infa.lt

M.A.M.A. Renginio organizatoriams suteikta parama gali būti laikoma neteisėta ir išieškota su palūkanomis

14 balandžio
10:40 2021

BNS nuotr.

Konkurencijos taryba išnagrinėjo informaciją dėl Kauno miesto savivaldybės skirtos paramos M.A.M.A. renginio organizatoriams ir paragino savivaldybę įteisinti suteiktą paramą, kad ji nebūtų laikoma neteisėta valstybės pagalba.

Viešai išplatintoje informacijoje nurodoma, kad 45 000 Eur paramą M.A.M.A. renginį organizavusiai VšĮ „M.A.M.A. pramogos“ savivaldybė suteikė iš savo biudžeto per programą „Iniciatyvos Kaunui“. Konkurencijos taryba, koordinuojanti valstybės pagalbos, kuriai taikomos Europos Sąjungos valstybės pagalbos taisyklės, klausimus, atkreipė savivaldybės dėmesį, kad VšĮ „M.A.M.A. pramogos“ vykdo konkursų, apdovanojimų, renginių organizavimo ir panašią veiklą, kuri yra laikoma ūkine komercine veikla, todėl įstaigai taikomos konkurencijos taisyklės.

Įvertinusi M.A.M.A. renginio organizatoriams suteiktos paramos atitiktį valstybės pagalbos kriterijams, Konkurencijos taryba informavo Kauno miesto savivaldybę, kad suteikta parama juos visus tenkina: parama yra selektyvi, nes ją gavo konkretus ūkio subjektas, t. y. įstaiga; parama suteikia išskirtinę ekonominę naudą, kadangi buvo palengvinta minėto ūkio subjekto finansinė našta ir sustiprinta jo padėtis rinkoje, palyginus su konkuruojančiomis įmonėmis.

Be to, įstaiga, vykdydama konkursų, apdovanojimų, renginių organizavimo veiklą, konkuruoja su analogišką ar panašią veiklą vykdančiais ūkio subjektais, įsteigtais tiek Lietuvoje, tiek kitose Europos Sąjungos šalyse, todėl, Konkurencijos tarybos nuomone, šiuo atveju būtų tenkinami ir poveikio prekybai ir konkurencijai tarp valstybių narių kriterijai.

„Tuo atveju, kai ūkio subjektams teikiama parama atitinka visus valstybės pagalbos kriterijus, pagalbos teikėjas turi dvi galimybes. Pirma, pranešti Europos Komisijai apie numatomą teikti valstybės pagalbą. Antra, tokios priemonės gali būti įgyvendinamos laikantis kurio nors iš Komisijos reglamentų, atleidžiančių nuo pareigos priemonę derinti su Europos Komisija, nuostatų“, – rašoma savivaldybei adresuotame Konkurencijos tarybos rašte.

Atsižvelgdama į tai, kad Suteiktos valstybės pagalbos ir nereikšmingos (de minimis) pagalbos registre nėra įregistruota informacija apie savivaldybės suteiktą paramą VšĮ „M.A.M.A. pramogos“, Konkurencijos taryba mano, kad ši parama gali būti laikoma neteisėta valstybės pagalba.

Savivaldybei nurodyta imtis veiksmų, kad suteikta parama būtų įteisinta, kitu atveju ji gali būti laikoma neteisėta ir Europos Komisijos ar nacionalinių teismų sprendimu gali būti išieškota iš pagalbos gavėjo su palūkanomis.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 92

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Tomai, negalima taip negražiai atsiliepti apie mūsų dabartinėje valdžioje esančius buvusius komunistus vei įslaptintus KGB...

Okupacijos laikų kolaborantas su daugiau kaip 30 m. narystės TSKP stažu man ne autoritetas. Kandidatas...

2030 m. paties seimo gali nebūti. Bus eurosojūzo vietinė taryba....

Blazyte, laiskas keisti straipsniu fotografijas, ta su raudona ir su violetine jau smarkiai nusidevejo, reiktu...

o kiek žmonių psichologine prievarta buvo verčiami skiepytis " išmes iš darbo", "negalėsi maisto nusipirkti...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....