infa.lt

Vaikų atskyrimas nuo galimai Covid-19 užsikrėtusių tėvų

21 rugsėjo
18:13 2020

Vaikai prie prezidentūros

Visuomenininkė Jarūnė Rimavičė savo socialinio tinklo paskyroje pasidalino stulbinančia žinia – pasirodo Lietuvoje yra sudaromos sutartys tarp institucijų ir įstaigų, pasak kurių vaikai gali būti paimti iš tėvų ir patalpinti į „saugią aplinką”, jei tėvai (galimai) užsikrėtė koronavirusine infekcija. Primename, jog visai neseniai Aurelijus Veryga įtikinėjo, jog su vaikais be tėvų žinios nieko nebus daroma.  Pilnas Jarūnės tekstas:

Centrinėje Viešųjų pirkimų informacinėje sistemoje galima rasti Viešojo pirkimo pardavimo sutartį Nr. S-140 „Vaikų priežiūros paslaugų, užtikrinant vaikams saugią aplinką, atitinkančią karantino sąlygoms keliamus reikalavimus dėl izoliacijos, pirkimas“. Sutartis sudaryta tarp Širvintų rajono savivaldybės administracijos (toliau – Užsakovas, Administracija) ir „VšĮ Vaikų ir paauglių socialinis centras“ (Toliau – Paslaugų teikėjas, Globos centras).

Ši sutartis buvo sudaryta karantino paskelbimo laikotarpiu atsižvelgiant į tai, kad:

„- Vaikams, kurių tėvai privalo būti izoliuoti (atkirti nuo savo vaikų) dėl užsikrėtimo COVID-19 (koronaviruso infekcija), privalo būti užtikrintos saugios sąlygos“

Cituoju sutarties objektą:

„ 1.1. Globos centras įsipareigoja Sutartyje nustatytomis sąlygomis ir tvarka teikti Sutartyje numatytos apimties socialinės priežiūros paslaugas vaikams, paimtiems iš nesaugios aplinkos, kurių tėvai privalo izoliuotis (atskirti nuo prižiūrimo vaiko) dėl galimo užsikrėtimo COVID-19 (koronaviruso infekcija) (toliau – vaikas arba vaikai), apgyvendinant vaikus budinčių globotojų šeimose (toliau – Paslaugos), o Administracija įsipareigoja priimti šias Paslaugas, už jas sumokėti Sutartyje nurodyta tvarka ir terminais.“

Visą sutartį galite peržiūrėti čia:

  Atskirtų nuo tėvų vaikų priežiūros sutartis Nr. S-140 (226,7 KiB, 2 923 atsisiuntė)

arba originalioje vietoje: http://www.cvpp.lt/download.php

Sutarties fragmentas

Sutarties fragmentas

Šioje sutartyje naudojamos formuluotės – tėvai PRIVALO būti izoliuoti, vaikai PAIMTI iš NESAUGIOS aplinkos, GALIMAS užsikrėtimas COVID-19, ATSKIRTI nuo savo vaikų.

Nors sutartis pasirašyta karantino laikotarpiu (2020 03 31 d.) ir jos galiojimas baigsis 2020 09 30 d., akivaizdu, kad tokios priemonės buvo įtvirtintos sutartimi su Širvintų rajono savivaldybės administracija.

Klausimas kiek dar tokių ar panašių sutarčių buvo pasirašyta su kitų savivaldybių administracijomis ir kurios nėra viešai skelbiamos, ypač tos sutartys, kurios būna pasirašomos su fiziniais asmenimis – budinčiais globėjais.

Man, kaip mamai, tai yra labai neraminanti informacija, nes prisidengiant pandemijos situacija atsiranda galimybė naudoti neregėto masto prievartines priemones. Šioje sutartyje kalbama būtent apie PRIEVARTINĮ tėvų izoliavimą ir vaikų ATSKYRIMĄ.

Tai nėra savanoriška sutartis, kurioje tėvai PATYS prašytų savivaldybės administracijos suorganizuoti jiems išorinę pagalbą, kol jie pasveiks, nes pavyzdžiui jie neturi galimybės tuo metu prašyti pagalbos senelių ar kitų artimųjų.

Apie tėvų ar kitų artimųjų dalyvavimą sprendimuose kaip rūpintis vaikais, tėvams (GALIMAI) susirgus COVID-19, sutartyje nėra jokios kalbos.

Nežinau ar tai buvo įgyvendinta praktiškai, tačiau aš noriu aiškiai ir nedviprasmiškai išreikšti savo POZICIJĄ, kad man, kaip mamai ir laisvos šalies pilietei, yra absoliučiai NEPRIIMTINAS net teorinis toks valstybės institucijų kišimasis į šeimos gyvenimą ir bet kokios formos prievartinis tėvų ir vaikų atskyrimas, tame tarpe ir paskelbto karantino metu.

Vaiko gerovė yra ŠEIMOS klausimas, kuris turi būti sprendžiamas IŠSKIRTINAI šeimoje ir artimųjų rate.

Valstybė turi atlikti TIK šeimos pagalbininko vaidmenį ir suteikti tėvams galimybes gauti visą įmanomą pagalbą, kad patys TĖVAI galėtų užtikrinti vaiko gerovę ŠEIMOJE ir artimųjų rate.

Jei ir jūs manote, kad šioje sutartyje aprašytos priemonės yra nepateisinamos ir esate už prigimtinę tėvų teisę rūpintis savo vaikais ir patiems daryti su vaikų gerove susijusius sprendimus, rašykite komentaruose „+” ir dalinkitės!

Ministras Aurelijus Veryga žada, kad vaikų niekas be tėvų žinios neatims:

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 3 987

Žymos:

Atsiliepimų 7

  1. Tvirtinu    -  2020-09-21, 18:20

    Beprotybė galima tik valdant bepročiams arba žmonijos priešams. Visa, kas dabar vyksta prisidengiant plandemija, parodo kas yra kas.

    Atsakyti į šį komentarą
  2. Algirdas    -  2020-09-21, 20:58

    O kas čia ne taip? Juk sakė, kad be tėvų žinios vaikų nepaims. Pirmiausiai pasakys, kad paima, po to paims, lygiai tas pats gydant ar skiepijant. Įsidėmėkit visiems laikams, vyriausybė apie tokius dalykus niekada nemeluoja. Kuriam laikui nuslėpti gali, tačiau nemeluoja niekada. Jie turi planą viso pasaulio mastu, jį vykdo ir jūs visada įspėjami. Jeigu nesipriešinat jie tai priima kaip sutikimą. Jiems visada būtinas jūsų sutikimas, kitaip planas neveiktų. Todėl jie tik džiaugiasi kai jūs mitinguojat po vyriausybės langais, piktinatės, prašot ko nors ar reikalaujat ko nors iš tų pačių kurie įgyvendina beprotišką planą jūsų pačių bei jūsų vaikų atžvilgiu; beje, jūsų anūkų ir jūsų dar negimusių proanūkių atžvilgiu taip pat. Dėl proanūkių tai dar klausimas nes jeigu leisite skiepyti savo vaikus tai jūsų anūkai gal dar gims, tačiau proanūkiai tai vargu.

    Atsakyti į šį komentarą
  3. Ausra    -  2020-09-22, 09:05

    Juokingiausia kai ministras pasako, kad vaikai nebus imami, o oficialaus rašto tai irodancio po šiai dienai nesugeba parašyti ir viešai paskelbti visoms atitinkamos institucijoms 😡😡😡😡man bobutė irgi gali sakyti ką nori, kol nėra raštu uztvirtinu antspaudais jo žodžiai yra niekiniai!!!!

    Atsakyti į šį komentarą
  4. Vaida    -  2020-09-23, 07:44

    +

    Atsakyti į šį komentarą
  5. Darius    -  2020-09-23, 13:33

    Tai ir pasibaigs dainininku susirgimai antrastese, kaip iki siol skelbesi uz pinigelius, nes tures irodyti kad ju vaikai globos namuose!

    Atsakyti į šį komentarą
  6. Darius    -  2020-09-23, 13:34

    Teisybe sako komentaras virsuj – jeigu nesipriesinate reiskia sutinkate. Amen

    Atsakyti į šį komentarą
  7. jk    -  2020-09-24, 07:22

    +

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Aplinkosaugininkai turi saugoti miškus bei gyvūnus, o ne bausti vairuotojus, kurie neišgali įsigyti naujo automobilio...

Pirmiausia išmok rašyti be klaidų, chunveibine....

US subyrėjimo laukiam nuo 1947 m. nu niekaip nesulaukiam....

tik neap siš ik iš laimės....

kokiam uriupinske ar žopinske gyveni?...

Kodėl tiek mažai?...

Specialiai pasitikrinau - tik vakar paskelbta info apie Pugačiovą, neknisk proto troli. Ir dar net...