infa.lt

Jūs nepaduosite į teismą „Pfizer“ ar „Moderna“, jei patyrėte sunkų Covid vakcinos šalutinį poveikį. Vyriausybė, tikėtina, neatlygins žalos

18 gruodžio
08:37 2020

Jei po Covid vakcinos injekcijos patiriate sunkių šalutinių poveikių, informuoja CNBC leidinį teisininkai – JAV teisme iš esmės nerasite ką apkaltinti.

Federalinė vyriausybė tokioms įmonėms kaip „Pfizer“ ir „Moderna“ suteikė imunitetą nuo atsakomybės, jei kažkas netyčia įvyktų ne taip su jų vakcinomis.

„Labai retai priimamas įstatymas apie visuotinį imunitetą”, – sakė Dalaso advokatas darbo ir užimtumo klausimais Rogge’as Dunnas. „Farmacijos kompanijoms įstatymai paprastai neprimeta didelės atsakomybės apsaugai“.

Jūs taip pat negalite paduoti į teismą Maisto ir vaistų kontrolės administracijos (FDA) už leidimą skubiai naudoti vakciną, o taip pat negalite patraukti atsakomybėn savo darbdavio, jei jis reikalauja jus skiepytis, pateikdamas tai kaip darbo sąlygą.

Kongresas specialiai sukūrė fondą, padedantį padengti prarastus atlyginimus ir medicinines išlaidas žmonėms, kuriems nepataisomai pakenkė „atsakomoji poveikio priemonė“, pavyzdžiui, vakcina. Bet juo pasinaudoti sudėtinga ir retai pavyksta. Advokatai teigia, kad buvo kompensuota mažiau nei 6% per pastarąjį dešimtmetį pareikštų ieškinių.

Apsauga nuo teismų

Vasario mėnesį Sveikatos ir socialinių tarnybų sekretorius Alexas Azaras pasinaudojo visuomenės pasirengimo ir parengimo ekstremalioms situacijoms įstatymu. 2005 m. Įstatymas suteikia HHS sekretoriui teisę teikti teisinę apsaugą įmonėms, gaminančioms ar platinančioms svarbiausias medicinos priemones, tokias kaip vakcinos ir vaistai, išskyrus atvejus, jei bendrovė „tyčia neteisėtai elgtųsi“. Apsauga truks iki 2024 m.

Tai reiškia, kad ateinančius ketverius metus šioms įmonėms „negali būti keliama byla dėl žalos atlyginimo teisme“ dėl žalos, susijusios su produkcijos taikymu ar naudojimu gydymui ar apsaugai nuo Covid.

HHS neatsakė į CNBC prašymą dėl interviu.

Dunnas mano, kad didelė precendento neturinčios apsaugos nuo teisminės atsakomybės priežastis, yra susijusi su pagreitintais planais.

„Kai vyriausybė pareiškė: „Mes norime, kad tai būtų parengta keturis ar penkis kartus greičiau nei įprastai “, greičiausiai, gamintojai vyriausybei atsakė:„ Mes norime, kad jūs, vyriausybė, apsaugotumėte mus nuo daugiamilijoninių ieškinių, – daro prielaidą Dunnas.

infa.lt papildymas:

Europos Sąjungoje bendrai ir Lietuvoje atskirai yra tokia pati tvarka. Nė viena iš farmacijos bendrovių nebus traukiama atsakomybėn už kažkokias nelaimes susijusias su vakcinacija. Už viską atsakomybę prisiims vakcinas pirkusi valstybė iš savo mokesčių mokėtojų mokesčių. Kitaip tariant – mokesčių mokėtojai mokės už vakciną ir už galimas, jei jos bus, pasekmes. Ir žinoma, tik tuo atveju, jei nukentėjusiam pavyks įrodyti, kad pasekmės atsitiko būtent po vakcinos skiepo.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 1 345

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....

Kryti i bedugne - sustabdyti neimanoma!...

salys mandagiai ju taip ir nepasiunte?...

ir reikejo daryti,kada valdei!...

LB

dėl tavęs šiek tiek pamažinsim....