infa.lt

URM vadovas G. Landsbergis tūno kamputyje, kai Į. Šimonytė pareiškia, jog Lietuva nepirks rusiškos vakcinos

10 vasario
06:30 2021

Ingrida Šimonytė už laisvę- "Žyvie Belarus"

Keisti dalykai vyksta Marijos žemėje, kai esant įgaliotam užsienio reikalų ministrui ir sveikatos ministrui, klausimus dėl su sveikata susijusio produkto įsigijimo iš užsienio, viešai sprendžia premjerė I Šimonytė, kurios darbas turėtų būti vadovavimas kabinetui, o ne kabineto ministrų prerogatyvai priklausančių klausimų sprendimas.

Bet, čia Lietuva, čia viskas kitaip, nei toje Europoje į kurią klupome ir ėjome (ir iki šiol einame) ir vėl klupome, kaskart lipdami ant to paties grėblio, kol kakta tapo tiek guzuota, kaip to raguoto vyro. Ir vis nepasimokome.

Reikia pripažint, jog didžiausia antivaxere Lietuvoje pasirodė būtent premjerė Ingrida Šimonytė, atsisakiusi rusiškos vakcinos, kuria, galbūt, būtų pasiskiepiję tie, kurie netiki mRNR vakcinų saugumu. Ji užsispyrusiai, vien iš ideologiškai politinių paskatų, neturinčių nieko bendro su sveikatos apsauga, atėmė daliai žmonių galimybę būti paskiepytiems, teisindama tą tuo, jog Lietuva, esą, užsisakė pakankamai skiepų per ES struktūras ir jų jai turėtų pakakti.

Pagal vakarykščius statistikos departamento duomenis, Lietuvos skiepijimo tempas vakar dienai leido daryti prielaidą, jog esant dabartinėms skiepijimo apimtims,  visi Lietuvos gyventojai bus paskiepyti dviem skiepais tik per 7 metus. Kiek jų per tą laiką mirs – niekas nežino. Bet kam tai rūpi, kai tie skiepai yra rusiški, nors ir  bus pripažinti Europoje ir jau praeina patvirtinimo procesą?

Pati premjerė savo poziciją išsakė taip:

„Rusijos valdžia vakciną naudoja geopolitiniams tikslams. „Atrodo, kad pastangos pasiūlyti Europai ir kitoms šalims vakciną, kai pačios Rusijos gyventojai dar nėra visi paskiepyti, yra dar vienas geopolitinis žaidimas, aš tuo neabejoju“, – sakė ministrė pirmininkė I. Šimonytė, savo Twitter paskyroje užrašiusi:

Jie sako, kad „Sputnik V“ yra gerai, bet Putinui nerūpi jį naudoti kaip vaistą Rusijos žmonėms – jis siūlo jį pasauliui kaip dar vieną hibridinį ginklą skaldyti ir valdyti.

Tai nėra nei naujiena, nei gera žmonijai.

Čia įdomiausia, kad visoje šioje istorijoje nesigirdi užsienio reikalų vadovo, Gabrieliaus Landsbergio balso, lyg jo visiškai nebūtų. Lyg jo vadovaujamos žinybos visi šie reikalai su vakcina iš užsienio visiškai neliestų. Niekur nesireiškia ir sveikatos ministras A. Dulkys, lyg ir turintis, pagal savo užimamas pareigas, tarti žodį vakcinų klausimu.

Dauguma Vakarų šalių iki šiol irgi skeptiškai vertino Rusijos vakciną, tačiau nuotaikas iš dalies pakeitė prestižinio Didžiosios Britanijos medicinos leidinio „The Lancet“ publikacija, kurioje teigiama, kad vakcinos „Sputnik V“ veiksmingumas prieš COVID-19 siekia 91,6 proc.

Tačiau vyriausiai pagal pareigas Lietuvos antivaxerei tai nė motais, ji pareiškė, jog Lietuva nepirks Rusijos vakcinos „Sputnik V“, net tuo atveju, jei tam pritars Europos farmacijos agentūra. Tuo akivaizdžiai parodydama vieną iš dviejų:

Arba tai, kad ne toks tas Covydas baisus kaip jį piešia, arba tai, kad jai ant Lietuvos žmonių tiesiog nusispjaut. Rinkitės variantą kuris jums labiau prie širdies – nors jie abu labai arti tiesos.

Autorius redakcijai žinomas.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 208

Žymos:

Atsiliepimų 2

  1. Myndė    -  2021-02-10, 12:29

    Gerai a.a. V. Kernagis dainavo : „dainuojam angliškai kaip mokam, Europoj sukeliam daug juoko”. Užsienio kalbos mokėjimas su kaimo akcentu smegenų neprideda.
    Kadaise partiniai laužydavo liežuvį rusiškai, dabar laužo angliškai – vaizdelis vienodai apgailėtinas…

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Vakarų debilai valdžioje pasapnavo, kad gali nugalėti Rusiją, atsibudę pamąstė savo debiliškomis smegenimis, kad gerai...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....

Kryti i bedugne - sustabdyti neimanoma!...

salys mandagiai ju taip ir nepasiunte?...

ir reikejo daryti,kada valdei!...

LB

dėl tavęs šiek tiek pamažinsim....