infa.lt

V. Uspaskich. Darbo partija atsižvelgs į rinkėjų išreikštą valią ir netrukdys kabineto formavimui

25 lapkričio
07:10 2020

V.Uspaskich ir I. Šimonytė

Po pirmadienį nuotoliniu būdu vykusio susitikimo su kandidate į Ministro Pirmininko postą Ingrida Šimonyte Seimo Darbo partijos frakcija priėmė sprendimą jos kandidatūros nepalaikyti, tačiau pažadėjo susilaikyti nuo aštresnės valdančiųjų kritikos per artimiausius 100 dienų.

Pasak Darbo partijos pirmininko Viktoro Uspaskich, nors susitikimas praėjo konstruktyviai, kandidatė pateikė savo viziją ir buvo aptarta daug klausimų, susijusių su valstybės tarnybos pokyčiais, regionų plėtra, aplinkos apsauga ir ekonomika, tačiau dalyvaudama rinkimuose Darbo partija nusprendė neplaukti pasroviui ir siekti geresnių rezultatų valstybės valdyme, efektyviai išnaudojant esamus resursus, neužkraunant skolų naštos ant ateities kartų pečių. Todėl buvo nuspręsta pasiūlyti drąsesnę programą.

„Nors kandidatės programoje ir galima įžvelgti kai kurių panašumų su Darbo partijos programa, mūsų pasiūlymai atneštų daugiau naudos Lietuvai, ypač investicinės aplinkos kūrimo ir regioninės politikos srityse.

Rinkimų kampanijos metu suformulavome aiškius pasiūlymus kaip sukurti sąlygas emigrantų grįžimui, kuriant jiems motyvuojančią sistemą dirbti tėvynėje, kaip formuoti pragmatiškesnę užsienio politiką, tobulinti profesinį mokymą ruošiant reikiamus specialistus ir t.t. Jeigu besiformuojanti valdžia atsižvelgs į Darbo partijos programinius tikslus, mes pasiryžę konstruktyviai dirbti ir padėti įgyvendinti šias nuostatas“, – sakė V. Uspaskich.

Darbo partijos pirmininkas patikino, kad nepaisydama sprendimo nepalaikyti I. Šimonytės kandidatūros, Darbo partija suteiks besiformuojančiai Vyriausybei pasitikėjimo kreditą.

„Suprasdami, kad tai yra tik naujos valdančiosios daugumos darbo pradžia, gerbdami rinkėjų valią ir laikydamiesi nerašytos tradicijos 100 dienų nekritikuoti naujos valdžios, nusprendėme netrukdyti valdančiai daugumai formuoti savo ministrų kabinetą.

Esame tikri, kad turint tokį visuomenės pasitikėjimą ir suformavus valdančiąją daugumą iš konservatorių, liberalų ir radikalesnių liberalų, šiai daugumai užteks balsų formuojant vykdomąją valdžią. Juolab, kad mes negalim prisiimti atsakomybės už šitos daugumos personalijas. Tad Darbo partijos frakcija nusprendė netrukdyti ir susilaikyti balsuojant dėl Ministro Pirmininko kandidatūros“, – pareiškė V. Uspaskich.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 88

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. Das praktiše    -  2020-11-25, 09:48

    Du pragmatikai, atsiprašant.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Man tai absurdo viršūnė, kuomet naujas mokestis reklamuojamas per komercinę radijo stotį. Ir, aišku, reklamos...

Kažką praleidau : Iki šiol maniau, kad jankiai visur gauna malkų ir gėdingai sprunka. Vien...

Kokia mamytė, toks ir sūnelis....

Žygizmundai Ukraina uber alles. Ar ne laikas tamstai Maldeikienei ir dar keletui proto žaibu psichiatrinėje...

psichas jabanas...

Čia ne prekybininkų naudai.....čia dar viena "priežastis" neatsiskaityti grynaisiais, o pereiti prie elektroninių mokėjimų. Kai...

Aplinkosaugininkai turi saugoti miškus bei gyvūnus, o ne bausti vairuotojus, kurie neišgali įsigyti naujo automobilio...