infa.lt

Konservatoriams dešimt metų nerūpėjo kodėl į EVT vyko D.Grybauskaitė, bet staiga parūpo kai ten vyksta G. Nausėda

04 kovo
06:50 2021

 

Mindaugas Sinkevičius

Laikinasis Socialdemokratų partijos pirmininkas Mindaugas Sinkevičius sako, kad jo vadovaujama partija nepalaikys valdančiųjų konservatorių iniciatyvos dėl to, kad Europos Vadovų Taryboje (EVT) Lietuvai atstovautų ne prezidentas Gitanas Nausėda, o premjerė Ingrida Šimonytė.

M. Sinkevičiaus teigimu, konservatorių sumanymas ūmai peržiūrėti tai, kas vyksta į EVT, yra dvigubų standartų taikymo ir politinės veidmainystės pavyzdys.

Konservatoriams tas klausimas dešimt metų nerūpėjo, jie nereiškė jokių priekaištų, kodėl į EVT vyksta Dalia Grybauskaitė.

„Konservatoriams tas klausimas dešimt metų nerūpėjo, jie nereiškė jokių priekaištų, kodėl į EVT vyksta Dalia Grybauskaitė. Akivaizdu, kad dabar, ypatingu pandemijos metu, tas klausimas keliamas tiesiog siekiant plėsti savo įtaką, o ne dėl to, kad jiems nuoširdžiai rūpėtų valstybės interesai.

Tokių ir panašių veidmainiškų konservatorių iniciatyvų, kur tiesiog bandoma suvedinėti sąskaitas su prezidentu, mes nepalaikysime“, – teigia M. Sinkevičius.

Jo žodžiais, konservatorių svarstymai sprendžiant šį klausimą kreiptis į Konstitucinį Teismą ir tai, kas vyksta į EVT, reguliuoti įstatymu, tėra dar viena priemonė spaudžiant prezidentą.

„Visi tie sumanymai yra ne laiku ir ne vietoje, tačiau toks jau konservatorių veikimo stilius. Bandymai svarstyti Seime ir reguliuoti įstatymu jiems nepatinkančio prezidento galias, po to KT prašyti išaiškinti, ar visa tai neprieštarauja Konstitucijai – visa tai tik didintų įtampas ir konfliktus valstybėje.

Prezidentas turi visus konstitucinius įgaliojimus spręsti pagrindinius užsienio politikus klausimus, iki šiol šaliai atstovauja EVT ir tą sėkmingai gali daryti toliau“, – vertina M. Sinkevičius.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 233

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. anoniminis    -  2021-03-05, 20:48

    Tik Prezidentas turi vykti, o ne ji.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Manau, kad Vaitkaus komanda šitokiu būdu patys sau kuriasi piarą? Klounai...

nacistui putinui.......

Hm

Maskvoje sutelkta daugiausiai oro gynybos, bet yra daug visiškai nesaugomų ir vertingų taikinių, tai ten...

ble su sibiru kariaus xoxlai kuria vis kuria o iki maskvos nedatraukia...

Vakarų debilai valdžioje pasapnavo, kad gali nugalėti Rusiją, atsibudę pamąstė savo debiliškomis smegenimis, kad gerai...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....