika sužlugdytų valstybę? Būtina kuo skubiausiai susirinkti ir organizuoti sienos statybą. Manau, kad delsti negalima.

      Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...

Sunku jums vasarai...!...