infa.lt

Trišaliame susitikime aptarta Ukrainos integracija į NATO

13 balandžio
14:33 2021

Balandžio 9 d. įvyko Seimo Tarpparlamentinių ryšių su Jungtine Karalyste grupės susitikimas su Jungtinės Karalystės ir Ukrainos Aukščiausiosios Rados parlamentarais. Pagrindinė susitikimo tema – spartesnė Ukrainos integracija į NATO. Susitikime taip pat dalyvavo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininkas Laurynas Kasčiūnas, politologas Alvydas Medalinskas.

Susitikimo metu vyko diskusija apie neseniai pasirodžiusią informaciją, kad šalia Ukrainos yra telkiamos didelės Rusijos karinės pajėgos, atrasta nauja karinė stovykla prie pat Ukrainos sienos, dislokuota daugiau nei dvi dešimtys tūkstančių Rusijos karių Krymo pusiasalyje.

Susitikimo ašimi tapo anksčiau išsakyta Ukrainos Prezidento Volodymyro Zelenskio mintis, kad nuo 2014 m. vykstantis karinis konfliktas Rytų Ukrainoje gali būti sustabdytas tik Ukrainai integravusis į NATO.

„Rusija spaudžia Ukrainą, kad Kijevas priimtų Kremliui palankias sąlygas ir sėstų derėtis su Donbaso separatistais dėl jų ypatingo statuso Ukrainos sudėtyje. Kita vertus, nereikėtų atmesti ir galimo karinio scenarijaus – Rusijos pajėgų intervencijos į Ukrainą, siekiant tam tikrų taktinių laimėjimų“, – teigė NSGK pirmininkas L. Kasčiūnas.

„Kyla klausimas, ar Rusijos vadovai už savo grasinimus sunaikinti Ukrainos valstybę jau dabar, kol nevėlu, kol jie nepradėjo totalinio karo prieš Ukrainą, nenusipelnė labai griežtų ekonominių Irano tipo sankcijų, kuris tokias sankcijas gavo už grasinimus sunaikinti Izraelio valstybę.

Ir Vokietijos partneriai NATO, įskaitant britus, turėtų padėti daug jėgų, kad įtikintų Berlyną atsisakyti ,,Nord Stream2“ tiesimo“, – teigė politologas, buvęs Seimo Užsienio reikalų komiteto pirmininkas A. Medalinskas.

Jungtinės Karalystės parlamentarai teigė, kad jų šalis visiškai palaiko Ukrainos norą tapti NATO šeimos nare, tačiau pirmiausia šalis turi pasiruošti savo „namų darbus“. Ukrainos parlamentarai džiaugėsi įvykusiu susitikimu, dėkojo Lietuvos ir Jungtinės Karalystės parlamentarams ir politologui Alvydui Medalinskui už išsakytas svarbias idėjas ir patarimus siekiant spartesnės integracijos į NATO. Ukrainos parlamentarai pabrėžė, kad narystė šioje transatlantinėje organizacijoje jiems yra gyvybiškai svarbi siekiant išlaikyti savo valstybės suverenitetą ir vientisumą.

„Bendri susitikimai su Jungtinės Karalystės, Lietuvos Ukrainos parlamentų nariais suteikia galimybę Ukrainos kolegoms tiesiogiai išsakyti savo susirūpinimą ir sulaukti platesnio palaikymo jų veiksmų planui tampant NATO nare“, – po susitikimo džiaugėsi Seimo Tarpparlamentinių ryšių su Jungtine Karalyste grupės pirmininkė D. Asanavičiūtė.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 116

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Tai jei derėsis dėl skolų grąžinimo - Europoje turėsim dar vieną Ameriką, nes ukrainiečiai turės...

Taikliai.aciu....

Briuselio politikos veidmainystė akivaizdi....

Melas ir dezinformacija buvo tada, kai mums buvo bandoma įteigti, kad vakcinos apsaugo nuo ligos...

Teisę kontroliuoti turės lygiai tiek, kiek ir balsuoti. Bet pareikš savo nepasitenkinimą kuriuo nors valdžios...

jau pasimate daugumai,kur veda ta "Vakaru ideologija"!? Idomu tik,ar besugebesime ta mesla nusiplauti ir kiek...

BRICS padarys savo darbą...