infa.lt

Į ikimokyklinio ugdymo įstaigas susirenka vos daugiau nei ketvirtadalis iki karantino juos lankiusių vaikų

19 gruodžio
18:05 2020
Vaikai žaidžia

nuotr. sam.lrv.lt

Preliminariais iš savivaldybių gautais duomenimis, šiuo metu darželius lanko apie 27 proc. vaikų, veikia apie 90 proc. ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo grupių, dirba apie 92 proc. darbuotojų.

„Dėkoju tėvams už solidarumą šioje sudėtingoje situacijoje, o darbuotojams – už pasiaukojantį darbą. Suprantu, kad visiems nelengva: ir šeimoms, ir dirbantiems pedagogams“, – sako švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė.

Daugiausiai darželius lankančių vaikų yra Širvintų rajone (85 proc.), Neringos savivaldybėje (60 proc.), Trakų rajone (59 proc.). Mažiau kaip dešimtadalis visų darželinukų susirenka į Lazdijų (7 proc.), Ukmergės (8 proc.), Joniškio (8 proc.), Vilkaviškio (9 proc.) rajonų ikimokyklinio ugdymo įstaigas.

Trijuose didžiuosiuose miestuose daugiausiai vaikų karantino metu sulaukia Kauno miesto (52 proc.) darželiai, mažiausiai – Vilniaus miesto (25 proc.). Klaipėdoje darželius lanko 33 proc. iki karantino į juos ėjusių vaikų.

Nors vaikų ateina ir mažiau, grupės, pagal operacijų vadovo nustatytus reikalavimus, nėra jungiamos, laikomasi maksimalaus grupių izoliacijos principo.

Kaip įprasta, įstaigose ir toliau dirba švietimo pagalbos specialistai – logopedai, specialieji pedagogai, psichologai, jie teikia konsultacijas. Jos teikiamos individualiai arba vienu metu dirbama tik su tos pačios grupės vaikais.

Pasak ministrės, džiugina dalies savivaldybių aktyvus įsitraukimas į problemos sprendimą ir lanksti pagalba įstaigų bendruomenėms, tiek dėl pedagogų skatinimo, tiek dėl mėnesinio ugdymo mokesčio.

Pagal ministerijai pateiktus savivaldybių duomenis, mokesčio atsisakė Vilniaus miesto savivaldybė, tokią galimybę svarsto Klaipėdos miestas.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 86

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....

Kryti i bedugne - sustabdyti neimanoma!...

salys mandagiai ju taip ir nepasiunte?...

ir reikejo daryti,kada valdei!...

LB

dėl tavęs šiek tiek pamažinsim....

Durnius rimtu veidu....