infa.lt

Belgijos pedofilo Marko Dutroux byla

26 lapkričio
12:42 2020

medžiagos autoriaus nuotr.

Karolis Venckus (Neringos Venckienės sūnus), savo paskyroje pasidalino sukrečiančia paties parengta medžiaga apie aukščiausio lygio Pasaulyje veikiantį pedofilų klaną, kurio pėdsakų Lietuvoje, žinoma, nėra nė kvapo, nes Lietuvoje iš principo negali būti aukščiausiose valdžios struktūrose veikiančių iškrypėlių (prisiminkime istoriją, po kurios S. Skvernelis tapo generaliniu policijos komisaru):

Lietuvai mažai žinoma apie šią kraupią bylą, tačiau, manau, svarbu lietuviams su ja susipažinti. Aš asmeniškai matau nemažai panašumų su Garliavos byla… Ir kai kurie bylos faktai atrodo kaip vandens lašas atspindi Kauno pedofilijos bylą…

Aprašiau šią bylą kuo išsamiau, tačiau vis tiek tai yra be galo supaprastinta versija.

PIRMA DALIS – Dutroux nusikaltimai:

1989 metais Markas Dutroux buvo nuteistas 13 metų nelaisvės už dviejų jaunų mergaičių pagrobimą ir išžaginimą, kartu su dviem kitais vyrais, tačiau po trijų su puse metų Belgijos teisingumo ministras Dutroux paleidžia į laisvę.

1995 Dutroux su savo bendrininku pagrobia keturias mergaites. Dutroux jas prievartauja ir dvi iš jų nužudo. Pabėgus vienai iš pagrobtų mergaičių, Dutroux nužudo savo bendrininką. Tų pačių metų gruodį Dutroux yra areštuojamas už mašinos vagystę. Per tą laiką dvi likusios mergaitės nuo bado miršta jo rūsyje.

1996 metų kovą Dutroux paleidžiamas iš kalėjimo. Su dviem savo bendrininkais Dutroux pagrobia dvi mergaites, kurias jis kankina ir žagina. Pagrobimo metu liudininkas pamato Dutroux automobilio numerius. Tų pačių metų rugpjūčio mėnesį Dutroux ir du bendrininkai yra areštuojami. Po dviejų dienų Dutroux ir vienas iš bendrininkų prisipažįsta kaltais. Policija išvaduoja dvi mergaites, laikytas Dutroux rūsyje. Taip pat policija atlieka kratas kitame Dutroux name, kur yra atkasami trijų mergaičių kūnai. Po kelių dienų dar du mergaičių kūnai yra randami.

Kratų metu Dutroux namuose randama šimtai komercinių pornografinių filmų ir filmų su nepilnamečiais.

ANTRA DALIS – tyrimo spragos:

1. 1995 metais Dutroux motina parašė laišką policijai, kad Dutroux pagrobė ir laiko dvi mergaites savo namuose. Belgų tarnybos į šį laišką nesureagavo.

2. 1995 metais Dutroux 14 mėnesių buvo pagrindinis įtariamasis mergaičių pagrobime, ir policija du kartus lankėsi Dutroux name. Durų meistras, kuris lankėsi Dutroux namuose kartu su policija, liudijo girdėjęs mergaičių riksmus, tačiau policijos pareigūnas jam tiesiog atsakė: „Kuris čia iš mūsų policininkas? Aš ar tu?”. Dutroux nebuvo areštuotas ir namas nebuvo apieškotas.

3. Dalis vaizdo įrašų, konfiskuotų Dutroux namuose, niekados nebuvo peržiūrėti. Taip pat dalis vaizdo įrašų dingo.

4. 1998 metais Dutroux sugebėjo keletai valandų pabėgti iš kalėjimo. Dėl to Teisingumo ministras, Vidaus reikalų ministras ir Policijos generalinis komisaras atsistatydino.

5. Bylos tyrėjai neatliko svarbių tyrimo veiksmų laiku. Nors Dutroux rūsyje buvo rasti tūkstančiai plaukų (kaip mano kitų pedofilų ir jų aukų), tačiau jų DNR nebuvo ištirti. Bylos prokuroras atsisakė ištirti DNR nes „nemanė, kad yra daugiau asmenų, prisidėjusių prie nusikaltimų”.

6. Buvo įtarimų, kad Dutroux turėjo prekybos žmonėmis tinklą, ir vežė mergaites iš Slovakijos, Čekijos ir kitų rytų Europos valstybių į vakarų Europą. Jo arešto metu Dutroux turėjo slovakiškos valiutos savo kišenėje. Taip pat buvo rastas vaizdo įrašas kaip Dutroux prievartauja mergaitę Slovakijoje, tačiau šis įrašas nebuvo peržiūrėtas jo radimo metu.

7. Žiniasklaidoje buvo pasklidę gandų, kad Belgų verslininkas Michel Nihoul vadovavo šiai prekybos žmonėmis operacijai ir jis kartu su Dutroux vežė mergaites ir pardavinėjo jas po 5000 dolerių.

8. Belgų žiniasklaida teigė, kad Belgų teisėjas Jean-Marc Connerotte taip pat buvo įsitikinęs, kad Nihoul kartu su Dutroux vadovavo šiam pedofilų tinklui. Žiniasklaida taip pat pranešė, kad teisėjas Connerotte planavo paviešinti aukšto rango pareigūnų vardus, kurie galimai buvo užfiksuoti vaizdo įrašuose, konfiskuotuose Dutroux namuose, tačiau teisėjas Connerotte buvo Belgijos Aukščiausiojo Teismo nušalintas nuo bylos dėl to, kad dalyvavo Dutroux aukų šeimos palaikymo renginyje.

Aukščiausiasis Teismas teigė, kad teisėjas Connerotte gavo „tušinuko ir makaronų lėkštės” kyšį. Teisėjo pašalinimas nuo bylos sukėlė daugiau negu 300000 Belgų protestą. Dutroux aukų tėvai teigė, kad po teisėjo Connerotte pašalinimo Dutroux byla nustojo judėti į priekį.

9. Vienos iš aukų tėvas kaltino policiją tikrųjų prievartautojų slėpimu, nes policija atsisakė ištirti DNR nuo jo dukros kūno, o tiesiog nusprendė, kad Dutroux buvo vienintelis prievartautojas.

10. Po ilgo laiko tarpo dalis plaukų, rastų Dutroux rūsyje, buvo ištirti, ir buvo rasta bent 25 „nežinomų asmenų” DNR.

11. Keletas policijos pareigūnų buvo atleisti iš darbo dėl netinkamo tyrimo Dutroux byloje, tačiau vėliau jie buvo išteisinti ir dar sugebėjo prisiteisti apie $50000 kompensaciją už šmeižtą iš žurnalistų, rašiusių apie juos.

12. Policijos pareigūnas, kuris atsisakė apieškoti Dutroux namus, kuomet durų meistras girdėjo mergaičių riksmus, buvo paaukštintas į Belgijos policijos generalinį komisarą.

13. Naujai paskirtas teisėjas, kuris sprendė Dutroux bylą, buvo artimai pažįstamas su verslininku Michel Nihoul (tuo pačiu, kurį ankstesnis teisėjas kaltino bendradarbiavimu su Dutroux).

14. Nuo bylos atleistas teisėjas Connerotte teigė, kad į jo gyvybę buvo bandoma kėsintis.

15. Bent 26 žmonės, susiję su byla, mirė arba buvo nužudyti.

TREČIA DALIS – bylos baigtis:

Dutroux ir du jo bendrininkai buvo nuteisti. Dutroux prisipažino dėl jam pateiktų kaltinimų, bet teigė esantis tik „mažas šuo galingame pedofilų tinkle”.

Kitos Dutroux aukos kreipėsi į policiją su savo liudijimais, tačiau tolimesnių tyrimo nebuvo. Aukos įvardijo kaip savo prievartautojus buvusį Europos Komisijos vice-prezidentą Etienne Davignon, buvusį Belgijos premjerą Paul Vanden Boeynants, Belgijos karališkos šeimos narį – princą Aleksandrą ir kitus.

2019 metais Dutroux kreipėsi į teismą dėl išankstinio paleidimo. Jis turėjo praeiti psichologinį įvertinimą išankstiniam paleidimui, tačiau jis buvo atidėtas dėl COVID-19.

šaltinis: Facebook

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 273

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. Algirdas    -  2020-11-26, 13:35

    file:///F:/eyes-wide-open-_fiona-barnett_first-edition_august-2019.pdf

    Čia rašoma apie ritualinį vaikų išnaudojimą, žudymą, prekybą vaikais, MK Ultra. Veiksmas vyksta Australijoje. Čia minimas ir Leonas Petrauskas dukart Europos krepšinio čempionas ir garsiojo operos solisto Kipro Petrausko įsūnis. Panašu, kad jis ten ne vien gydytoju dirbo.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...
Rrr

Seksualiai neaktyvūs (bent vyrai) nuolat operuojasi prostatos vėžį, kartu su prostata, žinoma. Jų skaičius nuolat...

Seimo niekšai kalti, kad žmogus negali atlyginimo gauti popieriniais pinigais....

praktika rodo,kad hiperseksualus buna psichiniai ligoniai. O stai reciausias bet rafinuociausias seksas - auksto intelekto...

apie ta "tvarka"! Jos ir nebuvo. Stipresnis visada dare ka nori ir niekada nebuvo smerkiamas,jei...

pasaulio matymas nusvinta per 72 lytis! Branduoliu skilimas menkniekis,su sia praregejimo bomba palyginus!...

Jie eina link totolaus fantastinio rytojaus kur žmogus renkantis atstova valdžioje tampa ju vergas, skaičius...

kad jis zino,kur ji yra! Nusispjauti - dar nereiskia neapykantos! Gal tiesiog "draugo" kauke jam...