infa.lt

Baigėsi pigių siuntų iš Kinijos dienos. Nuo liepos 1-osios jos visos bus apmokestintos

23 birželio
20:03 2021

paveikslelis

Seimo Ekonomikos komitetas šios dienos posėdyje išsamiai aptarė Lietuvos pasirengimą įgyvendinti pašto siuntų apmokestinimo ir deklaravimo pokyčius nuo šių metų liepos 1 d.

Posėdžio dalyviai dalijosi įžvalgomis apie Muitinės departamento pasirengimą pokyčiams ir sugebėjimą užtikrinti sklandų pašto siuntų, gautų iš trečiųjų šalių, deklaravimo procedūrų atlikimą, pašto paslaugų teikėjų pasirengimą suteikti kokybiškas paslaugas vartotojams.

Pasak posėdžio dalyvių, jaučiama neužtikrintumas, kad bus suteikiamos kokybiškos pašto paslaugos, nes dėl pasikeitusių deklaravimo procedūrų, papildomų mokesčių, galimi vėlavimai, žmonės bus nepatenkinti ir gali pradėti masiškai skųsti institucijų ir paslaugų teikėjų veiksmus.

„Turite dar septynias dienas ir septynias naktis, eikite ir padarykite, ko nepadarėte, ir nepamirškite, kad prekių deklaravimo procedūros skirtos visiems žmonėms, jos turi būtų patogios, lanksčios“, – sakė komiteto pirmininkas Kazys Starkevičius.

Anot finansų viceministrės Rūtos Bilkštytės, „nuo šių metų. liepos 1 d. visoje Europos Sąjungoje įsigalios reikalavimai apmokestinti importo PVM mokesčiais visas siuntas, kurios gaunamos iš trečiųjų, t. y. ne ES šalių, todėl nustos galioti lengvata mažos vertės siuntoms iki 22 eurų. Visi siuntiniai turės būti deklaruojami bei sumokami importo ir kiti mokesčiai. Pokyčiai palies platų rinkos dalyvių, susijusį su elektronine komercija, ratą“.

Muitinės departamento generalinis direktorius Darius Žvironas papasakojo apie  pasirengimą aptarnauti didelius siuntų kiekius. Departamentas yra pasirengęs aptarnauti  iki 50 000 vnt. deklaruotinų siuntų per dieną ir tikisi, kad informacinės sistemos veiks be trikdžių.

Diskusijoje dalyvavo Finansų ir Susisiekimo ministerijų, Lietuvos pašto, Muitinės departamento, Muitinės praktikų asociacijos, Skubių siuntų gabentoju asociacijos, Muitinės tarpininkų grupės, UAB „Skubios siuntos“ ir kiti rinkos dalyvių atstovai.

infa.lt komentaras:

Panašu, kad buvimo ES gerovės laikai paprastam žmogui praėjo negrįžtamai, kartu su grynaisiais išmokamais atlyginimais ir teise į privatumą bei pasirinkimo laisve, o taip pat žemomis elektros ir gamtinių dujų kainomis.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 187

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...

Sunku jums vasarai...!...