infa.lt

Konservatorė: „neteisėtai pasiskiepiję neturėtų gauti antro skiepo”

12 sausio
12:26 2021

Radvilė Morkūnaitė Mikulėnienė

Seimo konservatoriai pademonstravo Saliamonišką išmintį, spręsdami dilemą, kaip nubausti tuos, kurie pasiskiepijo „be eilės” arba, kaip jie išsireiškė – „neteisėtai”.

Nekalbėsime apie tai, kad tai, kas yra teisėta, o kas ne – apibrėžia įstatymai, kuriais remiasi teismai, skelbdami savo nuosprendžius. Teismo procesų, infa.lt žiniomis, dar nebuvo.

Nekalbėsime ir apie tai, kad šiuos „neteisėtus” atvejus tiria prokuratūra ir STT, kurios dar nepateikė savo verdikto.

Kur kas smagiau skaityti tai, kaip „neteisėto skiepijimo atvejus siūlo vertinti ir už juos bausti” Seimo konservatorių frakcijos seniūnė Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė, su pasipiktinimu perkeldama bausmės vykdymo funkciją ant gydymo įstaigos pečių.

Kokiu būdu? – Gydymo įstaigos turėtų sekti pasirodančią viešojoje erdvėje informaciją apie tai, kad kažkas „neteisėtai” pasiskiepijo ir imtis priemonių – „neįteisinti” ir antrojo skiepo.

Kaip tą padaryti praktiškai ir kodėl gydymo įstaiga turėtų atlikti seklių, o po to teismo bei teismo sprendimo vykdytojų vaidmenį – konservatorė nepaaiškino, kas nestebina – jokie įstatymai nenumato gydymo įstaigoms tokių funkcijų. Tai kodėl vienos iš Seimo valdančiųjų partijų frakcijos seniūnė taip kalba, lyg visiškai nežinotų kas ir kam apskritai, yra įstatymai?

Tai retorinis klausimas.

Žemiau originalus konservatorės Radvilės Morkūnaitės-Mikulėnienės pranešimas, paskelbtas Seimo portale:

Seimo konservatorių frakcija, šiandien frakcijos posėdyje apsvarsčiusi Lietuvoje viešai paaiškėjusius piktnaudžiavimo atvejus, kai gydymo įstaigose buvo paskiepyti piliečiai, kuriems vakcina šiuo metu nepriklausė, griežtai įvertino šiuos veiksmus ir pritarė Vyriausybės inicijuotiems sprendimams.

„Valstybė sėkmingai ėmėsi vakcinavimo proceso ir nors Vyriausybė pradėjo darbą sudėtingomis sąlygomis, bet Lietuva šiandien yra viena sparčiausiai skiepijimą vykdančių valstybių Europos Sąjungoje. Deja, paaiškėję piktnaudžiavimo atvejai, kai gydymo įstaigose buvo paskiepyti žmonės, kuriems skiepas nepriklauso, kelia pagrįstą visuomenės pasipiktinimą. Mūsų bendruomenė tokių atvejų netoleruos, kiekvieną tokį atvejį vertins principingai ir griežtai, nesvarbu kokiai politiniai jėgai priklausytų besiskiepijantys ar už šį procesą atsakingi gydymo įstaigų vadovai. Todėl palaikome greitą ir principingą Sveikatos apsaugos ministerijos reakciją.

Taip pat raginame gydymo įstaigas tokių paaiškėjusių piktnaudžiavimo atvejų „neįteisinti“ ir antrojo skiepo, tų kuriems nepriklausė pirmasis, nebesuteikti“, – teigė TS-LKD frakcijos seniūnė Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 237

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. Azazela Wolan    -  2021-01-12, 21:39

    Jobt vaim atj. Nėra kitokių žodžių. Už iniciatyvumą baudžiama. Matyt, su tuo skiepų planu kažkas iš tikro slepiama. Genų inžinerija vykdoma neteisėtai su žmonėmis, jei nusttatinėja, kam mirti, ką paversti zombiais skiepų pagalba.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Kodėl tiek mažai?...

Specialiai pasitikrinau - tik vakar paskelbta info apie Pugačiovą, neknisk proto troli. Ir dar net...

Čia Jums ne Okeanidės bučinys Antanui......

juokas parėmė iš info.lt dėl Pugačiovas paskelbta agentė visi žino o jus tik dabar savo...

Rusijos paleistos naikinančios raketos taip pat yra karinės raketos, kaip ir NATO raketos....

Nepasidalino otkatu?...

ant briaunos dar gali nukristi...