infa.lt

Estijos VRM ministras Martas Helme, pavadinęs Baideną korupcionieriumi – atsistatydino, bet savo žodžių neatsisakė

09 lapkričio
21:06 2020
Martas Helme

ru.err.ee nuotr.

Estijos konservatorių ministras Martas Helme atsistatydino po to, kai pavadino Džo Baideną (Joe Bideną)korumpuotu. Dabar Estijos opozicija siekia atstatydinti antrąjį ministrą, kuris suabejojo ​​JAV rinkimų teisėtumu.

Estijos vidaus reikalų ministras ir vienas iš radikalios koalicijos partijos EKRE įkūrėjų Martas Helme Estijos radijo TRE eteryje pavadino Džo Baideną korumpuotu tipu o prezidento rinkimų JAV rezultatus pavadino falsifikuotais.

„Giluminės valstybės (Deep state) logika yra visur įterpti niekšus, korumpuotus, šantažuojamus pašlemėkus, kad būtų užtikrinta jos pačios veiksmų laisvė. Džo Baidenas ir Hunteris Baidenas yra korumpuoti tipai”, – pareiškė Martas Helme.

Jo sūnus, EKRE partijos lyderis ir Estijos finansų ministras Martinas Helme, apie Bideną irgi kalbėjo nešvelnindamas tono:

„Manau, kad negali būti jokių abejonių, jog šie rinkimai buvo suklastoti“, – sakė finansų ministras Martinas Helme. „Manau, kad visi normalūs žmonės turėtų pasisakyti prieš tai. Nėra prasmės kalbėti apie demokratiją ar teisinę valstybę situacijoje, kai rinkimus galima suklastoti taip aiškiai, įžūliai ir masiškai.“

EKRE ministrų komentarai sukėlė aukščiausių Estijos valdininkų kritikos bangą. Šalies prezidentė Kersti Kaljulaid pavadino jų pareiškimus puolimu prieš demokratiją ir Estijos saugumą, rašo Estijos visuomeninis transliuotojas ERR.

„Du Estijos Respublikos ministrai nusprendė panaudoti savo žodžių svorį, norėdami užsipulti mūsų pagrindinį sąjungininką. Estijos saugumas grindžiamas mūsų pačių gynyba ir santykiais su sąjungininkais”, – sakė valstybės vadovė.

Estijos užsienio reikalų ministras Urmasas Reinsalu pabrėžė, kad jo kolegų pozicija koalicijoje neatitinka oficialios Estijos pozicijos.

„Tai beprotiškos kalbos, kurios nė sekundės ir jokiu būdu neatstovauja oficialiai Estijos valstybės pozicijai. Aš patariu vyriausybės bendražygiams spręsti Estijos problemas, o ne kištis į JAV valdymą”, – sakė Reinsalu.

Estijos ministras pirmininkas Juri Ratas Facebooke rašė: „Estijos vyriausybės nariai turi sugebėti išlaikyti pusiausvyrą komentuodami mūsų pagrindinės sąjungininkės vidaus politiką. Martas ir Martinas Helmes turi nedelsdami nustoti kenkti Estijos ir Amerikos santykiams”.

Helmė vyresnysis sureagavo išsiuntęs atsistatydinimo laišką, kurį, anot jo, jis pateikė savo noru ir „siekdamas išsaugoti koaliciją“. Helme neatsisakė savo žodžių apie Baideną ir JAV: „Jūs man burnos neužčiaupsite, niekas manęs neužčiaups. Nei ministras pirmininkas, nei prezidentė, nei spauda”.

Kalbant apie Helme jaunesnįjį, tai jis nekalbėjo apie savo atsistatydinimą, tačiau Estijos opozicija jau to reikalauja – jos atstovai pateikė parlamentui nepasitikėjimo Martinu Helme pareiškimą.

Marto Helmes pasitraukimas yra pusė pergalės. Martinas Helme taip pat turi atsakyti už savo žodžius”, – sakė Reformų partijos lyderė Kaja Kallas.

Neužilgo prieš tai, dabar jau buvęs Estijos VRM ministras Martas Helme pasiūlė Estijos homoseksualams keliauti į Švediją – ten, esą, su jais bus geriau elgiamasi.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 495

Žymos:

Atsiliepimų 4

  1. Vytautas    -  2020-11-09, 23:19

    Tikri vyrai, ką čia pridėsi. Tik sekt belieka jais. Žinojo kas laukia, bet nenulenkė kaklo, nesuklupo ant kelių. Pagarba.

    Atsakyti į šį komentarą
  2. Vidmantas    -  2020-11-10, 07:11

    Nuostabus ir Tikri VYRAI .

    Atsakyti į šį komentarą
  3. Rasa    -  2020-11-10, 15:02

    Vadinasi ir mūsų sese okupuota sorosines liberastfasistines gaujos. Pagarba isdrisusiems pasakyti tiesą.

    Atsakyti į šį komentarą
  4. Antiputkin    -  2020-11-11, 20:44

    Trumputino mylėtojų irštva. Šlykštu.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....

Kryti i bedugne - sustabdyti neimanoma!...

salys mandagiai ju taip ir nepasiunte?...

ir reikejo daryti,kada valdei!...

LB

dėl tavęs šiek tiek pamažinsim....