infa.lt

Kūdikis, kuriam 27 metai. JAV gimė mergaitė, laukusi gimimo ilgiausiai už visus pasaulyje

03 gruodžio
09:59 2020
Molly Gibson

Šioje nuotraukoje Molly Gibson dar nėra ir dviejų mėnesių | Courtesy National Embryo Donation Center

Molly Gibson gimė šių metų spalį, tačiau prireikė net 27 metų, kol ji gimė. Embrionas, iš kurio ji gimė, buvo užšaldytas 1992 m. spalio mėn. Ir buvo saugomas saugykloje iki 2020 m. vasario, kai Tina ir Benas Gibsonai apsisprendė tapti jo tėvais, pasakoja BBC.

Molly pasiekė naują rekordą: ji vaisiaus pavidalu išbuvo užšaldyta ilgiausiai pasaulyje iki gimimo. Tačiau prieš tai šis rekordas priklausė jos vyresnei seseriai Emmai.

„Mes esame septintame danguje iš laimės”, – sako 29 metų Tina Gibson. Aš vis dar negaliu susilaikyti nuo ašarų, kai apie tai kalbu. Jei prieš penkerius metus kas nors būtų pasakęs, kad turėsiu ne šiaip vieną dukterį, o visas dvi – aš niekada tuo nebūčiau patikėjusi“.

Ji ir jos vyras negalėjo susilaukti vaiko beveik penkerius metus, tačiau tada Tinos tėvai vietiniame televizijos kanale pamatė istoriją apie galimybę implantuoti užšaldytą embrioną.

„Tai yra vienintelė priežastis, kodėl nusprendėme apie tai kalbėti viešai. Jei mano tėvai nebūtų to matę naujienose, nieko nebūtų atsitikę, – sako Tina. – Taigi jaučiu, kad turiu užbaigti šį ciklą.”

Pagal profesiją mokytoja Tina Gibson ir jos 36 metų vyras, kibernetinio saugumo specialistas Benas, susisiekė su krikščionių nevyriausybine organizacija, įsikūrusia Knoksvilyje, Tenesio valstijoje, Nacionaliniu embrionų donorystės centru(NEDC). Ji užsiima šaldytų embrionų, kurių tėvai nepanaudojo pagimdyti vaikui, saugojimu, ir kuriuos nusprendė paaukoti nevaisingumo kamuojamoms šeimoms.

Tokie sutuoktiniai kaip Tina ir Benas Gibsonai gali tapti tokių embrionų tėvais – ir pas juos atsiranda kūdikis, kuris genetiškai neturi su jais nieko bendro. Pasak NEDC, Jungtinėse Valstijose šiuo metu saugoma apie milijoną užšaldytų žmogaus embrionų.

Be galiojimo pabaigos datos

Gibsonų vaikai yra genetinės seserys. Abu embrionai buvo užšaldyti 1992 m., kai Tina buvo maždaug vienerių metų. Remiantis NEDC duomenimis, ilgiausiai istorijoje iki gimimo buvo užšaldytas Emmos embrionas. Tačiau šiais metais Molly sumušė sesers rekordą.

Ema labai myli savo mažąją seserį. „Ji pasakoja visiems apie ją ir sako:„ Tai mano mažoji sesutė Molly “, – sako Tina ir priduria, kad jai patinka pastebėti, kokios panašios yra dvi mergaitės, pavyzdžiui, kokią turi mažą raukšlelę tarp antakių supykusios ar kažkuo nepatenkintos.

Pasak NEDC, šaldytų embrionų laikymo periodas neribotas. Tačiau tikimybė, kad kada nors gali gimti vaikai, pradėti prieš 100 metų, nėra tokia didelė, nes ši technologija pasirodė palyginti neseniai: pirmasis vaikas iš užšaldyto embriono gimė 1984 m. Tai įvyko Australijoje.

„Tačiau, visiškai įmanoma, kad vieną dieną kūdikis gims iš embriono, kuriam yra 30 metų“, – sako NEDC atstovė..

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 643

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. ne regis    -  2021-01-27, 16:14

    She’s gonna be braindead

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Aplinkosaugininkai turi saugoti miškus bei gyvūnus, o ne bausti vairuotojus, kurie neišgali įsigyti naujo automobilio...

Pirmiausia išmok rašyti be klaidų, chunveibine....

US subyrėjimo laukiam nuo 1947 m. nu niekaip nesulaukiam....

tik neap siš ik iš laimės....

kokiam uriupinske ar žopinske gyveni?...

Kodėl tiek mažai?...

Specialiai pasitikrinau - tik vakar paskelbta info apie Pugačiovą, neknisk proto troli. Ir dar net...