infa.lt

Alabamoje priimtas įstatymas, draudžiantis sportininkams-transeksualams sportuoti valstybinėse mokyklose

27 balandžio
06:30 2021

Transgenderis (moteris?)

Alabamos (JAV) gubernatorė Kay Ivey pasirašė įstatymą, draudžiantį transseksualiems studentams sportininkams varžytis K–12 valstybinėse mokyklose vienos lyties asmenų komandose, atitinkančiose jų naująją lytinę tapatybę. Tai yra antroji valstija JAV, kuri priėmė tokį draudimą.

Atstovų rūmų įstatymo projektas „Bill 391“, kurį praėjusią savaitę absoliučia dauguma patvirtino respublikonų kontroliuojamas valstijos įstatymų leidėjų susirinkimas, nurodo, kad tie, kurie biologiškai nėra vyrai ar moterys, negalės dalyvauti mokyklų remiamuose sporto renginiuose, neatitinkančiuose jų įgimtos lyties.

„Vieša K-12 mokykla negali leisti biologinei moteriai dalyvauti vyrų komandoje, jei yra moterų sporto komanda“, – rašoma įstatymo projekte. „Vieša K-12 mokykla niekada negali leisti biologiniam vyrui dalyvauti moterų komandoje.“

Remiantis įstatymo projektu, svarbu užtikrinti tai, kad sporto komandos išliktų atskiros ir skirstytųsi pagal lytį, kad sportininkės galėtų turėti vienodas galimybes varžytis, atsižvelgiant į biologinių vyrų sportinius pranašumus, įskaitant vidutiniškai didesnę kūno masę, didesnę skeleto raumenų masę, mažesnį kūno riebalų procentą ir didesnį maksimalų anaerobinės ir aerobinės energijos tiekimą.

Jau šiais metais Arkanzasas, Pietų Dakota, Misisipė ir Tenesis taip pat prisijungė prie Aidaho 2020 m. draudimo translyčių sportininkų užsiėmimams sportu mokyklose, kurį vėliau blokavo federalinis teismas ir kuris šiuo metu laukia teisinės peržiūros. Tenesis buvo pirmoji JAV valstija, kuri uždraudė translyčiams merginoms ir vaikinams dalyvauti atitinkamose vienos lyties mokyklų sporto šakose, o visos kitos uždraudė tik transgenderius-moteris. Pietų Dakotos draudimas buvo priimtas vykdomuoju įsakymu, o ne įstatymu.

Valstijų įstatymų leidybos iniciatyvos šia tema atsirado tada, kai Bideno administracija nutarė atverti vienos lyties sporto ir varžybų erdves priešingos lyties atstovams, atsižvelgiant tik į nurodomą asmens lytinę tapatybę. Vykdomajame įsakyme, kurį pačią pirmąją savo darbo dieną Baltuosiuose rūmuose pasirašė prezidentas Džo Baidenas (Joe Biden), teigiama, jog naujosios administracijos politika yra užtikrinti, kad vaikai galėtų „mokytis nesibaimindami, ar jiems nebus uždrausta patekti į tualetą, rūbinę ar mokyklos sportą“.

Kovo mėnesį, naujuoju JAV švietimo sekretoriumi patvirtintas Migelis Cardona, jo kandidatūros patvirtinimo, Senato posėdžio metu, sakė, kog mano, kad transgenderės-moterys vyrų, gimusios vyrais, turi teisę varžytis mergaičių sporte.

„Manau, kad labai svarbu gerbti visų studentų, įskaitant translyčių studentų, teises ir kad jiems būtų suteiktos tokios pačios galimybės, kaip ir kitiems studentams, dalyvauti popamokinėse veiklose”, – tuo metu sakė Cardona.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 166

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Iš tiesų, paskaičius galima taip pamanyti. Kita vertus, greta yra Kuolio tekstas apie tai, kas...

Manau, kad Vaitkaus komanda šitokiu būdu patys sau kuriasi piarą? Klounai...

nacistui putinui.......

Hm

Maskvoje sutelkta daugiausiai oro gynybos, bet yra daug visiškai nesaugomų ir vertingų taikinių, tai ten...

ble su sibiru kariaus xoxlai kuria vis kuria o iki maskvos nedatraukia...

Vakarų debilai valdžioje pasapnavo, kad gali nugalėti Rusiją, atsibudę pamąstė savo debiliškomis smegenimis, kad gerai...