infa.lt

Svarbu išlaukti momentą: Kinija įvedė sankcijas prieš išeinančius Donaldo Trampo administracijos narius

21 sausio
06:40 2021

Naujojo JAV prezidento Džo Baideno (Joe Biden) inauguracijos dieną Kinijos valdžia paskelbė sankcijas 28 Amerikos valdininkams. Apie tai praneša Kinijos (šiuo atveju Honkongo) spauda, ​​remdamasi Kinijos užsienio reikalų ministerija.

Tarp tų „sankcionuotų“ buvo kadenciją baigiantis JAV valstybės sekretorius Mike’as Pompeo, JAV prezidento patarėjas prekybos klausimais Peteris Navarro, patarėjas JAV nacionalinio saugumo klausimais Robertas O’Brienas, valstybės sekretoriaus padėjėjas Davidas Stilwellas, patarėjo nacionalinio saugumo klausimais pavaduotojas Matthew Pottinger, sveikatos apsaugos ministras Alexas Azaras, JAV ambasadorė JT Kelly Craft, buvęs patarėjas nacionalinio saugumo klausimais Johnas Boltonas ir buvęs D.Trampo štabo vadovas Stephenas Bannonas.

Žinoma, visi šie pareigūnai praktiškai perėjo į buvusiųjų kategoriją ir negali atsakyti kinams tuo pačiu. Matyt, kinai sąmoningai laukė paskutinės D.Trampo administracijos dienos, kad „negautų grąžos“.

Visiems 28 amerikiečiams, kuriems taikoma sankcijos, draudžiama atvykti į Kiniją, Honkongą ir Makao. Be to, jiems visiems ir susijusioms įmonėms draudžiama prekiauti Kinijoje ir tiesiog turėti reikalų su Kinijos struktūromis.

Sankcijų priežastis išreikšta tipiškomis kinų formuluotėmis.

Pasak Kinijos užsienio reikalų ministerijos, „per pastaruosius kelerius metus šie anti-Kiniški politikai, remdamiesi savo pačių politiniais interesais, išankstinėmis nuostatomis ir neapykanta Kinijai, planavo ir skatino beprotiškus veiksmus, rimtai kišdamiesi į Kinijos vidaus reikalus ir kenkdami Kinijos ir JAV tautų interesams“.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 109

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Jie eina link totolaus fantastinio rytojaus kur žmogus renkantis atstova valdžioje tampa ju vergas, skaičius...

kad jis zino,kur ji yra! Nusispjauti - dar nereiskia neapykantos! Gal tiesiog "draugo" kauke jam...

jau ir moteru,skelbia Ukraina,o mums - musu "svietejai" meluoja,kad Rusija! Beje,noriu pasveikinti ukrainiecius Europoje! Naujasis...

Nuolat stiprina kontrole,o vogti milijonus - kasdien lengviau!...

kad paciu sukurtos peklos vengiama verslo nurodymu! Juk,Lietuvoje ir po Baltijos salis dirbantys vilkikai,autobusai,traktoriai -...

ir atsakymas,kam reikalingas sis karas!...

o tolimesnio UA ir ES naikinimo!...