infa.lt

Prokuratūra pradėjo ikiteisminius tyrimus dėl galimo neapykantos kurstymo bei grasinimo nužudyti T.V.Raskevičių

26 kovo
08:20 2021
Šimonytę į Sibirą, Raskevičių ant kuolo

Stasio Žumbio nuotr } Respublika.lt

Vilniaus apylinkės prokuratūros prokurorai pradėjo ikiteisminius tyrimus dėl galimo kurstymo prieš homoseksualius asmenis bei galimo grasinimo nužudyti ar sunkiai sutrikdyti žmogaus sveikatą.

Ikiteisminiai tyrimai pradėti įvertinus Seimo nario Tomo Vytauto Raskevičiaus pareiškimuose pateiktą informaciją dėl socialiniame tinkle „Facebook“ paskelbtų žinučių bei komentarų, kuriais asmenys galbūt viešai skatino neapykantą, kurstė smurtauti ir fiziškai susidoroti su politiku dėl jo seksualinės orientacijos.

Ikiteisminis tyrimas dėl galimo kurstymo prieš homoseksualius asmenis bei grasinimo nužudyti pradėtas ir įvertinus Seimo nario T. V. Raskevičiaus pareiškime pateiktus duomenis dėl š. m. kovo 20 d. Vilniuje vykusiame mitinge iškelto plakato.

Užrašu plakate viešai ir tiesiogiai buvo galimai grasinama fiziškai susidoroti su Seimo nariu dėl jo seksualinės orientacijos, nužudyti ar sunkiai sutrikdyti sveikatą.

Ikiteisminiai tyrimai pradėti siekiant nustatyti nusikalstamų veikų požymius ir galimai jas įvykdžiusius asmenis.

Baudžiamasis kodeksas už kurstymą prieš bet kokios tautos, rasės, etninę, religinę ar kitokią žmonių grupę numato įvairias bausmes, griežčiausia jų – laisvės atėmimas iki trejų metų. Už grasinimą nužudyti ar sunkiai sutrikdyti žmogaus sveikatą gresia viešieji darbai, bauda, laisvės apribojimas, areštas arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.

Plakate buvo rašoma „Šimonytę į Sibirą, Raskevičių – ant kuolo”, ir tai, prokurorų nuomone, yra panašu į grasinimą nužudyti T.V.Raskevičių dėl jo seksualinės orientacijos ar dėl to paties sunkiai sutrikdyti jo sveikatą.

Plakato autorius neslėpė savo veido ir savo vardo ir pavardės, kai atėjęs į Telegram grupę , kur buvo aptariamas jo poelgis, bet dar nežinoma kas jis, pats prisistatė kaip Jegoras Koršunovas ir patikslino, jog tai padarė jis, ir taip jis įsivaizduoja savo protestą prieš valdžios vykdomą politiką.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 318

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Vakarų debilai valdžioje pasapnavo, kad gali nugalėti Rusiją, atsibudę pamąstė savo debiliškomis smegenimis, kad gerai...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....

Kryti i bedugne - sustabdyti neimanoma!...

salys mandagiai ju taip ir nepasiunte?...

ir reikejo daryti,kada valdei!...

LB

dėl tavęs šiek tiek pamažinsim....