infa.lt

Sparčiai besivystančiai Covid-19 pramonei skirta papildoma ES finansinė parama, kai kitos sritys nyksta

28 spalio
13:54 2020

Įkraunama daugkartinė kaukė

Verslas kviečiamas pasinaudoti Europos Sąjungos investicijų parama ir įgyvendinti projektus, kuriais siekiama spręsti COVID-19 pandemijos (Vyriausybių politikos) sukeltas problemas.

Ekonomikos ir inovacijų ministerija paskelbė kvietimus teikti paraiškas pagal dvi naujas 2014–2020 metų ES fondų investicijų veiksmų programos priemones: „COVID-19 MTEP“ ir „COVID-19 produktai LT“.

„Šiomis priemonėmis siekiame paskatinti verslą ieškoti veiksmingų būdų kovoti tiek su COVID-19, tiek sudaryti galimybes greičiau įveikti dėl pandemijos kilusius iššūkius. Verslas galės kurti koronavirusui suvaldyti reikalingus produktus, tokius kaip reagentai, komponentai vakcinoms ar apsauginės priemonės, sertifikuoti naujus produktus ir technologijas, taip pat gaminti kovai su koronavirusu reikalingus produktus.

Bus finansuojama net iki 95 proc. projektų vertės, tad raginame verslą aktyviai dalyvauti, kad visi būtumėm atsparesni iššūkiams ateityje“, – sako ekonomikos ir inovacijų viceministrė Jekaterina Rojaka.

Priemone „COVID-19 MTEP“ bus remiami su COVID-19 susiję moksliniai tyrimai ir eksperimentinė plėtra (MTEP) ir (arba) naujų produktų ir technologijų sertifikavimas.

Šiems projektams įgyvendinti numatoma paskirstyti iki 30 mln. eurų. Finansavimo dydis – nuo 40 tūkst. iki 1 mln. eurų. Bus finansuojama iki 80 proc. projekto vertės, o jei mokslinių tyrimų projektas bus finansuojamas daugiau nei vienos valstybės narės arba įgyvendinamas tarpvalstybiniu mastu bendradarbiaujant su mokslinių tyrimų organizacijomis ar kitomis įmonėmis, finansavimas didėja iki 95 proc.

Priemonė „COVID-19 produktai LT“ skirta investicijoms į kovai su COVID-19 reikalingų produktų gamybą skatinti. Bus finansuojamas įrangos įsigijimas ir su naujų gamybos įrenginių bandymu susijusios išlaidos, kai jos skirtos vaistinių preparatų (įskaitant vakcinas) ir gydymo priemonių gamybai, medicinos priemonių ir reikmenų gamybai, dezinfekavimo priemonių gamybai, duomenų rinkimo ir tvarkymo priemonių, skirtų kovai su COVID-19, gamybai.

Pagal šią priemonę verslui bus paskirstyta iki 31 mln. eurų. Didžiausia projektui galima skirti suma – 1 mln. eurų, mažiausia – 100 tūkst. eurų. Bus finansuojama iki 80 proc. projekto vertės, o jei investavimas bus užbaigiamas per du mėnesius nuo pagalbos suteikimo dienos, finansuojama dalis didėja iki 95 proc.

Priemonių „COVID-19 MTEP” ir „COVID-19 produktai LT“ projektų atranka atliekama tęstinės atrankos būdu. Paraiškos pagal šias priemones priimamos iki š. m. lapkričio 27 dienos.

infa.lt komentaras:

Galima drąsiai teigti, jog koronaviruso pandemijos užbaigimas nebus naudingas nė vienai iš čia išvardintų ir sparčiai besivystančių bei finansuojamų pramonės šakų. Netgi galima daryti prielaidą, jog pakankamai išaugusios jos visokeriopai stabdys visų pandemijos ribojimų atšaukimą, kaip keliančius grėsmę jų verslo egzistavimui.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 118

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. oblius    -  2020-10-28, 14:08

    net as suprantu kurlink jie eina suradę naują mokesciu moketoju melzimo schema. Jie didins isterija, skatins koronine gamyba ir dusins butinaja gamyba kad viskas atrodytu kuo baisiau. reikia nustoti moketi mokescius. Jau net nera uz ka. Sedim namie, i darba neiname, vaikai neina i mokykla, sveikatos paslaugos zadina pasiutima, o pinigu mazeja.
    Atsiprasau, kad nera lietuvisku raidziu.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...

Sunku jums vasarai...!...