infa.lt

Antanina Strumilienė. Jei Kudirka atsikeltų

24 balandžio
12:56 2021
Evelina Dobrovolska

Evelina Dobrovolska | wikipedijos nuotr.

Lietuvoje jau nestebina niekas.

Štai, kandidatą į Europos Sąjungos Bendrojo Teismo teisėjus atrinks ir atrankos komisijai vadovaus „teisės guru” Dobrovolska. Lietuvoje nusistovi nauja praktika: profesorius egzaminuoja bakalaurai, advokatus – advokato padėjėjai.

Iš kur mergaitei tiek drąsos? Paklausčiau – ir norėčiau išgirsti atsakymą. Žurnalistai vakar Dobrovolskos paklausė: „Ar ji, neturėdama tinkamo teisinio išsilavinimo, neturėtų pasitraukti iš teisės profesorių vertinimo, atrenkant kandidatą į ESBT teisėjus?” Dobrovolska nuo atsakymo išsisuko ir nuo žurnalistų tiesiog pabėgo.

Tada televizijos reporteriai bandė klausti Armonaitės, ar ji nepatarė Dobrovolskai tęsti mokslų?

Armonaitė atsakė: „Ne”.

Sovietiniais laikais valstybę galėjo valdyti melžėja. Šiais laikais valstybę valdo mažaraščiai su „entuziazmu”. Europai tai neįdomu. Tvarkykitės ten, Lietuvoje, kaip norit, bile tik kad žalia šviesa degtų patys žinom kokioms „naujovėms”.

Nebūtų jokio logiško paaiškinimo, jeigu priimant generalinį direktorių į darbą atrankos komisijai pirmininkautų valytoja. Bet valytojai sėsti į direktoriaus atrankos komisijos kėdę neleistų jos sąžinė, nuovoka, vidinis cenzorius. Net jei komisija su tuo nuolankiai sutiktų.

O Dobrovolskos sąžinė tyli. Ir gėdos jokios dėl to ji nejaučia. „Gyvenimas mažytis – ir nėr čia ko varžytis”. Juk ji – oho kokia ministrė, viena pagrindinių žaidėjų purvino politikos mūšio lauke. Nors – nė lyderystės, nė išminties, nė patirties, nė nuovokos, nė intelekto. Tik keletas vienodų standartinių frazių.

Štai kokie žmonės rodo teisingumo kryptį Lietuvai. Liūdna, skaudu ir pikta – tai pati švelniausia reakcija. Kiekvienam, kam Lietuva – ne Dzin.

Kelias klases baigei – ir varyk į ministrus su „įvairiaspalve” partija. Einant į paprastą darbo pokalbį – reikia magistro ir praktikos, gi Dobrovolskai einant į ministeriją – nereikėjo nieko.

Tokia kandidatūra pasako viską apie tuos, kas ją delegavo. „Aš išlaikiau egzaminą, tik nerašiau magistrinio”, – tai pačios Dobrovolskos žodžiai apie jos išsilavinimą.

Kažką baigė, neaišku kur dirbo advokato padėjėja, atsainiai užpildė dokumentus VRK, jos patirtis miglota, ji – be skaidrios profesinės biografijos, viešumoje kaip teisininkė niekur negirdėta, jos pasisakymai verčia krūptelėti teisininkų bendruomenę, nebaigtas magistras, net devyneri metai advokato padėjėja taip ir neišlaikius, o gal nė nebandžius laikyti advokatūros egzamino.

Čia arba kažkas negerai su jos kvalifikacija, arba tikrieji jos interesai tikrai buvo ne advokatūra. Teisingumo ministras turi būti žinomas ir turėti autoritetą teisininkų bendruomenėje. Kai ji buvo paskirta ministre – net konservatorių ruporai pritilo.
Ir ką Jūs manote?

E. Dobrovolska, atsisėdusi į ministro kėdę, drįsta siūlyti įstatymus, kurie verčia krūptelėti – tai yra akivaizdus absurdas, cinizmas, visuomenės kiršinimas, valstybės pamatų griovimas, demokratijos laidotuvės. Kokio dydžio baudas ji siūlė įvesti už jai nepatinkantį žodį, už išsakytą nuomonę.

Seimo Raskevičiui ji rašo: „Jei už tai nebalsuosi, gausi į snukį”. Tik pasipylus visuomenės kritikai, jog bus ribojama žodžio laisvė, ji atsiėmė pataisas dėl baudų už išsakomą nuomonę, už „neapykantos” kurstymą ir „patyčias.”

Ir baudomis už komentarus kol kas negrasina. Nes laisvas tiesos žodis buvo ir bus gyvas. O kiek kitų nesąmoningų „iniciatyvų” ir įstatymų siūlo Dobrovolska su savo įvairiaspalve partija.

Lietuvių kalbos griovimo, naujų lyčių kūrimo, narkotikų dekriminalizavimo, prostitucijos įteisinimo, paauglių lyties keitimo, gėjų partnerystės. Ji su savo „chebryte” žaidžia įvairius Dievo uždraustus žaidimus.

Ant ministrės Evelinos Dobrovolskos kūno, matomiausioje vietoje ištatuiruotas Bukovskio portretas. Tai, matyt, Dobrovolskai artimos vertybės, nes tatuiruotė – žmogaus vertybių atspindys. Ką tai reiškia – paklauskite psichiatrų – vaizdžiai apibūdins asmenybę.

Taip atrodyti gali ne ministrė, o kokios nors užeigos savininkė. Jos tatoo kalba aiški – tai yra jos asmenybės dalis. Kaip Bukovskis, – išgeriu, parūkau „kasiaką” , pavarau pasaulį ant trijų raidžių – ir man viskas Dzin. Tuo labiau, kad nei protas, nei išsilavinimas, nei intelektas jos tatoo nesąmonių tikrai neatsveria.

Tatuiruotės nuo neatmenamų laikų parodydavo žmogaus vietą bendruomenėje, jo statusą, intelektą. Jomis save žymėdavo kaliniai, jūreiviai, kariškiai. Jos parodo žmogaus vidinį pasaulį. Tatuiruotės nepraturtina žmogaus nei dvasiškai, nei estetiškai, nei tuo labiau politiškai.

Tačiau tikra grėsmė – ne E.Dobrovolskos tatuiruotėse, o jos vykdomoje politikoje: uždrausti, nubausti, cenzūruoti, sekti. „Kas ne su LGBT – tas prieš mus”.

Lietuva – labai demokratiška šalis. Pabandykite įsivaizduoti, ar kūną ir rankas išsitatuiravęs Bormano ar kokią nors šalį užgrobusio generolo portretais vokietis galėtų tapti toje šalyje ministru?

Tikrai ne. Nes tokie visam gyvenimui įspausti ženklai parodo ir kas yra to žmogaus galvoje. Taip asmenys pasižymi savo priklausymą organizuotoms grupuotėms. Politinėms irgi. Tatuiruotės Irane laikomos rimtu psichikos sutrikimo ženklu.

Su savo cenzūra, draudimais, persekiojimais ir baudomis už komentarus, savo sprendimais siekiant užčiaupti tautą, nutildyti laisvą žodį – Dobrovolska jau pasidarė gėdą sau ir Lietuvai. Tai – galutinė charizmos ir proto savidestrukcija.

Netruks ateiti diena, kai gėda bus net prisiminti, kad šie žmonės buvo Seimo nariai. Gabesnis teisės mokslų studentas galėtų parašyti baigiamąjį darbą tema: „Kaip Dobrovolska dirbo Teisingumo ministerijoje „. Riomeris už jį tikrai teisingumo magistrą įteiktų.

Nes gi šiai ministrei ir jos darbo biografijai – precendentų pasaulyje nėra.

Nė viena stipresnė teisininkų kontora dėl kompetencijos stokos tokio žmogaus į darbą nepriimtų, nes net skyriaus vedėjui reikia turėti magistro laipsnį. Tuo tarpu Lietuvoje išsilavinimo neturinti advokato padėjėja tampa Teisingumo ministre ir negana to, – vertina ir sprendžia, kurį teisės profesorių ar mokslų daktarą skirti į Europos Sąjungos Bendrojo Teismo teisėjus.

Tai – vienintelė bakalaurė Lietuvoje Europos teismui atrinkinėjanti mokslų daktarus. Viltis bakalaurams, o gal net trejetukininkams – gana čia tos profesionalų diktatūros.

Baigsis vieną kartą tie intelektai, diplomai ir magistrai.

Nuo šiol ne tik kiekviena melžėja, bet ir kiekvienas bakalauras gali valdyti valstybę.

Va taip va… Jei Kudirka atsikeltų, kurs stiprybę semia vardan tos Lietuvos lystų vėl į Žemę.

Pirmą kartą šis rašinys buvo paskelbtas jo autorės asmeninėje Facebook paskyroje

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 729

Žymos:

Atsiliepimų 5

  1. Nuomonė    -  2021-04-24, 13:03

    Valinskas turėtu dabartinę valdžią įsitraukti į savo sarašą

    Atsakyti į šį komentarą
    • priežastis paprasta    -  2021-04-24, 20:19

      Koks save verbiantis teisininkas tokius idiotiškus įstatymus prastūminėtų? Bendtuomenė užjuoktų. O ji akivaizdžiai teisininkų bendruomenės nelaikoma sava. Na tokia pusę diplomo turinti, proto kaip višta ir šiaip prasčiokė. Bydlo, vienžo.

      Atsakyti į šį komentarą
  2. Jonas    -  2021-04-29, 15:43

    Puikus ir objektyvus straipsnis, tik neaišku kur buvo protas tiek Ministrės pirmininkės tiek ir Prezidento, kai skirstė kandidatus į postus?

    Atsakyti į šį komentarą
  3. irena    -  2021-05-04, 10:12

    aciu brangioji uz drasa , tiesa

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Kokia mamytė, toks ir sūnelis....

Žygizmundai Ukraina uber alles. Ar ne laikas tamstai Maldeikienei ir dar keletui proto žaibu psichiatrinėje...

psichas jabanas...

Čia ne prekybininkų naudai.....čia dar viena "priežastis" neatsiskaityti grynaisiais, o pereiti prie elektroninių mokėjimų. Kai...

Aplinkosaugininkai turi saugoti miškus bei gyvūnus, o ne bausti vairuotojus, kurie neišgali įsigyti naujo automobilio...

Pirmiausia išmok rašyti be klaidų, chunveibine....

US subyrėjimo laukiam nuo 1947 m. nu niekaip nesulaukiam....