infa.lt

Šakalienei parūpo Kinijos uigūrų padėtis, o štai smulkaus verslo žlugdymas Lietuvoje jai rūpi jau mažiau. Rezoliucijos jo atžvilgiu nerašys

18 vasario
06:40 2021

Seimo Nacionalinio saugumo bei gynybos ir Užsienio reikalų komitetai pritarė Seimo narės socialdemokratės Dovilės Šakalienės pasiūlymui parengti Seimo rezoliuciją, raginant imtis tarptautinio tyrimo dėl Kinijos vykdomų nusikaltimų žmogiškumui bei genocido Sindziango provincijoje prieš uigūrų etninę mažumą.

„Kalbų metas baigėsi. Būtinas ne tik tarptautinis teisinis tyrimas, tačiau ir esminiai koordinuoti Vakarų šalių veiksmai peržiūrint ekonominį bendradarbiavimą su Kinija – normalūs prekybiniai santykiai su genocidą vykdančia valstybe reiškia prekybą žmogiškumu ir milijonų žmonių kankinimų, vykstančių šiuo metu, pateisinimą“, – sakė D. Šakalienė.

Rezoliuciją parlamentarė, kuri yra ir Tarpparlamentinio Aljanso dėl Kinijos (IPAC) narė ir ko-pirmininkė nuo jo įsteigimo, inicijavo prieš dvi savaites, kuomet Jungtinės Karalystės nacionalinis transliuotojas BBC paskelbė naują tyrimą dėl masinių sistemingų uigūrų kankinimų Sindziango provincijoje.

„Nauji dokumentuoti tyrimai ir liudijimai tik patvirtina, kad tarptautinei bendruomenei nesiimant koordinuotų veiksmų ir apsiribojant tik pavieniais žodiniais pareiškimais, nusikaltimai žmogiškumui įgauna vis didesnį mastą ir sunkėja. Sukrečiantys masinio, itin žiauraus seksualinio prievartavimo liudijimai atitinka genocido straipsnio 2 dalį – seksualinė prievarta palieka sunkiausias psichines traumas. Taip, Lietuva mažytė, bet ir maža rakštis gali sukelti daug nepatogumo žmonių gyvenimus laužančiai Kinijos komunistų partijai“, – pabrėžia D. Šakalienė, Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto bei Savižudybių ir smurto prevencijos komisijos narė.

Primename, kad spaudimą Kinijos valdžiai išlaiko ir naujojo JAV Prezidento Džo Baideno (Joe Bideno) administracija, kurios valstybės sekretorius Entonis Blinkenas (Antony Blinken) pažadėjo reikalauti Kinijos atsakomybės dėl vykdomų pažeidimų. Tuo tarpu Kanados premjeras Žiustenas Trudo (Justin Trudeau) teigė, kad jo vadovaujama vyriausybė svarsto Kinijos elgesį uigūrų atžvilgiu įvardinti kaip genocidą.

Iš maždaug 10 milijonų uigūrų mažumos, gyvenančios Kinijos pietinėje dalyje, daugiau nei milijonas yra kalinami „perauklėjimo“ stovyklose.

infa.lt komentaras:

Keisti dalykai toj Marijos žemėj dedasi,  akivaizdi politinė toliaregystė. Kas po nosimi vyksta Lietuvoje, kai nuosavoje ir lyg demokratinėje valstybėje griaunamas smulkus ir vidutinis verslas, žmonės bankrutuoja ir lieka be duonos kąsnio, ligoninėse neaptarnaujami ligoniniai dėl ko auga mirčių dėl negautų sveikatos paslaugų skaičius, dėl sustabdytų planinių operacijų ir onkologinių ligonių nepriežiūros atvejų – to nematoma.. regėjimas ne tas. O štai į tolį, už kalnų upių ir miškų ežerų – matoma puikiai. nors jokios žvalgybos Kinijoje Lietuva neturi ir jokių atsakingų darbuotojų, kurie turėtų kontaktų su engiamais Kinijos komunistų uigūrais taip pat nėra. Tačiau iniciaytyva yra. O štai Lietuvoje, kurioje yra viskas – iniciatyvos – nulis. Tai kas čia dedasi? Kodėl niekas nemato Lietuvos uigūrų, kuriuos nustekeno Lietuvos valdžia savo atikoronovirusine politika? Kodėl niekas nesiima jokių priemonių, nerašo rezoliucijų ar bent neužtaria žodžiu?

 

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 84

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Vakarų debilai valdžioje pasapnavo, kad gali nugalėti Rusiją, atsibudę pamąstė savo debiliškomis smegenimis, kad gerai...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....

Kryti i bedugne - sustabdyti neimanoma!...

salys mandagiai ju taip ir nepasiunte?...

ir reikejo daryti,kada valdei!...

LB

dėl tavęs šiek tiek pamažinsim....