infa.lt

Kaip Seimui ir visuomenei pristatomi valdančiųjų bandymai tyliai prastumti su narkotikais susijusių veikų dekriminalizavimą

15 birželio
06:40 2021
Marihuanos suktinė

youtube stop kadras

Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto iniciatyva birželio 15 d., antradienį, Seimo posėdyje vyks diskusija  „Mažiau pavojingų, su narkotikų vartojimu susijusių veikų, dekriminalizavimas, siekiant taikyti švelnesnes arba alternatyvias sankcijas, į pagalbą asmeniui nukreiptas alternatyvas“, susijusi su įstatymų projektų – Baudžiamojo kodekso 259 straipsnio pakeitimo įstatymo projekto Nr. XIVP-96 ir Administracinių nusižengimų kodekso 71 straipsnio pakeitimo ir papildymo 4831 straipsniu įstatymo projekto Nr. XIVP-95 svarstymu Seime. Diskusiją rengti pasiūlė Seimo nariai, teisininkai praktikai ir medikai, dalyvavę Teisės ir teisėtvarkos komitete minėtų projektų klausymuose.

Diskusijos tikslas – supažindinti visuomenę, kodėl keliama problema yra aktuali, kodėl teikiami projektai yra aktualūs ir būtina juos priimti, kaip yra pasirengta projektuose teikiamų nuostatų įgyvendinimui. Diskusijoje pasiūlyta išklausyti ne tik valstybės institucijų atstovus, bet ir specialistus, kurie realiai susiduria su šia problema, mato esamo teisinio reguliavimo spragas ir siūlo galimas išeitis.

Diskusijoje dalyvauti pakviesti: sveikatos apsaugos viceministrė Aušra Bilotienė Motiejūnienė, Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamento direktoriaus pavaduotoja Gražina Belian, Lietuvos Aukščiausiojo Teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus pirmininkas Aurelijus Gutauskas, generalinio prokuroro pavaduotojas Gintas Ivanauskas, Respublikinės Vilniaus universitetinės ligoninės Toksikologijos centro vadovas, Klinikinės toksikologijos gydytojas Robertas Badaras, Respublikinio priklausomybės ligų centro direktoriaus pavaduotoja Aušra Širvinskienė, Ambulatorinių psichikos sveikatos centrų asociacijos pirmininkė, gydytoja, vaikų ir paauglių psichiatrė Vida Matulionienė,  Lietuvos vaikų ir paauglių psichiatrų draugijos prezidentė  Sigita Lesinskienė.

Pranešėjai pristatys aktualijas, susijusias su narkotinių ir psichotropinių medžiagų vartojimo problematika, vaikų ir paauglių žalingo psichoaktyviųjų medžiagų vartojimo pasekmėmis ir pagalbos plėtros galimybėmis, gydymo aktualijomis, nusikalstamų veikų, susijusių su šiomis medžiagomis nagrinėjimo teisinius aspektus, atsakomybės už narkotinių ir psichotropinių medžiagų neteisėtą vartojimą raidą ir praktinį taikymą, valstybės nusiteikimą ne tik bausti, bet ir pasirengimą padėti priklausomybę turintiems asmenims.

infa.lt komentaras:

Iš esmės šie ponai bandys klausimą pateikti kaip nekaltų paauglių bandymų sutraukti marichuanos suktinę bausmių švelninimą. Nutylėdami, kad lengviausiai paauglius įtraukti į narkomaniją yra jų nebrandaus amžiaus ir su tuo susijusio jų elgesio pasekoje, siūlant lyg ir nekaltus lengvus narkotikus. Kai jaunas žmogus, iš anksto žinodamas, kad jokia bausmė jam už tai negresia, paima į rankas pirmąją kanapių suktinę, kuri gali tapti jo normalaus žmogiško gyvenimo pabaigos pradžia. Ir tie ponai, kurių pavardės išvardijamos straipsnyje puikia tą žino. Bet vis tiek sieks pateikti, kad viena suktinė čia nieko baisaus, bandydami paneigti viso pasaulio patirtį, kuri jau seniai išdėliota pagal lentynėles ir sako, kad tereikia žengti pirmą žingsnį, kiti eis jau savaime.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 142

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Taikliai.aciu....

Briuselio politikos veidmainystė akivaizdi....

Melas ir dezinformacija buvo tada, kai mums buvo bandoma įteigti, kad vakcinos apsaugo nuo ligos...

Teisę kontroliuoti turės lygiai tiek, kiek ir balsuoti. Bet pareikš savo nepasitenkinimą kuriuo nors valdžios...

jau pasimate daugumai,kur veda ta "Vakaru ideologija"!? Idomu tik,ar besugebesime ta mesla nusiplauti ir kiek...

BRICS padarys savo darbą...

Del

tolesnio vogimo,o ne pagalbos! Saliai reikia taikos,o ne tolesnio susinaikinimo!...