infa.lt

Pasaulio gelbėtojas: Putinas pasirengęs nemokamai atiduoti koronaviruso vakciną JT

23 rugsėjo
07:20 2020

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas, vakar kalbėdamas JT Generalinėje asamblėjoje, pasakojo, kaip Rusijai pavyko greitai sukurti bandymo testų liniją ir medicininių preparatų koronaviruso nustatymui ir gydymui, o vėliau užregistruoti pirmąją pasaulyje koronaviruso vakciną „Sputnik-V“.

„Rusija yra pasirengusi suteikti visą reikalingą kvalifikuotą pagalbą JT, ir pirmiausia, mes siūlome nemokamai pateikti mūsų vakciną savanoriškam Organizacijos ir jos padalinių darbuotojų skiepijimui“, – pareiškė Putinas. Jis pažymėjo, kad tokius JT kreipimusis jau buvo gavusi Rusijos pusė.

Be to, jis paragino valstybes atsisakyti šalims taikomų „neteisėtų sankcijų“, o taip pat perspėjo dėl bandymų laisvai traktuoti Antrojo pasaulinio karo rezultatus.

Rusijos vakcina nuo koronaviruso „Sputnik V“ buvo įregistruota rugpjūčio 11 d., nepabaigus trečiojo klinikinių tyrimų etapo, numatyto pagal tarptautinius vaistų registravimo standartus.

„Mes esame įpratę, kad registracija vyksta atlikus plataus masto bandymus su žmonėmis trečiajame etape. Būtina gauti reikšmingų statistinių duomenų apie saugumą ir veiksmingumą. Atrodo, kad šios vakcinos atveju tai nebuvo padaryta”, – sakė profesorius Klausas Cichutekas. Vokietijos federalinio vakcinų ir biomedicininių vaistų instituto vadovas.

Abejones dėl Rusijos vakcinos saugumo ir veiksmingumo pareiškė vyriausiasis JAV infekcinių ligų specialistas Anthony Fauci. Jo nuomone, reikėtų aiškiai atskirti du etapus – vakcinos sukūrimą ir jos saugumo patvirtinimą.

Rugpjūčio viduryje internete pasirodė Rusijos vakcinos „Sputnik V“ reklaminis vaizdo įrašas, kuriame vaizduojama planeta, kurią „praryja“ koronavirusas. Rusų „Sputnik“ (vakcinos prototipas) su trispalve skraido aplink Žemę, gelbėdamas žemiečius nuo koronaviruso.

Be Vakarų ekspertų, kurie kritikavo „Sputnik V“, Rusijos gydytojai taip pat ne itin tiki vakcina. Apklausos duomenimis, daugiau nei pusė Rusijos gydytojų nėra pasirengę skiepytis nuo koronaviruso. Pirmiausia, respondentus glumina duomenų apie vaisto veiksmingumą trūkumas.

Rugsėjo pradžioje Italijos mokslininkai aptiko anomalijų Rusijos vakcinos tyrimo ataskaitoje, paskelbtoje žurnale „Lancet“.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 126

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

na panašu kad Jolanta Blažytė gavo užduotį iš Kremliaus- kelti savo melu sumaištį, gal pridengti...

Oi šelme Jolanta taip kaskart gundanciai save pateiki,kad beveik isimylejau,nors ir esi vatnyke ir rašai...

O kas suteikė teisę “seimui” spręsti už mane?...

Ar tai verta dėmesio naujiena? kad kairieji marksistai jau seniai pramušė dugną žinome, gal tik...

Tomai, negalima taip negražiai atsiliepti apie mūsų dabartinėje valdžioje esančius buvusius komunistus vei įslaptintus KGB...

Okupacijos laikų kolaborantas su daugiau kaip 30 m. narystės TSKP stažu man ne autoritetas. Kandidatas...

2030 m. paties seimo gali nebūti. Bus eurosojūzo vietinė taryba....