infa.lt

RF vyriausias žvalgybos pareigūnas prognozuoja Europai „šaltą žiemą“ dėl „Nord Stream – 2“ sustabdymo.

22 rugsėjo
22:13 2020

Rusijos užsienio žvalgybos tarnybos vadovas Sergejus Naryškinas sakė, kad sankcijos dujotiekiui „Nord Stream 2“ yra nepalankios Europos Sąjungai ir padarys didelę žalą Europos šalims.

„Panašu, kad ES nesielgs „Nord Stream 2“ atžvilgiu vadovaudamosi principu „bobutės pykčiui, aš nušalsiu ausis“. Be to, žadama šalta žiema ir reikės daug dujų“, – cituoja „Interfax“ Naryškino pareiškimą.

Pasak valdininko, būsimas ekonominės problemas, jei projektas bus uždarytas, „supranta dauguma europiečių“.

Jis taip pat pažymėjo, kad spaudimo kampaniją Europos šalims, reikalaujančioms blokuoti dujotiekio statybą, pradėjo JAV, kurių tikslas yra savo suskystintų dujų populiarinimas ES rinkoje.

Tai yra „tipiškas nesąžiningos konkurencijos pavyzdys“, – pabrėžė Naryškinas ir pridūrė, kad „Vašingtonui nepaprastai svarbu uždaryti šį projektą, kuris kelia abejonių Baltųjų rūmų planų įgyvendinimui, siekiant padidinti JAV dujų tiekimą Europai“.

Primename, kad rugsėjo 17 d. Europos Parlamentas priėmė rezoliuciją, reikalaudamas sustabdyti „Nord Stream 2“ statybą, susijusią su bandymu nužudyti (nunuodijant) Rusijos opozicijos lyderį Aleksejų Navalną.

Dujotiekis „Nord Stream 2“, kurį iš pradžių planuota pradėti eksploatuoti dar šių metų sausį, kol kas išlieka metalo laužo krūva Baltijos jūros dugne.

Nuo praėjusių metų gruodžio mėnesį įvestų JAV sankcijų, „Gazprom“ taip ir nepradėjo baigiamojo dujotiekio statybos etapo, nepaisant pakartotinių tvirtinimų apie savo gebėjimą tai padaryti savarankiškai.

Daugelį metų nuo amerikiečių spaudimo dujotiekį gynusi Vokietija pakeitė toną, kai Bundestago toksikologai Navalno tyrimuose rado „Novičok“ klasės apnuodijančios medžiagos pėdsakus.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 155

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. Myndė    -  2020-09-23, 06:36

    2014 garsiai „baudė” Rusiją neparduodami „Mistralio” Tyliai mokėjo kompensacijas + dar rusai neblogai uždirbo pardavę Egiptui savo ginkluotę – nes jokia kita ten netiko.
    2020 v4l garsiai „baudžia”, nutylint, kad tame projekte pusė pinigų ES kompanijų, kurios 100% kreipsis dėl kompensacijų. Taip pat nutylima kad esamų dujų transportavimo pajėgumų, ypač smunkant ekonomikai dėl įvairių priežasčių visiškai pakanka ir tas NS2 bet kuriuo atveju stovėtų pustuštis. Ir kokiais neadekvačiais reikia būti, kad patikėti, jog Navalna iš pradžių nuodijo (ypač mirtinais nuodais, beje, bet jis išgyveno, kaip ir Skripaliai), o paskui išleido – tarsi tam, kad tą „nuodijimą” aptiktų…

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Aplinkosaugininkai turi saugoti miškus bei gyvūnus, o ne bausti vairuotojus, kurie neišgali įsigyti naujo automobilio...

Pirmiausia išmok rašyti be klaidų, chunveibine....

US subyrėjimo laukiam nuo 1947 m. nu niekaip nesulaukiam....

tik neap siš ik iš laimės....

kokiam uriupinske ar žopinske gyveni?...

Kodėl tiek mažai?...

Specialiai pasitikrinau - tik vakar paskelbta info apie Pugačiovą, neknisk proto troli. Ir dar net...