infa.lt

Ekologai padarė tai, ko nesugebėjo politikai: Sustabdė „Nord Stream 2″ dujotiekio statybą

05 gegužės
08:14 2021

Nord Stream 2 - Šiaurės Srautas 2

Vokietijos nevyriausybinė organizacija „Gamtos ir biologinės įvairovės išsaugojimo sąjunga“ pateikė teisminį ieškinį prieš dujotiekį „Nord Stream-2“. Ieškovė ginčija statybos leidimo dujotiekio ruožui išskirtinėje Vokietijos ekonominėje zonoje išdavimo teisėtumą.

Organizacijos tinklalapyje pažymima, kad Sąjunga nuo 2018 m. priešinasi „Nord Stream 2“ dujotiekio statybai ir mano, kad ieškinys yra „vienintelis būdas apriboti daromą žalą Baltijos jūrai“. Pasak ekologų, projektas sunaikina gyvūnų buveines jūros dugne daugiau nei 16 futbolo aikščių dydžio plote ir daro didelę žalą 10 kartų didesnėms teritorijoms.

„Paraiška yra sustabdomojo poveikio. Dabar sprendimą priims teismas, tačiau kol kas, statybos leidimas iki gegužės pabaigos negalioja”, – paaiškino Vokietijos statybos reguliatorius.

Be aplinkosauginių argumentų, susijusių su dujotiekiu, yra ir politinių: Jungtinės Valstijos jau seniai bando sustabdyti statybas, tvirtindamos, kad dujotiekis kelia grėsmę Europos energetiniam saugumui, suteikia Kremliui papildomų svertų prieš Europą ir pastato Ukrainą, uždirbančią iš rusiškų dujų tranzito, į nepalankią padėtį. Daugelis Europos pareigūnų ir politikų sutinka su tokia pozicija.

Pastaruoju metu „Nord Stream 2“ dujotiekio statyba vykdoma išskirtinai „Gazprom“ koncerno pajėgomis. Dėl JAV sankcijų keli Europos rangovai nutraukė savo darbą šiame projekte.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 236

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. Myndė    -  2021-05-05, 08:51

    Ne visai taip. Leidimas išduotas vykdyti darbus nuo birželio iki spalio, todėl darbai sustabdyti laikinai. Tikslas – kaišioti pagalius į ratus, stengiantis tempti gumą iki rugsėjo 26 (rinkimų Vokietijoje) tikintis, kad juos laimės Žalieji ir, galbūt, galutinai palaidos projektą. Mus tai liečia nebent tiek, kad išmaldas gaunam didžiąja dalim iš Vokietijos, ir, jei jų ekonomika sulėtės – išmaldos sumažės. Kita vertus, jeigu Vokietija labiau suartės su Rusija, išmaldų pakraščio šakaliukams, amsintiems pagal Vašingtono natas, gali ir visai nebedalinti…

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Taikliai.aciu....

Briuselio politikos veidmainystė akivaizdi....

Melas ir dezinformacija buvo tada, kai mums buvo bandoma įteigti, kad vakcinos apsaugo nuo ligos...

Teisę kontroliuoti turės lygiai tiek, kiek ir balsuoti. Bet pareikš savo nepasitenkinimą kuriuo nors valdžios...

jau pasimate daugumai,kur veda ta "Vakaru ideologija"!? Idomu tik,ar besugebesime ta mesla nusiplauti ir kiek...

BRICS padarys savo darbą...

Del

tolesnio vogimo,o ne pagalbos! Saliai reikia taikos,o ne tolesnio susinaikinimo!...