infa.lt

Septyni asmenys Alytaus padangų gaisro byloje stos prieš teismą

24 rugsėjo
19:58 2020

asociatyvi nuotr.

Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorė Nomeda Urbonavičienė baigė ikiteisminį tyrimą ir teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje dėl 2019 m. spalio 16 d. Alytuje kilusio gaisro kaltinimai pareikšti 5 fiziniams ir 2 juridiniams asmenims. Byloje pareikšti civiliniai ieškiniai dėl patirtos turtinės žalos atlyginimo už daugiau nei 7 milijonus eurų.

Baudžiamojoje byloje kaltinimai pareikšti vienos Alytuje veikiančios padangų perdirbimo įmonės savininkui dėl sistemingo aplinkos apsaugos priežiūros ir naudojimo taisyklių pažeidimo, turto sunaikinimo dėl neatsargumo, apgaulingos apskaitos tvarkymo bei dokumento suklastojimo/netikro dokumento pagaminimo ir panaudojimo. Du tos pačios įmonės darbuotojai kaltinami sistemingais aplinkos apsaugos priežiūros ir naudojimosi taisyklių pažeidimais bei apgaulingu apskaitos tvarkymu.

Kaltinamai tarnybos pareigų neatlikimu pareikšti ir dviems Aplinkos apsaugos departamento Kauno aplinkos skyriaus darbuotojoms, kurios, atlikdamos patikrinimą įmonėje, nenustatė joje buvusių pažeidimų.

Baudžiamojoje byloje kaltinimai taip pat pateikti ir dviems juridiniams asmenims. Padangų perdirbimo įmonė kaltinama sistemingu aplinkos apsaugos priežiūros ir naudojimo taisyklių pažeidimu, turto sunaikinimu dėl neatsargumo bei apgaulingu apskaitos tvarkymu. Įmonė, kuriai priklauso nuomojamos patalpos, kuriose ir kilo gaisras, kaltinama sistemingu aplinkos apsaugos priežiūros ir naudojimo taisyklių pažeidimu bei turto sunaikinimu dėl neatsargumo.

Ikiteisminiame tyrime per 10 mėnesių Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai, Kauno apygardos prokuratūros prokurorai, Kriminalinės policijos biuro pareigūnai, bendradarbiaudami su Aplinkos apsaugos departamento pareigūnais, atliko penkis tūkstančius ikiteisminio tyrimo veiksmų, bylą sudaro net 92 tomai medžiagos.

Primename, kad gaisras praėjusių metų rudenį kilo vienos padangų perdirbimo įmonės sandėliuose, Alytuje. Ugniagesių bei savanorių komandoms didelio masto gaisrą užgesinti pavyko tik daugiau nei po savaitės. Gaisro metu sudegė 2202 tonos padangų. Dėl padidėjusio oro užterštumo Alytaus mieste ir rajone buvo paskelbta ekstremali situacija. Nustatyti sunkūs padariniai aplinkai, nuostolius skaičiuoja ir vietos ūkininkai. Gaisro padariniams likviduoti iš valstybės rezervo buvo panaudota daugiau nei 5 milijonai eurų.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 71

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Pirmiausia išmok rašyti be klaidų, chunveibine....

US subyrėjimo laukiam nuo 1947 m. nu niekaip nesulaukiam....

tik neap siš ik iš laimės....

kokiam uriupinske ar žopinske gyveni?...

Kodėl tiek mažai?...

Specialiai pasitikrinau - tik vakar paskelbta info apie Pugačiovą, neknisk proto troli. Ir dar net...

Čia Jums ne Okeanidės bučinys Antanui......