infa.lt

Bidenas pareiškė esąs labai nusivylęs Turkijos pasitraukimu iš Stambulo konvencijos

22 kovo
06:50 2021

Reuters

Šalys turi stengtis sustiprinti ir atnaujinti savo įsipareigojimus nutraukti smurtą prieš moteris, neatmesdamos tarptautinių sutarčių, pareiškė JAV prezidentas Džo Baidenas  (Joe Biden).

Turkijos pasitraukimas iš Europos Tarybos konvencijos dėl smurto prieš moteris ir šeimoje prevencijos ir kovos su juo, žinomos kaip Stambulo konvencija, kelia didžiulį nusivylimą. Tai pareiškė JAV prezidentas Džo Baidenas, rašo Baltųjų rūmų spaudos tarnyba.

„Visame pasaulyje matome smurto šeimoje augimą, įskaitant pranešimus apie moterų nužudymų atvejų padaugėjimą Turkijoje, pirmojoje šalyje, pasirašiusioje konvenciją. Šalys turi stengtis sustiprinti ir atnaujinti savo įsipareigojimus nutraukti smurtą prieš moteris, neatmesdamos tarptautinio sutarčių, kuriomis siekiama apsaugoti moteris ir patraukti atsakomybėn kaltuosius. Tai yra stulbinantis žingsnis atgal, tarptautiniam judėjimui už smurto prieš moteris nutraukimą visame pasaulyje “, – sakė JAV prezidentas.

Jis pažymėjo, kad smurtas dėl lyties yra „nelaimė, paveikianti kiekvieną šalį kiekviename pasaulio kampelyje“. Pasak Baideno, „mes visi turime padaryti daugiau, kad sukurtume visuomenę, kurioje moterys galėtų gyventi savo gyvenimą be smurto“.

2011 m. gegužės 11 d. Stambule buvo pasirašyta Europos Tarybos konvencija dėl smurto prieš moteris ir smurto artimoje aplinkoje prevencijos ir kovos su juo. Iki šiol dokumentą yra ratifikavusios 34 šalys. Tarp neratifikavusių yra Didžioji Britanija, Čekija, Vengrija, Bulgarija, Latvija, Lietuva, Lichtenšteinas, Slovakija ir Ukraina.

Kovo 20 Turkija pranešė pasitraukianti iš šio susitarimo. Apie tai pranešė Turkijos agentūra Anadolu.

Dekretą dėl Turkijos pasitraukimo iš Europos Tarybos konvencijos dėl smurto prieš moteris ir smurto šeimoje prevencijos ir kovos su juo pasirašė prezidentas Recepas Erdoganas.

Pasitraukimo priežastys oficialia nekomentuojamos.

Šeimos, darbo ir socialinių paslaugų ministrė Zehra Zumrut Selcuk socialiniame tinkle „Twitter“ pareiškė, kad Turkijoje buvo priimti svarbūs reglamentai, remiantys visų šalies moterų dalyvavimą politiniame, ekonominiame ir socialiniame gyvenime.

„Moterų teisių užtikrinimas yra galiojanti mūsų vidaus įstatymų, ypač mūsų konstitucijos, nuostata. Mūsų teisinė sistema yra pakankamai dinamiška ir stipri, kad prireikus būtų galima įvesti naujas taisykles. Smurtas prieš moteris pirmiausia yra nusikaltimas žmonijai, o kova su šiuo nusikaltimu yra žmogaus teisių klausimas. Principai yra svarbūs. Šia linkme mes tęsime kovą su smurtu, laikydamiesi nulinės tolerancijos principo šiandien ir rytoj, kaip tai darėme vakar “, – pridūrė ji.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 180

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. Rasa    -  2021-03-22, 09:16

    Džiugu, kad padugne nusivyle 😊. Isminties Lietuvai irgi pasekti Stambulo vadovų pavyzdziu. ☀️

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Vakarų debilai valdžioje pasapnavo, kad gali nugalėti Rusiją, atsibudę pamąstė savo debiliškomis smegenimis, kad gerai...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....

Kryti i bedugne - sustabdyti neimanoma!...

salys mandagiai ju taip ir nepasiunte?...

ir reikejo daryti,kada valdei!...

LB

dėl tavęs šiek tiek pamažinsim....