infa.lt

Pirmą kartą Prancūzijos istorijoje jos buvęs prezidentas apkaltintas „nusikalstamo susivienijimo” sukūrimu

16 spalio
20:29 2020
Muammaras Kaddafis Nikolas Sarkozy

2007 gruodžio 10. | AFP

Pirmą kartą Prancūzijos istorijoje buvęs prezidentas kaltinamas sukūręs „nusikalstamą bendruomenę“; šioje byloje dalyvauja Nicolas Sarkozy, vadovavęs šaliai nuo 2007 m. gegužės iki 2012 m. gegužės. Apie tai spalio 16 d. pranešė „Mediapart“.

Leidinyje pažymima, kad tai yra naujas kaltinimas byloje apie Libijos vykdytą N.Sarkozy rinkiminės kampanijos finansavimą 2007 metais. Sarkozy tai jau ketvirtas kaltinimas dėl Libijos pinigų. Ankstesni buvo susiję su korupcija ir neteisėtu finansavimu.

Naujasis kaltinimas „papildo ankstesnius“, rašo „Mediapart“.

Kaltinimą pateikė Prancūzijos nacionalinė finansų prokuratūra. Sekant šalies įstatymais kalba eina apie „piktavalių asociacijos“, tai yra, nusikalstamos bendruomenės, kurios nariai susivienijo tam, kad atliktų bet kokius neteisėtus veiksmus, sukūrimą. Pagal šį Prancūzijos baudžiamojo kodekso straipsnį buvusiam prezidentui gresia laisvės atėmimas iki 10 metų.

Prieš pateikiant dar vieną kaltinimą Nicolui Sarkozy, jis buvo tardomas keturias dienas iš eilės.

Spalio 16 dieną „Twitter“ tinkle Sarkozy paskelbė esąs nekaltas. Jis išreiškė įsitikinimą, kad „galiausiai tiesa nugalės“.

2012 m. balandžio mėn. „Mediapart“ paskelbė dokumentus, kuriuose nurodoma, kad Libijos režimas pervedė 50 mln. eurų Sarkozy prezidento kampanijos reikmėms. 2016 m. byloje buvo apklaustas verslininkas Ziyadas Takieddinas, dalyvavęs Sarkozy ir Libijos diktatoriaus Muammaro Gaddafi (Muamaras Kadafis) susitikime.

Jis papasakojo, kad 2006 m. pabaigoje – 2007 m. pradžioje jis pristatė iš Libijos į Prancūzijos vidaus reikalų ministeriją, kurios vadovas tuo metu buvo N. Sarkozy, lagaminus su grynaisiais 5 mln. eurų sumai.  Du kartus jis davė pinigų Sarkozy kabineto vadovui Claude’ui Guéhanui ir vieną kartą – asmeniškai kandidatui į prezidentus.

2018 m. kovo 20 d. Sarkozy buvo sulaikytas duoti parodymus byloje už vadovavimą pasyviai korupcijai, neteisėtą rinkimų kampanijos finansavimą ir Libijos valstybinių lėšų nuslėpimą. Kovo 22 dieną N. Sarkozy buvo pateikti kaltinimai.

infa.lt primena, kad po to, kai Nicolas Sarkozy buvo išrinktas Prancūzijos prezidentu, jis 2011 metų kovo 19 dieną davė įsakymą atakuoti Libiją. Kol visa ES ir JAV dar svarstė – Prancūzija nebelaukė – jos lėktuvai pirmieji ėmė bombarduoti Libiją, – šalį, kurios vadovas  Muamaras Kadafis finansavo jo prezidentinę kampaniją, ir kuris vėliau buvo be teismo nužudytas okupantų, užpuolusių jo šalį.

Muamaras Kadafis dar spėjo parašyti savo garsiąją knygą „Žalioji knyga„, kuri yra išversta į lietuvių kalbą ir kurią galima atsisiųsti iš čia

Saif al-Islam Gaddafi, buvusio Libijos lyderio Muamaro Kadafio (Muammar Gaddafi), nužudyto samdinių be jokio teismo, sūnus, turi rimtų Nicolo Sarkozy kaltės įrodymų. Apie tai buvusio Libijos lyderio sūnus pranešė Africanews korespondentui.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 162

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

o kiek žmonių psichologine prievarta buvo verčiami skiepytis " išmes iš darbo", "negalėsi maisto nusipirkti...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...

Sunku jums vasarai...!...