infa.lt

„Didysis Šeimos Gynimo Maršas 2021“ startavo ir tęsis toliau – įgarsinti reikalavimai aukščiausiai šalies vadovybei

16 gegužės
12:14 2021
Didysis Šeimos Gynimo Maršas 2021 - vaizdas nuo scenos

infa.lt panoraminė nuotr,. nuo scenos Vingio parke dar gerokai prieš renginio pradžią

Gegužės 15 dieną Vilniaus Vingio parke įvyko 2,5 mėnesio grupės (17) žmonių rengto protesto, „Didysis Šeimos Gynimo Maršas 2021“ – mitingas.

Į jį iš visos Lietuvos suvažiavo, organizatorių duomenimis, apie 40-43 tūkstančių žmonių, kurie pradėjo rinktis jau nuo ryto, apytiksliai nuo 11 valandos, – jau tada Vingio parke nuolat buvo apie 300 žmonių. Respublika, tuo tarpu, skelbia apie 52 tūkstančius dalyvių.

Vingio parko aikštė užsipildė lėtai, kadangi, nežiūrint visų „Didžiojo Šeimos Gynimo Maršo 2021“ organizatorių pastangų, „Maršo“ automobilių masė Vilniuje sutrikdė eismą ir kol visi automobiliai bei autobusai rado savo vietas parkavimo aikštelėse – praėjo kelios valandos, per kurias žiniasklaida skelbė savo skaičius apie protesto žygio dalyvių skaičių. Dažniausiai gerokai sumažintus.

Net ir gerokai po mitingo pradžios žmonės vis dar atvykdavo į Vingio parką iš savo automobilių parkavimo aikštelių, kadangi nespėjo to padaryti iki mitingo pradžios

Visą „Didžiojo Šeimos Gynimo Maršo vaizdo įrašą pateikiame žemiau, jau tik nuo mitingo pradžios, tačiau jūs, gerbiami skaitytojai, galite jį atsisukti nuo pat pirmos, tiesioginės transliacijos minutės.

Vaizdo įrašas iš Vilniaus Vingio parko aikštės mitingo, dėl nepakankamo interneto buvo transliuojamas ne visai sklandžiai, tačiau tuo stebėtis nereikėtų – jis nebuvo iš tų, kuriuos Lietuvos valdžia norėtų matyti savo piliečių ekranuose.

Tiesioginę transliaciją nuo pat pradžios (8.00 valandos ryto) iki pat jos pabaigos (21 val. ) vedė vienas iš „Maršo“ organizatorių – Dobilas Sinkevičius.

Mitingo renginį vedė žinomas Lietuvos aktorius, scenaristas ir renginių vedėjas ir tuo pačiu vienas iš „Didžiojo Šeimos Gynimo Maršo 2021“ organizatorių – Artūras Orlauskas ir Neringa Nekrašiūtė, todėl renginys gavosi labai gyvas su savotiško humoro atspalviu.

Pasisakantys mitinge buvo labai šiltai sutikti susirinkusių žmonių.

Mitingas tradiciškai prasidėjo Lietuvos himno giesme, kurią atliko mažoji dainininkė – 7 metų Gabrielė, po jos jau „Didžiojo Šeimos Gynimo Maršo 2021“ himną atliko jo autorius – atlikėjas Romas Dambrauskas, – abu kūrinius giedojo visa aikštė ir dalyviai scenoje. Taip pat savo dainą atliko mažoji atlikėja Milana.

Kalbėjo Ruklos kapelionas-egzorcistas Arnoldas Valkauskas, Kunigas Robertas Grigas, sukalbėję maldas už Šeimos žygį, Dr. Andrius Švarplys, prof. Rasa Čepaitienė, prof. savo kalbą-vaizdo įrašą atsiuntė rašytoja, dizainerė-juvelyrė – Jurga Lago, LTF pirmininkas Darius Trečiakauskas, prof. Eduardas Vaitkus, septynių vaikų mama Daina ir kiti.

Iš mitingo organizatorių pasisakė ir pristatė protesto „Didysis Šeimos Gynimo Maršo 2021“ vadovas – Raimondas Grinevičius, Justas Aleksandravičius, kreipimąsi į prezidentą perskaitė Kipras Valentinavičius, o publicistas Algimantas Rusteika įgarsino „Didžiojo Šeimos Mrašo 2021“ reikalavimus Seimui, kuriuos vieningai palaikė susirinkę dešimtys tūkstančių žmonių. Tą reikėjo girdėti.

Mitinge pasisakė ir LR prezidentas Gitanas Nausėda, atsiuntęs savo įrašytos kalbos vaizdo įrašą, tuo pripažindamas „Didįjį Šeimos Gynimo Maršą 2021“ ir jo, kaip Tautos subjekto teisę teikti savo požiūrį ir reikalavimus šalies aukščiausiai valdžiai.

„Didžiojo Šeimos Gynimo Maršo 2021“ mitingo REIKALAVIMAI:

Mes, Lietuvos Respublikos piliečiai, protesto akcijos DIDYSIS ŠEIMOS GYNIMO MARŠAS 2021 dalyviai, susirinkę čia, Vingio parke 2021 metų gegužės 15 dieną:
Reikalaujame Lietuvos Respublikos Seimo pirmininkės Viktorijos Čmilytės-Nielsen:

• Nesvarstyti Seime Stambulo konvencijos ratifikavimo ir nedelsiant išbraukti šį klausimą iš Seimo darbotvarkės.
• Neteikti svarstymui Seime Partnerystės įstatymo projekto, prieštaraujančio Konstitucijos 38 straipsnio nuostatoms ir išbraukti jį iš Seimo darbotvarkės.
• Nesvarstyti ir išbraukti iš Seimo darbotvarkės baudžiamojo kodekso 259 straipsnio pakeitimo įstatymo projektą bei Administracinių nusižengimų kodekso 71 straipsnio pakeitimo ir papildymo 483 (1) straipsniu įstatymo projektą, kuriais siekiama įteisinti narkotinių medžiagų vartojimą.
• Nedelsiant išbraukti iš Seimo darbotvarkės Tautinių mažumų įstatymo projektą, kuris diskriminuoja lietuvių kalbą, supriešina tautines bendrijas ir kelia nesantaiką Lietuvoje.
Reikalaujame Lietuvos Respublikos Ministrės Pirmininkės Ingridos Šimonytės:
• Nedelsiant, bet ne vėliau kaip iki birželio 1 d., atšaukti iš Vyriausybės Teisingumo ministrę Eveliną Dobrovolską kaip nekompetentingą, lygiai neatstovaujančią teisingumo visiems piliečiams bei savo abejotinais sprendimais teikiančią įstatymų pataisas, susijusias su Lietuvių kalbos niekinimu, tautinių bendrijų skaldymu ir supriešinimu.
• Nedelsiant, bet ne vėliau kaip iki birželio 1 d., atšaukti iš Vyriausybės Sveikatos apsaugos ministrą Arūną Dulkį, kuris savo prieštaringais, nepaliaujamai kaitaliojamais sprendimais kelia visuomenėje sumaištį, kurio iniciatyva priverstinai vykdomi vakcinavimo ir testavimo veiksmai.
• Nedelsiant, bet ne vėliau kaip iki birželio 1 d., atšaukti iš Vyriausybės Ekonomikos ir inovacijų ministrę Aušrinę Armonaitę – kaip nekompetentingą, inicijavusią diskriminacinį Galimybių pasą ir ministerijos tribūną naudojančią savo politinės partijos reklamavimui, išskirtinai proteguojančią stambųjį kapitalą ir žlugdančią smulkųjį, vidutinį ir šeimos verslą.
• Nedelsiant nutraukti prievartą prieš šeimas, prieš jų valią ir be laisvo apsisprendimo vykdant privalomą vaikų testavimą, atverti visas mokyklas kontaktiniam mokymui.
Reikalaujame Lietuvos Respublikos Seimą:
• Nedelsiant iš pareigų atšaukti Seimo Žmogaus teisių komiteto pirmininką Tomą Vytautą Raskevičių, kuris šias pareigas naudoja išimtinai vienos socialinės grupės pretenzijų protegavimui ir Žmogaus teisių komitetą pavertė genderizmo įrankiu.
• Iki birželio 1 d. atšaukti iš pareigų LRT generalinę direktorę Moniką Garbačiauskaitę Budrienę, kuriai vadovaujant visuomeninis transliuotojas LRT virto genderizmo ir neomarksizmo propagandos, tradicinių ir prigimtinių tautos vertybių niekinimo ruporu.

Reikalaujame Seimo narių bei politinių partijų iki birželio 1 d. inicijuoti ir įregistruoti, o iki Seimo rudens sesijos pabaigos priimti šias Konstitucijos pataisas:

1. 38 str. pirmąją dalį išdėstyti taip:
„Prigimtinė šeima yra visuomenės, valstybės ir tautos išlikimo pagrindas.“

2. Trečiąją 38 straipsnio dalį pakeisti taip:
„Santuoka sudaroma tik tarp vyro ir moters, laisvu sutarimu. Vaikų motina yra moteris, tėvas yra vyras.“

3. 39 straipsnį papildyti formuluote:
„Valstybė gina vaikų teisę į tapatybę pagal prigimtinę lytį ir užtikrina švietimą pagal prigimtine tapatybe pagrįstas vertybes.“

4. 58 straipsnį papildyti formuluote:
„Pirmalaikiai Seimo rinkimai rengiami remiantis piliečių referendumo rezultatais.“
Jeigu šie raginimai ir reikalavimai nebus išgirsti, apsvarstyti ir priimti reikiami sprendimai, pasiliekame teisę imtis visų įmanomų taikių, konstitucinių ir įstatyminių, ilgalaikių priemonių Tautos valiai įgyvendinti.

Visi šie įgarsinti mitinge reikalavimai buvo vieningai palaikyti susirinkusių iš visos Lietuvos žmonių.

Pabaigoje ir policija, ir parko tvarkytojai nusistebėjo radę aikštę visiškai švarią, be šiukšlytės, ko nebūdavo niekada anksčiau.

Norintys pamatyti „Didžiojo Šeimos Gynimo Maršo 2021” mitingo vaizdo įrašą, gali tai padaryti čia: https://www.youtube.com/watch?v=fDhU3Nkzjmk?start=37110

O kadangi Youtube po 11 valandų nutraukė tiesioginę transliaciją, siūlome jums jos pabaigą pažiūrėti čia, Šeimos Sąjūdžio kanale:

Organizatoriai nuoširdžiai dėkoja visiems dalyvavusiems protesto Mitinge žmonėms už jų vidinę kultūrą, dėka kurios renginys praėjo nepasiduodant provokacijoms ir be žymesnių incidentų, neskaitant keleto smulkių, atskirų LGBT narių ir didžiosios žiniasklaidos, šiuo atveju DELFI, bandymų išprovokuoti neigiamą žmonių reakciją (video žemiau) ir, galbūt, po to seksiančius incidentus. Žmonės nepasidavė provokuojami ir tie keli bandymai pasibaigė niekuo.

Bendri duomenys apie dalyvių skaičių: 6660 automobilių iš visos Lietuvos, papildomai apie 550 vilniečių automobilių, 480 motociklų, 54 autobusai iš visų savivaldybių, daugybė nesiregistravusių automobilių ir motociklų, dviračių ir pėsčiųjų, kurie beveik iki pusės mitingo plūdo į Vingio parką. Kaip dalyvis galima skaičiuoti apie 500 tūkstančių žmonių, stebėjusių „Didįjį Šeimos Gynimo Maršą 2021” per jo tiesioginę transliaciją Youtube ir Facebook kanaluose , (vien Šeimų Sąjūdžio kanale jį stebėjo apie 230 tūkst) , taip pat tuos, kurie negalėjo dalyvauti, tačiau dvasia buvo su visais Vilniaus Vingio aikštėje, dalyvavo Maršo palydėtuvėse tolimiausiuose Lietuvos kampeliuose, grojo kaimų kapelose, laimino išvykstančius, stovėjo su vėliavomis pakelėse ir ant viadukų virš Klaipėda-Vilnius automagistralės.

Vaizdo įrašas su Delfi žurnalistės bandymu provokuoti „Didžiojo Šeimos Gynimo Maršo 2021” dalyvius, akivaizdžiai kalbant apie vienos lyties asmenų santuokas, kad ji jas palaiko, įkeltas Telegram grupėje, jo autorius nežinomas, jei norėtų būti pagarsintas – parašykite mums info@infa.lt adresu.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 3 239

Žymos:

Atsiliepimų 7

  1. ugnius    -  2021-05-16, 12:58

    as uz marsa, bet kodel ner straipsnio autoriu? keistai atrodo, informacija is marso?

    Atsakyti į šį komentarą
  2. Laima    -  2021-05-16, 13:02

    Džiaugiasi širdis, matant minią žmonių, kuriems ne tas pats kokioje Lietuvoje jie nori gyventi. Ačiū visiems visiems, kurie organizavo protesto Maršą, kurie dalyvavo.

    Atsakyti į šį komentarą
  3. regis    -  2021-05-16, 16:14

    Bet tai delfi.. seniai žinojau, kad varo gryną propagandą, bet, kad bando rengti provokacijas Šeimos mitinge.. to dar nesitikėjau, bet dabar jau žinosime.

    Atsakyti į šį komentarą
  4. Virginija    -  2021-05-16, 19:51

    Geguzes 15 d. vyko taip pat protestai Londone, Manchetseryje, Toronte . Protestai pries skiepu pasus ir uz Laisve – twitter.com/ER088i

    Atsakyti į šį komentarą
  5. Andrius    -  2021-05-16, 22:59

    Šiandien LRT tik keliais žodžiais paminėjo, kad policija pradėjo tyrimą dėl karantino pažeidimų. LRT VISIŠKAI SUSIKOMPROMITAVO IR DIRBA KAIP KASPERVIZIJA 1991 METAIS. GĖDA SEIMUI IR VYRIAUSYBEI, KAD TOLERUOJA VISĄ TAI.

    Atsakyti į šį komentarą
  6. alda    -  2021-05-17, 16:26

    O kas jei 107tūkst. balsavusiųjų už Armonaitės LP pareikalaus neliesti Armonaitės ir/arba nekeisti konstitucijos?

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Kokia mamytė, toks ir sūnelis....

Žygizmundai Ukraina uber alles. Ar ne laikas tamstai Maldeikienei ir dar keletui proto žaibu psichiatrinėje...

psichas jabanas...

Čia ne prekybininkų naudai.....čia dar viena "priežastis" neatsiskaityti grynaisiais, o pereiti prie elektroninių mokėjimų. Kai...

Aplinkosaugininkai turi saugoti miškus bei gyvūnus, o ne bausti vairuotojus, kurie neišgali įsigyti naujo automobilio...

Pirmiausia išmok rašyti be klaidų, chunveibine....

US subyrėjimo laukiam nuo 1947 m. nu niekaip nesulaukiam....