infa.lt

Jolanta Blažytė. Kaip politikai gyvenimo trukmę Lietuvoje ilgino

24 balandžio
06:40 2021
Jolanta Blažytė

Facebook nuotr.

Lietuvoje kilo tikras kipšas: Europos Komisija pasiūlė Lietuvoje darbingą žmonių amžių pratęsti iki 72 metų. Ir tikrai: kaip gi taip, juk Lietuvoje vyrai tiek net negyvena -jų vidutinė gyvenimo trukmė siekia vos 71 metus. Tai negi tuos likusius 1 metus Lietuvos vyrai turės darbuotis jau ne pas kokį nors verslininką Joną, bet pas patį šv. Petrą?

Bet neskubėkime dėl visko kaltinti Europos biurokratų – jie čia mažiausiai kalti. Mat EK tokį pasiūlymą Lietuvai pateikė ne šiaip sau iš lubų, o besiremdama Lietuvos Vyriausybės įsipareigojimu iki 2030 metų Lietuvoje vidutinę gyventojų gyvenimo trukmę padidinti net penkeriais metais, t.y. nuo 76 iki 81 metų.

Tokį pažadą, kartu su kitais septyniais pažadais, naujoji Lietuvos vyriausybė pateikė Europos Komisijai, norėdama gauti 2.2 milijardo paramą iš Europos atsigavimo ir atsparumo didinimo fondo (RRF).

Todėl visiškai natūralu, kad EK, išgirdusi Lietuvos žmonių planus nuo 2030m gyventi penkeriais metais ilgiau, pasiūlė ir dirbti ilgiau.

Tiesa, kaip konkrečiai konservatorių-liberalų vyriausybė ruošiasi net penkeriais metais prailginti Lietuvos žmonių sielų klajones šioje ašarų pakalnėje, lieka neaišku. Logiškai mąstant, atrodytų, kad tam tikslui pasiekti reikia stipriai reformuoti sveikatos apsaugos sistemą bei skatinti žmones gyventi sveikai, sportuoti ir pan.

Tik štai naujoji vyriausybė su visais savo gyvenimo trukmės ilgintojais, nieko panašaus neplanuoja. Atvirkščiai – tik įžengusi į valdžios sostą, vyriausybė uždarė visus sporto klubus bei juose teiktas sveikatingumo paslaugas. Ir, panašu, kol kas net neplanuoja tų klubų atidaryti taip, kad anie galėtų normaliai dirbti.

Tuo pačiu, įsisavinant tuos ES Lietuvai skirtus 2,2 milijardo, nieko ypatingo nenumatyta ir Lietuvos sveikatos apsaugos sistemai. Skirta tik 154 mln infekcinių ligų klasteriams (bet žmonės gi miršta ne tik nuo koronos) ir 89 mln naujoms technologijoms (DI ir telemedicinai)
Bet jeigu jau konservatorių partija sako, vadinasi žino (pažadas Lietuvos žmonių gyvenimo trukmę prailginti nuo 76 iki 81 metų buvo pateiktas TS LK rinkiminėje programoje). Kaip ir žino tai, kad tuos 2,2 milijardus RRF fondo pinigų reikia pasidalinti labai slaptai ir tik tarp savų.

Ir, jeigu finansų ministrė G. Skaistė, teigdama, kad neviešinti ekonomikos gaivinimo plano prašė pati EK, iki ausų meluoja, vadinasi – taip reikia.

Juk slaptos milijardų dalybos vyksta vardan švento tikslo – Lietuvos gyventojų gyvenimo trukmės ilginimo. Nors, dauguma šia vyriausybe nusivylusių rinkėjų teturi tik vieną svajonę: kad tik nuo tokio vadovavimo valstybei ta gyventojų gyvenimo trukmė nesutrumpėtų.

Pirmą kartą šis rašinys paskelbtas autorės asmeninėje Facebook paskyroje.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 531

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. Rasa    -  2021-04-24, 10:47

    Tik jau neduokit tu milijardų iš anksto tai landsberginei sutvei.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Vakarų debilai valdžioje pasapnavo, kad gali nugalėti Rusiją, atsibudę pamąstė savo debiliškomis smegenimis, kad gerai...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....

Kryti i bedugne - sustabdyti neimanoma!...

salys mandagiai ju taip ir nepasiunte?...

ir reikejo daryti,kada valdei!...

LB

dėl tavęs šiek tiek pamažinsim....