infa.lt

Pratęsus karantiną žmonės jau diskriminuojami pagal sirgo-nesirgo, skiepijosi-nesiskiepijo grupes

17 balandžio
07:10 2021

Apsnigtas dviratis

Karantinas pratęstas iki gegužės 31 dienos 24:00 valandos. Pagrindiniai pokyčiai nuo balandžio 19 d.:

Švietimas
  • Galima organizuoti konsultacijas ne daugiau kaip 10 vidurinio ugdymo programos baigiamosios klasės mokinių.
  • Brandos egzaminai ar jų dalys vykdomi patalpose ne daugiau kaip 10 kandidatų, išlaikant tarp visų patalpoje esančių asmenų ne mažesnį kaip 2 metrų atstumą, arba 11–50 kandidatų, išlaikant tarp visų patalpoje esančių asmenų ne mažesnį kaip 2 metrų atstumą ir užtikrinant 10 m2 patalpos plotą vienam asmeniui.
  • Gali vykti egzaminai mokiniams, kurie baigia ugdymo programą pagal užsienio valstybių ir tarptautinių organizacijų švietimo programas (tarptautinio bakalaureato), kai egzamine vienoje patalpoje dalyvauja ne daugiau kaip 10 mokinių, užtikrinant valstybės lygio ekstremaliosios situacijos operacijų vadovo nustatytas sąlygas.
  • Mokiniams, turintiems specialiųjų ugdymosi poreikių dėl nustatytų medicininių priežasčių, laisvės atėmimo vietose veikiančių mokyklų (skyrių) mokiniams pagrindinio ugdymo pasiekimų patikrinimas ar jo dalis vykdoma, kai patalpose yra ne daugiau kaip 10 mokinių, išlaikant tarp visų patalpoje esančių asmenų ne mažesnį kaip 2 metrų atstumą, arba 11–50 mokinių, išlaikant tarp visų patalpoje esančių asmenų ne mažesnį kaip 2 metrų atstumą ir užtikrinant 10 m2 patalpos plotą vienam asmeniui.
Prekyba
  • Leidžiama visų parduotuvių, išskyrus esančias turgavietėse, veikla, užtikrinant valstybės lygio ekstremaliosios situacijos operacijų vadovo nustatytas sąlygas ir nustatytų prekybos ploto vienam lankytojui reikalavimų laikymąsi.
    • Prekybos centrų ir kitų parduotuvių ar prekybos vietų, kurios galės atsidaryti nuo balandžio 19 d., veikla šeštadieniais ir sekmadieniais draudžiama.
Kultūra, pramogos
  • Gali atsidaryti teatrai ir kino teatrai, užtikrinant, kad žiūrovai užima tik sėdimąsias vietas, užpildoma ne daugiau kaip 30 proc. visų sėdimųjų vietų, bet bendras žiūrovų skaičius neviršija 150 asmenų, bilietų platinimą elektroniniu būdu ir (arba) žiūrovų registravimą, kad vyresni nei 6 metų žiūrovams dėvi kaukes, taip pat užtikrinant kitas valstybės lygio ekstremaliosios situacijos operacijų vadovo nustatytas sąlygas.
    • Prekiauti maistu ir gėrimais bei teikti kitas paslaugas šių paslaugų teikimo vietose draudžiama.
Renginiai
  • Leidžiami renginiai, kai juose dalyvauja ne daugiau kaip 150 žiūrovų, laikantis nustatytų reikalavimų. Renginius uždarose erdvėse leidžiama organizuoti, kai užpildoma ne daugiau kaip 30 proc. visų sėdimųjų vietų.
    • Prekiauti maistu ir gėrimais bei teikti kitas paslaugas renginių vietose draudžiama.

Pagrindiniai pokyčiai nuo balandžio 22 d.:

Bendravimas ir sveikatos įstaigų lankymas Asmenims, persirgusiems COVID-19 liga, kai diagnozė buvo patvirtinta remiantis teigiamu SARS-CoV-2 PGR tyrimo ar antigeno testo rezultatu ir nuo teigiamo tyrimo rezultato praėjo ne daugiau kaip 180 dienų, bei asmenims, paskiepytiems ES vaistinių preparatų registre įregistruota COVID-19 vakcina pagal skiepijimo schemą, gali būti taikomos švelnesnės karantino režimo priemonės negu kitiems asmenims.

  • Leidžiami ne daugiau kaip 10 vakcinuotų ar persirgusių asmenų artimi kontaktai.
  • Leidžiama rengti asmenines šventes viešose ir privačiose erdvėse, jei jose dalyvauja ne daugiau kaip 10 vakcinuotų ar persirgusių asmenų.
  • Leidžiamos ekskursijos atvirose erdvėse, kuriose dalyvauja ne daugiau kaip 10 vakcinuotų ar persirgusių asmenų.
  • Vakcinuotiems ir persirgusiems asmenims leidžiama lankyti artimuosius sveikatos priežiūros įstaigose ir visose stacionariose socialinių paslaugų įstaigose, šeimynose, grupinio ir bendruomeninio gyvenimo namuose.
Paslaugos
  • Leidžiama apgyvendinimo ir laisvalaikio paslaugoms teikti skirtų patalpų nuoma, subnuoma ar panauda asmeninėms šventėms organizuoti, jei neviršijamas leidžiamas šventės dalyvių skaičius.
Viešasis maitinimas
  • Veiklą atnaujinti gali viešojo maitinimo įstaigos, restoranai, kavinės ir barai nuo 7 iki 21 valandos, kai užsakytas maistas ir gėrimai vartojami prie atvirose erdvėse esančių staliukų, prie vieno staliuko leidžiant sėdėti ne daugiau nei 2 asmenims, išskyrus vienos šeimos ir (ar) vieno namų ūkio narius.
  • Gali veikti maitinimo įstaigos, restoranai, kavinės ir barai, esantys jūrų ir oro uostų keleivių išvykimo terminaluose, kai užsakytas maistas ir gėrimai vartojami prie staliukų, prie vieno staliuko leidžiant sėdėti ne daugiau nei 2 asmenims, išskyrus vienos šeimos ir (ar) vieno namų ūkio narius.

Pagrindiniai pokyčiai nuo balandžio 26 d.:

Švietimas
  • Leidžiama teikti baseinų paslaugas, teikiamas vykdant neformalųjį vaikų švietimą nustatytomis sąlygomis arba teikiamas ugdymo įstaigos vienos klasės mokiniams, ugdomiems kontaktiniu būdu, užtikrinant valstybės lygio ekstremaliosios situacijos operacijų vadovo nustatytas sąlygas.
Paslaugos
  • Gali atsidaryti sporto klubai, užtikrinant 20 m2 paslaugos teikimo plotą vienam asmeniui (įskaitant paslaugų teikėjus) ir kitas valstybės lygio ekstremaliosios situacijos operacijų vadovo nustatytas sąlygas.
    • Grupinės treniruotės gali būti vykdomos dalyvaujant ne daugiau kaip 5 asmenims (neįskaitant paslaugų teikėjų).
  • Baseinų ir pirčių paslaugos gali būti teikiamos visose apgyvendinimo paslaugas teikiančiose įstaigose (ne tik kaimo turizmo sodybose), kai jos teikiamos ne daugiau kaip vienos šeimos ir (ar) vieno namų ūkio nariams.

Pagrindiniai pokyčiai nuo gegužės 3 d.:

Švietimas
  • Ugdymas vidurinio ugdymo programos baigiamosios klasės mokiniams vykdomas mišriu būdu švietimo, mokslo ir sporto ministro nustatyta tvarka bei užtikrinant valstybės lygio ekstremaliosios situacijos operacijų vadovo nustatytas sąlygas.
Prekyba
  • Leidžiama turgaviečių ir kitų viešų prekybos vietų veikla, užtikrinant valstybės lygio ekstremaliosios situacijos operacijų vadovo nustatytas sąlygas ir nustatytų prekybos ploto vienam lankytojui reikalavimų laikymąsi.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 357

Žymos:

Atsiliepimų 2

  1. Svetimas    -  2021-04-17, 11:11

    Ar ilgai parazitai dar jos ant avinu nugaru…

    Atsakyti į šį komentarą
    • Lt    -  2021-04-17, 17:20

      O ko nejoti ant avinu. Vienas malonumas. Kokiu kitu budu, gali pazadinti miegancius?

      Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Sunku jums vasarai...!...

Nereikia jokiu mokesčių, reikia tik paprasto sprendimo. Pirmiausia tokiai mažai valstybei reikalinga turėti karo instruktorių...

Man tai absurdo viršūnė, kuomet naujas mokestis reklamuojamas per komercinę radijo stotį. Ir, aišku, reklamos...

Kažką praleidau : Iki šiol maniau, kad jankiai visur gauna malkų ir gėdingai sprunka. Vien...

Kokia mamytė, toks ir sūnelis....