infa.lt

Didžioji Britanija kol kas neskiepys vaikų Covid vakcinomis

19 birželio
12:13 2021

„Didžioji Britanija kol kas neskiepys vaikų Covid vakcinomis, nes Vyriausybės patarėjai nori gauti daugiau duomenų apie galimą riziką prieš pradedant skiepyti vaikus, rašo „DailyMail” portalas.

Jungtinio vakcinacijos komiteto ekspertai išreiškė „rimtą etinį susirūpinimą” dėl vaikų skiepijimo, nes jiems kyla tam tikra rizika sunkiai susirgti.

Kaip skelbia „Telegraph”, iki savaitės pabaigos grupė paskelbs naujas gaires itin prieštaringai vertinamu vaikų skiepijimo klausimu.

Jose Vyriausybė bus raginama artimiausiu metu neskiepyti jaunesnių nei 18 metų vaikų ir palaukti, kol bus gauta daugiau duomenų apie galimas rizikas iš JAV ir Izraelio, kur šie planai jau įgyvendinami.

Vyriausybės ministrė Liz Truss šį rytą sakė, kad „Vyriausybė labai atidžiai” išnagrinės grupės, kuri padėjo Dauningo gatvei vadovauti pandemijos metu, patarimus.”

Tuo tarpu vienas iš vyriausybės vyresniųjų patarėjų šiandien įspėjo apie etinę dilemą, kylančią skiepijant vaikus, kuriems rizika mirti nuo koronaviruso siekia tik vieną šansą iš milijono.

JK vaistų ir sveikatos priežiūros produktų reguliavimo agentūra (MHRA) jau patvirtino „Pfizer“ vakciną kaip galima leisti 12–15 metų vaikams.

Pfizer vakcinos injekcijos jau skiriamos vaikams JAV, tačiau ir ten vis labiau nerimaujama, kad tai gali būti susiję su jaunų suaugusiųjų širdies pažeidimais. Po „Pfizer“ ir „Moderna“ injekcijų JAV buvo pranešta apie 226 miokardito ir perikardito atvejus, daugiausia jauniems vyrams, kurių vidutinis amžius yra 24 metai.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 283

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....

Kryti i bedugne - sustabdyti neimanoma!...

salys mandagiai ju taip ir nepasiunte?...

ir reikejo daryti,kada valdei!...

LB

dėl tavęs šiek tiek pamažinsim....