infa.lt

I.Šimonytė dalyvauja EVT parengiamajame susitikime, nors ten dalyvauti kaip šalies Prezidentas turi G. Nausėda

25 birželio
07:00 2021

lrv.lt nuotr.

Lietuvos premjerė Ingrida Šimonytė nuotoliniu būdu dalyvavo Europos Vadovų Tarybos (EVT) parengiamajame susitikime, kurį organizavo Europos liaudies partija (EPP). Pagrindinis šio susitikimo tikslas – pasirengti birželio 24–25 d. vyksiančiai EVT.

Susitikime aptarti pagrindiniai EVT darbotvarkės klausimai. Diskusijoje dėl COVID-19 pandemijos dėmesys skirtas veiksmų koordinavimui, vakcinų tiekimo ir skiepijimo klausimams bei pandemijos pasekmių valdymui.

Taip pat buvo aptartas Bendrijos ekonomikos atsigavimas po pandemijos, įskaitant Europos ekonomikos gaivinimo plano „Next Generation EU“ įgyvendinimas.

Lietuva tikisi, kad Vyriausybės pateiktas nacionalinis ekonomikos gaivinimo ir atsparumo planas bus patvirtintas liepą.

Susitikime I. Šimonytė  pabrėžė, kad per Lietuvos ir Baltarusijos pasienį toliau auga nelegalios migracijos srautai.

„Ši nelegali migracija yra dirbtinai skatinama paties Baltarusijos režimo. Todėl būtinas visos ES dėmesys migracijai tiek Pietuose, tiek Rytuose. Migrantų panaudojimas politiniais tikslais – tai, ką dabar matome Baltarusijoje – turi būti griežtai pasmerktas“, – sakė I. Šimonytė.

Lietuvos Vyriausybės vadovė padėkojo už parodytą solidarumą su Lietuva po lėktuvo užgrobimo.

Diskusijoje Rusijos klausimu, Lietuvos premjerė ragino nekartoti klaidų, grįstų iliuzijomis dėl konstruktyvaus dialogo su Kremliumi galimybės, bet  realistiškai vertinti Rusijos veiksmus.

„Rusija šiuo metu vadovaujasi Sovietų Sąjungos veiksmų logika ir metodais – kokias pasekmes tokia Kremliaus politika turi kaimynams ir pasauliui, puikiai žinome ne tik iš istorijos vadovėlių, bet ir iš savo atminties“,  – pabrėžė premjerė.

Ji pabrėžė, kad aukščiausio lygio ES susitikimų su Rusija atnaujinimas Lietuvai yra raudona linija, o Kremlius šį žingsnį suprastų kaip ženklą, kad agresoriaus vaidmuo tarptautinėje arenoje pasiteisina ir išlieka nebaudžiamas.

Premjerė ragino pradėti rengti nenumatytų atvejų planą kaip atgrasymo priemonę galimiems tolesniems Rusijos provokuojantiems veiksmams. Europos vadovai turi aiškiai pakartoti „Penkis principus“, kurie yra vienintelė strategija išsaugoti ES vienybę santykiuose su Rusija.

Susitikime dėmesys taip pat skirtas santykių su Turkija, situacijos Libijoje, Etiopijoje ir Sahelyje  aptarimui.

Lietuvos premjerė Europos Vadovų Tarybos (EVT) parengiamuosiuose susitikimuose reguliariai dalyvauja EPP pirmininko D. Tusko kvietimu.

infa.lt komentaras:

Ingrida Šimonytė nėra Lietuvos vadovė – ji yra Vyriausybės vadovė, kai tuo tarpu šalies vadovas yra Prezidentas Gitanas Nausėda, kuris ir turi vykti į Europos vadovų aukščiausiojo lygio susitikimą pagal savo užimamą statusą, už kurį rinkimuose balsavo virš 800 000 žmonių. Tačiau konservatoriai nepasiduoda – negalėdami įeiti per duris ieško aplinkinių kelių ir lįs pro langą ar net kaminą, jei prireiks. Ir pagal jokį D. Tusko kvietimą ji ten negali dalyvauti pagal savo statusą, jei oficialiai nėra atsisakęs valstybės vadovas. Prezidente būnant Daliai Grybauskaitei niekam iš konservatorių net mintis nekilo vykti vietoje jos į EVT susitikimus. Net A. Kubiliui.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 415

Žymos:

Atsiliepimų 3

  1. apgailetina    -  2021-06-25, 07:16

    na ir naglumas

    Atsakyti į šį komentarą
  2. Laima    -  2021-06-25, 13:19

    Ar ne per daug įsijautė į rolę? Siaubas kas darosi su šaika.

    Atsakyti į šį komentarą
  3. PIŠ    -  2021-06-25, 17:05

    Tai čia liaudies partijos intrigos. Ten gi visos tarybinės atgyvenos susirinko: Kubilius, Juknevičienė, Maldeikienė, Petriukas, etc

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Kokia mamytė, toks ir sūnelis....

Žygizmundai Ukraina uber alles. Ar ne laikas tamstai Maldeikienei ir dar keletui proto žaibu psichiatrinėje...

psichas jabanas...

Čia ne prekybininkų naudai.....čia dar viena "priežastis" neatsiskaityti grynaisiais, o pereiti prie elektroninių mokėjimų. Kai...

Aplinkosaugininkai turi saugoti miškus bei gyvūnus, o ne bausti vairuotojus, kurie neišgali įsigyti naujo automobilio...

Pirmiausia išmok rašyti be klaidų, chunveibine....

US subyrėjimo laukiam nuo 1947 m. nu niekaip nesulaukiam....