infa.lt

Praėjusią parą šalyje nustatyti 45 užsikrėtę koronavirusu žmonės

22 rugsėjo
12:03 2020

Photograph: Nexu Science Communication

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras praneša, jog rugsėjo 22 d. ryte Lietuvoje per pusę metų viso yra patvirtinti 3 859 užsikrėtimo COVID-19 atvejai.

Užsikrėtusių skaičius šiai dienai: 1 529

Per vakar dieną nustatyta užsikrėtusiųjų: 45

Koronavirusas prisidėjo prie 87 žmonių mirties ( nuo liepos 20 d. mirė 7 žmonės)

Užsikrėtę koronavirusu, bet mirę dėl kitų priežasčių: 18

Pasveikusiųjų skaičius (bendras): 2 225

Izoliacijoje esančių žmonių skaičius: (užsikrėtusiųjų, sąlytį turėjusių, iš paveiktų teritorijų atvykusių, kuriems išduoti sprendimai aktualiu 14 dienų laikotarpiu): 15 491

Naujų atvejų per 14 dienų 100 000 gyventojų: 20,1 (liepos 13 dieną A. Veryga kalbėjo, jog privalomo kaukių dėvėjimo įvedimas galės būti svarstomas, kai šis skaičius pasieks 15 )

Įvežtinių atvejų nuo birželio 1 dienos: 251
Per vakar dieną ištirta mėginių: 5 416

Iki šiol iš viso ištirta: 731 912

Virtualus Covid-19 Lietuvos žemėlapis: https://registrucentras.maps.arcgis.com/

Pastebėtina, jog NVSC neskelbia jokių duomenų apie tai, kiek realiai miršta kasdien žmonių nuo kitų ligų, tačiau atkakliai skelbia skaičius, šiai dienai nesusijusius su letaline baigtimi. Nuo liepos 20 mirė tik 7 žmonės susiję su koronavirusu, o kaip matome iš statistikos,  nuo išeminės širdies ligos birželį mirė 1212 žmonių (nuo koronos – 9). Viso birželį mirė 3535 žmonės.

Atliekamų tyrimų skaičius tiesiogiai proporcingas nustatytų užsikrėtimo atvejų skaičiams. Didėjant tyrimų skaičiui – didėja ir nustatytų atvejų skaičius, ir atvirkščiai. Jei būtų laikomasi vienodo tiriamų bandinių skaičiaus, tikėtina, jog svyravimų (didėjimų ar mažėjimų nebūtų arba jie būtų ne tokie dideli nedideli).

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 81

Žymos:

Atsiliepimų 2

  1. Algirdas    -  2020-09-22, 21:04

    Šaunuoliai infa.lt, atsirado statistika apie mirtis nuo kitų priežasčių. Labai gerai, lai lygina žmonės. Dabar apie mirtis nuo koronės. Iš kur jie žino, kad žmonės mirė nuo koronės? Jeigu žmogus buvo užsikrėtęs SARS Cov 2 (iš tiesų tai net neįmanoma užsikrėsti tuo ko nėra) tas dar nereiškia, kad tai ir buvo mirties priežastis. Kas ir kaip nustato mirties priežastį? Patologai arba teismo medicinos ekspertai daro skrodimus ir nustato mirties priežastį -is. Tai vienintelis tikras būdas nustatyti tikslią mirties priežastį. Ar buvo atlikti skrodimai tiems žmonėms kurių, kaip teigiama, mirties priežastis buvo Covid-19? Jeigu buvo tai kiek? O jeigu nebuvo tai jų statistika šakėmis ant vandens rašyta. Dabar apie kitą dalyką. Mums pateikiama užsikrėtimų statistika (reikia sugebėti užsikrėsti tuo ko nėra). Pagal ją matyti, kad užsikrėtimų daugėja, o mirčių nuo vadinamosios koronės nedaugėja. Jeigu taip, tai mirtingumo procentas nuo tos neegzistuojančios ligos jau darosi niekinis. Dar vienas dalykas. Kiek žmonių kuriems nustatyta koronė, nejaučia jokių simptomų? Kiek žmonių išsilaižo nebūtų virusą namie? Ir koks procentas nuo visų „užsikrėtusiųjų” hospitalizuojama? Tikiu, kad žmonės gavę teisingus atsakymus į aukščiau minėtus klausimus siųstų mūsų numylėtą valdžią к такой то матери и к органам другим, o gal ir dar toliau.

    Atsakyti į šį komentarą
  2. Algirdas    -  2020-09-22, 21:54

    Ir dar vienas, ne mažiau svarbus, dalykas. Kai žmogui atliekamas PGR AT testas, kiek didinimo ciklų atliekama tiriant paimtą iš žmogaus genetinę medžiagą? Koks skirtumas klausiat? Didžiulis. Yra riba, kai atlikti daugiau didinimo ciklų nerekomenduojama. Dirbantieji laboratorijose tą žino. Reikalas tas, kad kuo daugiau atliekama didinimo ciklų tuo didesnė tikimybė,kad testas bus klaidingai teigiamas. Taip yra todėl, kad koronės viruso niekas neišskyrė, neišgrynino ir mums neparodė, o tiriant žmones iš jų plaučių paimama genetinė medžiaga su visomis priemaišomis, tai yra ten gali būti bele ko ir kuo labiau tą genetinę medžiagą didinti tuo didesnė tikimybė gauti rezultatą panašų į ožio pieno riebumą. Taigi, kiek genetinės medžiagos didinimo ciklų atliekama Lietuvos laboratorijose? Jau pasirodė informacija, kad vienos itin demokratinės šalies laboratorijos atlieka 45 didinimo ciklus, kas yra visiškas pipiec. Beje, toje valstybėje dabar, nustatomų koronės atvejų skaičius auga kaip ant mielių. Neišmanau kodėl :))

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Taikliai.aciu....

Briuselio politikos veidmainystė akivaizdi....

Melas ir dezinformacija buvo tada, kai mums buvo bandoma įteigti, kad vakcinos apsaugo nuo ligos...

Teisę kontroliuoti turės lygiai tiek, kiek ir balsuoti. Bet pareikš savo nepasitenkinimą kuriuo nors valdžios...

jau pasimate daugumai,kur veda ta "Vakaru ideologija"!? Idomu tik,ar besugebesime ta mesla nusiplauti ir kiek...

BRICS padarys savo darbą...

Del

tolesnio vogimo,o ne pagalbos! Saliai reikia taikos,o ne tolesnio susinaikinimo!...