infa.lt

Augino kanapes garaže… biznis baigėsi teisiamųjų suole

29 gruodžio
16:05 2020

Šiaulių apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorė Violeta Bartušienė teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje nusikalstamomis veikomis, susijusiomis su neteisėtu disponavimu labai dideliu kiekiu narkotinių medžiagų, jų neteisėtu auginimu kaltinami trys Šiaulių miesto ir rajono gyventojai. Vyrams nuo 30 iki 37 metų, jie savo kaltę pripažįsta.

Ikiteisminį tyrimą atlikę Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai nustatė, kad kanapės galėjo būti auginamos praėjusių metų vasarą viename išnuomotame garaže Šiauliuose. Tyrimo duomenimis, trijulė specialiai auginimui įrengė garažo patalpas, kuriose kratų metu rasta ne mažiau kaip 56 vnt. kanapių augalų.

Surinkta įrodymų, kad kaltinamieji, norėdami pasigaminti narkotinės medžiagos, dalį kanapių nukirpdavo, parsiveždavo į savo namus ir ten džiovindavo. Iš kanapių augalų vieno kaltinamojo namų garaže ir kito kaltinamo bute buvo rasta po kelis kilogramus pagamintos narkotinės medžiagos. Dar kita dalis džiovintų kanapių rasta vieno iš kaltinamųjų automobilio salone – maišeliuose, metalinėje dėžėje aptikta daugiau nei 5 kg narkotikų.

Nustatyta, kad vyrai iš viso galimai augino ir laikė daugiau nei 14 kg kanapių. Vieno iš kaltinamųjų namuose atliekant kratą rastas šaunamasis ginklas ir 25 šoviniai.

Baudžiamasis kodeksas už neteisėtą disponavimą labai dideliu kiekiu narkotinių numato laisvės atėmimą nuo nuo 10 iki 15 metų.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Šiaulių apygardos teismui.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 145

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...

Sunku jums vasarai...!...

Nereikia jokiu mokesčių, reikia tik paprasto sprendimo. Pirmiausia tokiai mažai valstybei reikalinga turėti karo instruktorių...