infa.lt

Seimo narys Aidas Gedvilas apie vaikų skiepijimą

15 birželio
06:50 2021

Aidas Gedvilas

PAKANKAMAI IŠSITYČIOJĘ IŠ SUAUGUSIŲJŲ VAKCINAVIMO, DABAR JIE ĖMĖSI VAIKŲ…

!!!SOS, TEISINIS NIHILIZMAS TOLIAU VEŠI ŠIOJE VYRIAUSYBĖJE…

Šiandien Sveikatos apsaugos ministerija pateikė mums dar vieną dovanėlę – oficialiai leido skiepyti vaikus nuo 12 m. vakcinomis, kurios vis dar yra bandymų stadijoje, o svarbiausia – leido paaugliams patiems apsispręsti skiepytis nuo koronaviruso, net jei tam nepritaria tėvai ar globėjai.

To Lietuvoje dar nėra buvę… Žūtbūt norėdamas suleisti eksperimentines vakcinas vaikams, Sveikatos apsaugos ministras, ignoruodamas civilinį kodeksą, vaikus prilygino suaugusiems.

Toks Jo akibrokštas jau yra virš visko!

Teisininkai ir vaiko teisių apsaugos specialistai susiėmę už galvų!

Todėl nedelsiant parengiau kreipimąsi į Sveikatos apsaugos ministrą, Vaiko teisių apsaugos kontrolierę (kaip Seimui atskaitingą valstybės pareigūnę), kad jie atliktų šio teisės akto, susijusio su vaikais, ir jų teisėmis analizę bei vertinimą.O taip pat paprašiau skubiai stabdyti sprendimo vykdymą. Remiantis mano atlikta analize, niekaip „nesueina galai“…

Štai kelios įžvalgos:

1. Lietuvos Respublikos Pacientų teisių ir žalos sveikatai atlyginimo įstatymo Nr. I-1562 14 straipsnio 2 dalyje reglamentuojama: “Nepilnamečiam pacientui iki 16 metų sveikatos priežiūra teikiama tik su jo atstovų sutikimu, išskyrus būtinosios medicinos pagalbos paslaugų teikimo atvejus.

Jeigu yra nesutarimų tarp paciento iki 16 metų ir jo atstovų, diagnostikos ir gydymo metodus parenka gydytojų konsiliumas, atsižvelgdamas į nepilnamečio interesus.“

Tačiau raginu atkreipti dėmesį į tai, kad skiepijimas nuo užkrečiamųjų ligų − tai asmens apsauga nuo užkrečiamosios ligos, prevencija, o ne gydymas ar diagnozavimas.

MINIMO STRAIPSNIO DALIS NĖRA TINKAMA VAIKŲ IR PAAUGLIŲ SAVANORIŠKAM VAKCINAVIMUI PATEISINTI.

2. Minėtame įstatyme Gydytojų konsiliumas apibrėžiamas kaip „ne mažiau kaip trijų gydytojų pasitarimas, kurio tikslas – įvertinti paciento sveikatos būklę, diagnozuoti ligą, išsiaiškinti ir nustatyti gydymo galimybes. Konsiliumo sudarymo tvarką nustato sveikatos priežiūros įstaigos vadovas.“

Paauglių vakcinavimas su klinikinių tyrimų stadijoje esančia vakcina reikalauja specialių žinių biomedicinos, imunologijos, psichologijos ir kitose srityse.

Tuo tarpu Lietuvoje veikia įvairaus lygio ir dydžio sveikatos priežiūros įstaigos, kurių specialistai nebūtinai gali būti šių sričių ekspertais ir kompetentingai įvertinti ar reikalinga sveikam paaugliui vakcina. Iš apibrėžimo matome, kad konsiliumas turi įvertinti sveikatos būklę, diagnozuoti ligą bei nustatyti gydymo aplinkybes.

Tuo tarpu, vakcinuojamas paauglys turi būti sveikas, t.y. nesirgti liga, nuo kurios bus vakcinuojamas. Todėl natūraliai kyla klausimai:

AR ŠEIMOS GYDYTOJAI SUTIKO PRISIIMTI PILNĄ ATSAKOMYBĘ DĖL GALIMOS ŽALOS IR ŠALUTINIŲ REIŠKINIŲ?

KAIP PLANUOJAMA UŽTIKRINTI GYDYTOJŲ, DALYVAUJANČIŲ KONSILIUME, KOMPETENCIJĄ?

KAIP YRA REGLAMENTUOTA KONSILIUMŲ DARBO TVARKA, PAGAL KURIĄ JIE TURI DIAGNOZUOTI IR GYDYTI SVEIKUS (NESERGANČIUS COVID-19) PAAUGLIUS SU KLINIKINIŲ TYRIMŲ STADIJOJE ESANČIA VAKCINA?

3. Kaip pastebėjo Lietuvos advokatūros tarybos pirmininkas Ignas Vėgėlė, „pagal įstatymus, nepilnamečiai sandorius sudaro tik turėdami tėvų sutikimą. Nustatyta Tvarka paauglių vakcinavimui prieštarauja Civiliniam kodeksui.

Nuo 14 iki 18 metų vaikas gali sudaryti sandorį tik esant tėvų sutikimui. Iki 14 metų jis apskritai negali sudaryti sandorio, išskyrus labai mažus buitinius dalykus. O tai yra konkretus sandoris – sutikimas vakcinuotis“.

O taip pat LR CK 3.163 straipsnyje „Vaikų teisių užtikrinimas“ nustatyta: „Jeigu priimant su nepilnamečiu vaiku susijusius sprendimus kyla vaiko ir jo tėvų (globėjo, rūpintojo) interesų konfliktas arba vaiko tėvų tarpusavio interesų konfliktas, teismas ex officio arba bet kurio iš vaiko tėvų (globėjo, rūpintojo) ar valstybinės vaiko teisių apsaugos institucijos prašymu gali skirti globėją, kuris atstovautų vaikui sprendžiant konkretų ginčą.

CIVILINIS KODEKSAS NEREGLAMENTUOJA KITŲ SPRENDIMŲ PRIĖMĖJŲ, UŽTIKRINANT VAIKO TEISES.

TODĖL REIKIA ĮVERTINTI: KOKIU TEISINIU PAGRINDU JAUNESNIS NEI 14 M. AMŽIAUS PAAUGLYS SUDARYS SANDORĮ VAKCINAVIMUI, DALYVAVIMUI KLINIKINIAME BANDOMAJAME TYRIME, KOL VAKCINA DAR NĖRA PILNAI PATVIRTINTA?

KAIP BUS VERTINAMAS VAIKŲ TEISIŲ UŽTIKRINIMAS, REMIANTIS MINĖTU CK 3.163 STRAIPSNIU?

P.S. Manau dabar jau atsakomybę turi prisiimti ir tėvai, nes tik jų dėka galėsime sustabdyti protestuojančiuosius ir norinčius vakcinuotis klinikinių tyrimų iki galo neatlikta vakcina, paauglius. Raskime jėgų, laiko, tikėjimo ir kantrybės… Vardan Tos!

Pirmą kartą medžiaga paskelbta autoriaus FB paskyroje.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 309

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Seimo niekšai kalti, kad žmogus negali atlyginimo gauti popieriniais pinigais....

praktika rodo,kad hiperseksualus buna psichiniai ligoniai. O stai reciausias bet rafinuociausias seksas - auksto intelekto...

apie ta "tvarka"! Jos ir nebuvo. Stipresnis visada dare ka nori ir niekada nebuvo smerkiamas,jei...

pasaulio matymas nusvinta per 72 lytis! Branduoliu skilimas menkniekis,su sia praregejimo bomba palyginus!...

Jie eina link totolaus fantastinio rytojaus kur žmogus renkantis atstova valdžioje tampa ju vergas, skaičius...

kad jis zino,kur ji yra! Nusispjauti - dar nereiskia neapykantos! Gal tiesiog "draugo" kauke jam...

jau ir moteru,skelbia Ukraina,o mums - musu "svietejai" meluoja,kad Rusija! Beje,noriu pasveikinti ukrainiecius Europoje! Naujasis...