infa.lt

Vyriausybė pratęsė užsieniečių nelegalių migrantų perkėlimo į Lietuvą terminą

06 gegužės
06:40 2021

Darboholikai

Vyriausybė pritarė Vidaus reikalų ministerijos pasiūlymui pratęsti užsieniečių nelegalių imigrantų perkėlimo (į Lietuvą) įgyvendinimo terminą nuo 2021 m. birželio 30 d. iki 2021 gruodžio 31 d.

2015 metais, į Europą plūstelėjus didžiuliams nelegalių migrantų srautams, tarp Europos Sąjungos (ES) valstybių narių buvo susitarta dėl prieglobsčio prašytojų paskirstymo kvotų ir dėl pagalbos nuo migracijos srautų labiausiai kenčiančioms trečiosioms šalims.

Vadovaudamasi ES Tarybos 2015 metais priimtais sprendimais, Lietuvos vyriausybė įsipareigojo perkelti į savo teritoriją 1 077 užsieniečius, kuriems reikalinga tarptautinė apsauga. Įgyvendindama prisiimtus įsipareigojimus, vyriausybė atsivežė 499 nelegalus, kurie pabėgo iš savo kilmės valstybių, tokių kaip Sirija, Irakas, Eritrėja, Afganistanas, dėl ten vykusių ginkluotų konfliktų ar gresiančio persekiojimo.

Lietuva nuosekliai laikosi (bet nieko dėl to nedaro) pozicijos, kad ES migracijos politika visų pirma turėtų būti grindžiama stipria išorės sienų apsauga bei glaudesniu bendradarbiavimu su trečiosiomis šalimis. Be to, turėtų būti užtikrinta veiksminga migrantų grąžinimo politika (bet neužtikrinama) ir kova su neteisėtu migrantų gabenimu (nevykdoma), kuriamos piktnaudžiavimui atsparios prieglobsčio taisyklės bei teisėti migracijos keliai į ES.

„Migracijos valdymas tebėra vienas didžiausių iššūkių, su kuriais susiduria ES. Lietuva palankiai vertina Naująjį migracijos ir prieglobsčio paktą ir mano, kad tai itin paskatins diskusijas ir subalansuotų sprendimų paiešką“, – kalbėjo vidaus reikalų ministrė. – „Manome, kad valstybėms narėms, patiriančioms neproporcingą migracijos naštą, parama turėtų būti teikiama laiku ir efektyviai, tačiau būdai, kuriais kitos valstybės narės prisidėtų prie šios naštos mažinimo, turėtų būti lankstūs.“

Įgyvendindama prisiimtus įsipareigojimus (o kas vertė juos priimti?), šiuo metu šalies  vyriausybė tęsia užsieniečių perkėlimo iš Italijos, Graikijos, Sirijos, Etiopijos ir Maltos į Lietuvą procedūrinius veiksmus. Užsieniečių ekonominių imigrantų apgyvendinimo įgyvendinimas yra finansuojamas iš ES Prieglobsčio migracijos ir integracijos fondo ir iš Lietuvos mokesčių mokėtojų kišenės.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 117

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Sunku jums vasarai...!...

Nereikia jokiu mokesčių, reikia tik paprasto sprendimo. Pirmiausia tokiai mažai valstybei reikalinga turėti karo instruktorių...

Man tai absurdo viršūnė, kuomet naujas mokestis reklamuojamas per komercinę radijo stotį. Ir, aišku, reklamos...

Kažką praleidau : Iki šiol maniau, kad jankiai visur gauna malkų ir gėdingai sprunka. Vien...