infa.lt

BLM įkūrėjas areštuotas už socialiniam teisingumui remti surinktų lėšų iššvaistymą savo poreikiams

01 spalio
07:20 2020
Maejoras Page

Maejoras Page nuotrauka po arešto. („Fox 5 Atlanta“)

Judėjimo „Black Lives Matter“ įkūrėjas Atlantoje buvo apkaltintas pasisavinęs „Facebook“ tinkle, neva vardan kilnaus tikslo surinktas pinigines aukas – socialinio teisingumo triumfui remti.

FTB areštavo 32 metų Maejor Page’ą dėl sukčiavimo ir pinigų plovimo po to, kai jis išleido 200 000 JAV dolerių aukų, skirtų BLM, „maistui, restoranams, pramogoms, drabužiams, baldams, namų apsaugai, pagal užsakymą siūtiems kostiumams ir aksesuarams“, – praneša „Fox News“.

Jis buvo areštuotas Tolede dėl FTB tyrimo, pradėto praėjusiais metais, remiantis informacija, gauta iš bendradarbiaujančio su tyrimu liudytojo. 2016 m. Page įkūrė „Black Lives Matter of Greater Atlanta” (BLMGA) judėjimą ir vien birželio, liepos ir rugpjūčio mėnesiais per aukas surinko daugiau nei 466 000 JAV dolerių.

FTB agentas Matthew’as Desorboe’as apie Peidžo atvejį sakė: „Iš viso Peidžas išleido daugiau nei 200 000 JAV dolerių iš surinktų per „BLMGA” puslapį Facebooke aukų, ir nebuvo nustatyta jokių dokumentais pagrįstų mokėjimų ar kitų išlaidų socialinio ar rasinio teisingumo tikslams”.

Page’as rinko aukas „George Floydui“, rašoma jo „Facebook“ puslapyje. Tačiau vietoj to pinigai buvo išleisti tokiems dalykams kaip namų apsauga (ironiškai, atsižvelgiant į riaušes ir didėjantį apiplėšimų skaičių), maistui ir drabužiams. Be to, jis išleido 112 000 dolerių, nusipirkęs sau namą Toledo mieste, Ohajo valstijoje.

BLM judėjimas Didžiojoje Atlantoje 2019 m. prarado neapmokestinamos organizacijos statusą ir pati nebegalėjo rinkti aukų dėl to, kad jo vadovybė nepateikė IRS 990 mokesčių deklaracijos. Tačiau tai nesutrukdė Peidžui tapti „atpažįstama figūra“ BLM eitynėse Atlantoje. Jis netgi buvo atstovu protestuotojų grupėje, kuri susitiko su buvusiu Atlantos meru Qasimu Reedu, reikalauti reformų teisingumo sistemoje.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 103

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. Ko norėti iš "bliat" judėjimo    -  2020-10-01, 08:23

    Reto grožio hominidas.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...
Hm

Maskvoje sutelkta daugiausiai oro gynybos, bet yra daug visiškai nesaugomų ir vertingų taikinių, tai ten...

ble su sibiru kariaus xoxlai kuria vis kuria o iki maskvos nedatraukia...

Vakarų debilai valdžioje pasapnavo, kad gali nugalėti Rusiją, atsibudę pamąstė savo debiliškomis smegenimis, kad gerai...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....

Kryti i bedugne - sustabdyti neimanoma!...

salys mandagiai ju taip ir nepasiunte?...