infa.lt

KAM ministras skelbia „judėjimo tarp savivaldybių ribojimo pratęsimą”, o kai tą paskelbia didieji dienraščiai – medžiagą ištrina

03 sausio
13:59 2021

KAM ministras Arvydas Anušauskas

KAM ministras, Arvydas Anušauskas, šiandien savo Facebook paskyroje paskelbė, jog, greičiausiai, judėjimo tarp savivaldybių ribojimas bus pratęstas iki sausio 31 dienos, ką savo ruožtu greitai retransliavo BNS, o iš paskos pasidalino Delfi, LRytas ir dar keli portalai su nuoroda į ministro Facebook paskyrą, kurioje esą buvo pasidalinta šia žinia.

Na ką gi, atsidarėme Arvydo Anušausko Facebook paskyrą – ir  ten nieko panašaus nėra net užuominos. Tuo tarpu didžiosios žiniasklaidos priemonės skelbia tokio turinio pranešimą, toliau remdamosi A. Anušausko Facebook paskyroje skelbiamu-nesamu pranešimu:

„Susirinkome į Valstybės ekstremalių situacijų komisiją – deja teigiamų poslinkių pandeminėje situacijoje Lietuvoje dar nėra pakankamai, nors jos pagreitis šiek tiek sulėtėjo. Virusui pirmiausia plintant židiniais, svarstomas judėjimo tarp savivaldybių ribojimo pratęsimas. Ar bus pratęstas šiandien besibaigiąs judėjimo ribojimas? Deja, bus pratęstas, dar kartą įvertinant jo poveikį ir pandeminės situacijos tendencijas po dviejų savaičių“, – savo socialiniame tinkle skelbė A. Anušauskas.(TV3)”

LRytas net pasidalino šios KAM ministro žinutės nuoroda iš Facebook, kuri tuo metu, kai infa.lt bandė ją pasiekti jau nebeveikė (nuotrauka žemiau). Teko tik nufotografuoti jos buvimo faktą, kuris nerodė to, kas joje buvo (jei buvo) iš pradžių.

Tad šiam momentui turime tik BNS pranešimą, besiremiantį ministro pranešimu Facebook, kurį išplatino Lietuvos žiniasklaida, ir neveikiančią Facebook nuorodą LRyto portale (nuotraukoje).

Ir, žinoma, klausimą – ar ši ministro paskelbta žinia (o, kad ji buvo paskelbta abejonių nekyla) apie pratęstą judėjimo tarp savivaldybių apribojimą yra tiesa, ar ne.

Ar ministras paskubėjo savo FB paskyroje pranešti tai, kam dar nebuvo laikas išvysti dienos šviesą ir Lietuvos gyventojų akis, po ko gavo įspėjimą ir nurodymą pašalinti tai, ar vis tik žinia apskritai yra neatitinkanti tikrovės, ir išaiškėjus jos klaidingumui buvo skubiai pašalinta, kad nemestų dėmės KAM vadovui ir vyriausybei?

O gal yra dar ir kitas variantas, kad lietuviams rengiamas dar blogesnis variantas, kai, pavyzdžiui, visai negalėsime išeiti iš namų, todėl kalbos apie judėjimo ribojimą tarp savivaldybių visai praras savo aktualumą?

Ir galų gale dar vienas – jei žinia teisinga (gali būti ir taip) – tai kodėl ją reikėjo trinti iš savo paskyros sukeliant visiems abejones jos tikrumu?

Įdomu tai, kad KAM vadovas ištrynė savo pranešimą Facebook paskyroje kaip […], kuris bijo bausmės ir tikisi, kad niekas dar nematė to, ką jis padarė.

Garbingas politikas padaręs klaidą turėtų ne trinti jos įrodymus, kurie internete neištrinami, nes juos jau nusifotografavo ir pasidalino naudotojai, o parašyti paprastą paaiškinimą, kodėl ta informacija neatspindi tų realijų, kurios mūsų laukia nuo rytdienos, todėl ja nereikėtų remtis.

Tai būtų paprasta ir garbinga išeitis, paaiškinanti tai, kodėl žiniasklaidos priemonės skelbdamos savo žinią remiasi ministro tekstais jo paskyroje Facebooke, kur jie realiai egzistuoja.

O ne atrodo kaip feikų platintojos, remdamosi šaltiniais, kurie gėdijasi savo pačių paskelbtos medžiagos ir ją ištrina po kelių valandų vos paskelbę.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 395

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Čia ne prekybininkų naudai.....čia dar viena "priežastis" neatsiskaityti grynaisiais, o pereiti prie elektroninių mokėjimų. Kai...

Aplinkosaugininkai turi saugoti miškus bei gyvūnus, o ne bausti vairuotojus, kurie neišgali įsigyti naujo automobilio...

Pirmiausia išmok rašyti be klaidų, chunveibine....

US subyrėjimo laukiam nuo 1947 m. nu niekaip nesulaukiam....

tik neap siš ik iš laimės....

kokiam uriupinske ar žopinske gyveni?...

Kodėl tiek mažai?...