infa.lt

Seimas pritarė darbo imigrantų palengvintam perkėlimui iš trečiųjų šalių

09 birželio
06:40 2021
Statybininkai dirba

infa.lt nuotr

Seimas pritarė Investicijų įstatymo pataisoms (projektas Nr. XIVP-437(2), sudarydamas palankesnes sąlygas perkelti visus ar dalį įmonės darbuotojų į Lietuvos Respubliką perkeliant įmonės veiklą ar jos dalį iš trečiųjų šalių.

Gegužės pradžioje pristatydama projektą ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė sakė, kad teikiami pasiūlymai padėtų į Lietuvą pritraukti daugiau talentų, daugiau pridėtinės vertės ir daugiau galimybių: „Siūlome, jog investuotojams, kurie investuoja ne mažiau kaip 1 mln. 448 tūkst. eurų kapitalo investicijų, įsipareigojo sukurti bent 20 naujų darbo vietų.“

Taip pat nustatyta, kad toks investuotojas su Lietuvos Vyriausybe ar jos įgaliota institucija turi būti sudaręs investicijų sutartį, pagal kurią investuotojas įsipareigoja investuoti į naujų darbo vietų sukūrimą Lietuvoje, kuriose pagal darbo sutartis įdarbintų asmenų mėnesinio darbo užmokesčio vidurkis yra ne mažesnis negu 1,5 iki investicijų sutarties sudarymo Lietuvos statistikos departamento paskutinio paskelbto savivaldybės, kurioje investuojama, vidutinio mėnesinio darbo užmokesčio dydžio.

Įtvirtinta, kad tokiais atvejais persikelti savo darbuotojus bus galima automatiškai. Užimtumo tarnyba nevertins užsieniečių darbo atitikties Lietuvos Respublikos darbo rinkos poreikiams, dėl to, ar užsienietis atitinka investuotojų darbuotojų keliamus reikalavimus, spręs pats investuotojas.

Leidimas laikinai gyventi šeimos nariui bus išduodamas tokiam pat laikotarpiui kaip ir užsieniečiui, atvykstančiam dirbti. Šeimos narys taip pat turės teisę dirbti Lietuvos Respublikoje. „Dėl leidimo laikinai gyventi Lietuvos Respublikoje išdavimo galėtų kreiptis visi, ne tik aukštos profesinės kvalifikacijos perkeliami darbuotojai.

Tai yra svarbu, nes iš esmės dėl perkėlimo darbuotojų sprendžia pats investuotojas“, – sakė A. Armonaitė

Investicijų įstatymo pataisoms pritarė 117, nė vienas nebalsavo prieš, susilaikė 5 Seimo nariai.

infa.lt komentaras:

Įsivaizduokime situaciją, kad užsieniečiai perkelia čia savo gamybą, kartu su darbuotojais. Jie čia investuoja, bet viską, išskyrus mokesčius, pasilieka sau. Visos jų darbo vietos tenka jų pačių darbuotojams. Šeimos nariai įsidarbina lietuviškose įmonėse (jei randa darbą) ir atima lietuvių vietas. O jei tos įmonės programuotojų? Kurios, iš esmės, nenaudoja vietinės produkcijos apyvartos savo produkto kūrimui ir palieka Lietuvoje tik mokesčius, mainais atimdamos lietuvių darbo vietas. Klausimas – kokią naudą ir iš kokių konkrečiai įmonių turi liberalai stumdami šį įstatymą? Juk tai įteisinta darbo imigracija. Vėliau jie tuos įstatymus vėl keis, bet jau tam, kad įteisintų čia dirbančių užsieniečių teisę pasilikti Lietuvoje. Ir už tai balsuoja 117 Seimo narių. Kas sėdi Seime?

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 125

Atsiliepimų 2

  1. Op    -  2021-06-09, 11:23

    Svoločiai!

    Atsakyti į šį komentarą
    • dinamo    -  2021-06-09, 12:53

      Valdininku Geroves valstybes modelis. Ne pirmi metai matesi, kad toks pasipinigavimo budas jiems itin priimtinas ir palaipsniui diegiamas. Be to, kuo labiau atmiesti lietuviu tauta visokiom spalvom irgi labai norisi. Tas taipogi matosi.

      Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...

Sunku jums vasarai...!...

Nereikia jokiu mokesčių, reikia tik paprasto sprendimo. Pirmiausia tokiai mažai valstybei reikalinga turėti karo instruktorių...