infa.lt

NVSPL greitu ir skaidriu, tačiau neskelbiamų derybų būdu, įsigis reikiamų priemonių koronaviruso tyrimams

27 lapkričio
07:00 2020

ankstesnė priemonių ir reagentų partija

Nacionalinė visuomenės sveikatos priežiūros laboratorija (NVSPL) informuoja, kad siekdama užtikrinti tyrimų tęstinumą ir nenutrūkstamą šalies laboratorijų darbą, kurios atlieka koronaviruso (COVID-19) tyrimus, priėmė sprendimą taikyti patobulintas ir pažangias viešųjų pirkimų procedūras.

Reikiamos priemonės šiems tyrimams atlikti bus įsigyjamos neskelbiamų viešųjų pirkimų būdu, taikant maksimaliai atviras ir viešas procedūras, o pasiūlymus teikti galės visi galintys pasiūlyti reikiamas priemones.

Tai leis užtikrinti greitesnį priemonių įsigijimą koronaviruso testams atlikti ir greičiau jas pristatyti pagrindinėms gydymo įstaigoms, laboratorijoms ir mobiliesiems punktams.

Toks sprendimas priimtas įvertinus tai, kad šiuo metu daugumos turimų priemonių atsargų koronaviruso testams atlikti nepakaks iki Šv. Kalėdų, o taikant įprastas, laikui imlias viešųjų pirkimų procedūras jos medikus pasiektų tik kitų metų pradžioje. (o kas neleido anksčiau pirkti šių priemonių įprastu viešųjų pirkimų būdu?infa.lt)

Pasak naujojo, nuo spalio pradžios pareigas einančio NVSPL vadovo Dano Bakšos, būtent todėl šalia vykstančių įprastų viešųjų pirkimų procedūrų, nuspręsta taikyti patobulintas neskelbiamų derybų viešojo pirkimo procedūros, kurios bus maksimaliai atviros ir viešos.

„Esu pasiryžęs neskelbiamų derybų būdą, kuris vienintelis leidžia spėti priemones įsigyti laiku, papildyti maksimaliu skaidrumu ir atvirumu. Tad organizuodami neskelbiamas derybas koronaviruso testavimo priemonėms įsigyti ir papildyti trūkstamas atsargas, apsisprendėme pakviesti visus norinčius dalyvauti pirkime tiekėjus“, – sako NVSPL vadovas D. Bakša.

Taip, anot jo, trūkstamas priemones galėsime įsigyti laiku, skaidriai ir didžiausios konkurencijos sąlygomis. Pasak jo, šį būdą galima pavadinti atviru pirkimu pagal neskelbiamų derybų modelį ir tempą. Be to, šis sprendimas leis netaikyti pandemijos metu bereikalingų, laiką užimančių procedūrų, tokių kaip sutarties pasirašymo 10-ies dienų atidėjimo terminas.

Artimiausiu metu bus išsiųsti kvietimai visiems žinomiems tiekėjams per Centrinę viešųjų pirkimų informacinę sistemą (CVP IS). Taip pat NVSPL visų norinčių dalyvauti viešajame pirkime prašo informuoti apie savo ketinimus el. paštu nvspl@nvspl.lt iki š. m. lapkričio  27 d. 12 val. Detalesnė informacija netrukus bus pateikta www.nvspl.lt ir CVP IS.

Dabartinis viešųjų pirkimų įstatymas numato galimybę atlikti ir itin greitą pirkimo procedūrą – neskelbiamas derybas. Jomis pagal įstatymo raidę naudotis galima, kai tokio pirkimo neįmanoma atlikti atviro, riboto konkurso ar skelbiamų derybų būdais šiame įstatyme nustatytais terminais.

Be to, NVSPL su gautais pasiūlymais ir pirkimo procesu supažindins visas suinteresuotas valstybės institucijas ir visuomenę ir žiniasklaidą interneto svetainėje ir viešame konkurso rezultatų pristatyme.

infa.lt komentaras:

Neskelbiamų derybų būdas yra skirtas maksimaliai nuslėpti tai, ką naujasis NVSPL vadovas nori įgyvendinti   maksimaliai atvirai, skaidriai ir viešai. Ypač, turint omenyje, kad visa tai galima buvo nusipirkti anksčiau įprastomis viešųjų pirkimų sąlygomis, jei nebūtų buvę tempiama iki paskutinės minutės. Susidaro toks įspūdis, kad tempta iki paskutinės minutės buvo būtent tam, kad galima būtų naudoti tokį greitai „neskelbiamą ir maksimaliai viešą bei neabejotinai skaidrų” būdą apie kurį čia kalba NVSPL vadovas.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 90

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...

Sunku jums vasarai...!...