infa.lt

Izraelio prokuratūros prašymu „Facebook“ užblokavo „covid disidentų“ grupes

21 gruodžio
07:00 2020

Izraelio prokuratūros prašymu „Facebook“ sekmadienį užblokavo prieigą prie keturių grupių savo socialiniame tinkle.

Pagrindu blokavimui tapo šiose grupėse paskelbti „melagingi“ pranešimai apie vakcinų pavojus ir įvairiomis kitokiomis konspiracinėmis versijomis šia tema.

Remiantis prokuratūros pareiškimu, šiose grupėse buvo skelbiamas „melagingas“ ir klaidinantis turinys apie žalą sveikatai, kurią gali sukelti vakcinacija nuo koronaviruso, kad skiepijant gyventojai „čipuojami“ tolesnio stebėjimo tikslais, taip pat pareiškimai, kad vakcinos yra plataus masto slaptų eksperimentų su žmonėmis dalis, įgyvendinant gyventojų skaičiaus Pasaulyje mažinimo planą.

Šiuo atžvilgiu Generalinės prokuratūros kibernetinio skyriaus vadovas Chaimas Wismonskis pareiškė, kad „tokios dezinformacijos skleidimas gali būti laikomas nusikalstama veika, todėl priežiūros institucija ėmėsi priemonių ją pašalinti iš „Facebook“ platformos.

„Tokios publikacijos kelia realų pavojų visuomenės sveikatai, nes žmonės gali jomis patikėti ir susilaikyti nuo skiepijimo“, – cituoja „13 kanalo“ tinklalapis Wismonskį.

Jis pabrėžė, kad „kalba eina tik apie klaidinantį turinį su nusikalstamos veikos požymiais, o ne apie publikacijas ar komentarus, kuriuose pareikšta kritinė nuomonė (nors ir prieštaringa) ar pozicija dėl vakcinų“.

Tačiau ką bekalbėtų oficialią valstybių poziciją atstovaujantys asmenys – visomis jautriomis šiandienos temomis, tokiomis kaip LGBT, Covid, klimato atšilimas, vakcina, gyventojų skaičiaus mažinimo planai –  vykdoma totali cenzūra. Į diskusijas nesileidžiama, skelbiama, kad tai „fake news” ir blokuojama, jei žinia bent truputį rimčiau pateikiama.

Jei informacija skamba kvailai – ji paliekama, kad galima būtų pasiremti ja nurodant kokie kvaili yra tie sąmokslo teorijų šalininkai.

Tačiau rimta informacija, jei ji neatitinka oficialaus naratyvo, neturi teisės egzistuoti šiuolaikinės „žodžio laisvės” kontekste. Ji trinama, blokuojama ir cenzūruojama, pasitelkiant tam visą interneto gigantų cenzūravimo galimybių galią.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 228

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Taikliai.aciu....

Briuselio politikos veidmainystė akivaizdi....

Melas ir dezinformacija buvo tada, kai mums buvo bandoma įteigti, kad vakcinos apsaugo nuo ligos...

Teisę kontroliuoti turės lygiai tiek, kiek ir balsuoti. Bet pareikš savo nepasitenkinimą kuriuo nors valdžios...

jau pasimate daugumai,kur veda ta "Vakaru ideologija"!? Idomu tik,ar besugebesime ta mesla nusiplauti ir kiek...

BRICS padarys savo darbą...

Del

tolesnio vogimo,o ne pagalbos! Saliai reikia taikos,o ne tolesnio susinaikinimo!...