infa.lt

Teksasas bylinėjasi su Baideno administracija dėl deportacijos įstatymo įšaldymo

24 sausio
09:50 2021

Nelegalūs migrantai sulaikyti Teksaso pasienyje

Teksaso valstija penktadienį pateikė teisminį ieškinį naujojo JAV prezidento Džo Baideno (Joe Biden) administracijai dėl memorandumo, kuriuo sustabdyta nelegalių imigrantų deportacija, praneša Epoch Times portalas.

„Pirmąją savo darbo dieną Baideno administracija panaikino Kongreso priimtus imigracijos įstatymus ir sustabdė užsieniečių-nelegalų, kuriuos išsiųsti verčia būtent tie įstatymai, išsiuntimą. Tai darydama ji nepaisė pagrindinių konstitucinių principų ir pažeidė rašytinį pasižadėjimą bendradarbiauti su Teksaso valstija, sprendžiant bendras imigracijos proceso kontrolės problemas“, – teigiama ieškinyje, pateiktame federaliniame Teksaso apygardos teisme. „Šis neteisėtas panaikinimas padarys Teksasui tiesioginę ir nepataisomą žalą, jei tai nebus atšaukta.“

Sausio 20 d., prezidento Džo Baideno laikinasis DHS sekretorius Davidas Pekoske’as paskelbė atmintinę, „nurodydamas nedelsiant, 100 dienų sustabdyti bet kurio nepiliečio išsiuntimą su galutine deportavimo tvarka (išskyrus toliau nurodytus atvejus)“. Įsakymo išimtys apima nelegalius užsieniečius, kurie arba dalyvavo terorizme, ir šnipinėjime, arba yra įtariami terorizmu“.

Pasak ieškinio, Pekoske’o atmintinė apima beveik visus nelegalius užsieniečius, laukiančius deportacijų, „įskaitant ir tuos, kurių išsiuntimas buvo paskirtas po visiško ir teisingo bylos nagrinėjimo, ir tuos, kurie neturi teisės ir nepretenduoja į teisę gauti tolesnes imigracijos lengvatas“.

Teksaso generalinio prokuroro Keno Paxtono pateiktame ieškinyje federaliniam teismui prašoma pripažinti Pekoske tarnybinį pranešimą neteisėtu ir blokuoti atsakovų įsakymo vykdymą.

„Viename iš savo pirmųjų iš dešimties žingsnių, kuris kenkia Teksasui ir visai nacijai, Baideno administracija nurodė DHS pažeisti federalinius imigracijos įstatymus ir pažeisti susitarimą šio įstatymo rėmuose konsultuotis ir bendradarbiauti su Teksasu. Mūsų valstija gina didžiausią nacijos pietinės sienos atkarpą. Negalėjimas vykdyti įstatymą tiesiogiai ir nedelsiant pakenks mūsų piliečiams ir teisėsaugos darbuotojams“, – sakoma Paxtono pranešime.

„Pati DHS jau anksčiau pripažino, kad toks deportacijų įšaldymas sukels konkrečią žalą Teksasui. Esame įsitikinę, jog šie neteisėti ir pavojingi veiksmai nesitęs“.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 140

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Taikliai.aciu....

Briuselio politikos veidmainystė akivaizdi....

Melas ir dezinformacija buvo tada, kai mums buvo bandoma įteigti, kad vakcinos apsaugo nuo ligos...

Teisę kontroliuoti turės lygiai tiek, kiek ir balsuoti. Bet pareikš savo nepasitenkinimą kuriuo nors valdžios...

jau pasimate daugumai,kur veda ta "Vakaru ideologija"!? Idomu tik,ar besugebesime ta mesla nusiplauti ir kiek...

BRICS padarys savo darbą...

Del

tolesnio vogimo,o ne pagalbos! Saliai reikia taikos,o ne tolesnio susinaikinimo!...