Šiais metais visi grybautojai giriasi rekordiniais laimikiais.Kaip niekada gausiai šiemet užderėjo baravykai.
Socialiniai tinklai mirga-marga nuo šimtų surinktų baravykų ir kitokių grybų nuotraukų su komentarais ir pasakojimais kokiomis aplinkybėmis buvo surinkti tie didžiuliai grybų skaičiai.
Tokius kiekius suvalgyti iš karto tikrai sudėtinga, o išlaikyti nesugedus iki žiemos įmanoma, tame tarpe, grybus džiovinant ir marinuojant ar sūdant.
Taigi, kaip paruošti grybus žiemai?
Siūlome vieną iš grybų paruošimo žiemai būdų, kuris pradžiugins ne vieno gurmano skonį ir uoslę.
Paruošimas nesudėtingas ir ilgai netrunka, neskaitant pačių grybų valymo proceso, kuris irgi priklauso nuo surinktų grybų skaičiaus.
♦◊♦
Grybų marinavimo receptas
Balti grybai ir paberžiai.
Produktai:
Lygiomis dalimis balti grybai ir paberžiai – 1 kg.
Česnakas – 3 skiltelės
Marinatas:
Vanduo – 1 litras.
Druska – 1 šaukštas.
Cukrus – 1 arbatinis šaukštelis.
Actas 9% – 2,5 valgomojo šaukšto.
Pipirai rutuliukai – 5-8 vnt.
Gvazdikėliai (pageidaujant) – 2 vnt.
Lauro lapai – 3 vnt.
Serbento lapai – 4 vnt.
Krapai – 2
Paruošimas:
Grybai kruopščiai nuvalomi ir nuplaunami po tekančiu vandeniu.
Supjaustomi nedideliais gabalėliais. Maži grybai gali būti dedami nepjaustyti.
Įdėti grybus į vandenį ir virti 20 minučių nuo užvirimo momento.
Po to grybai nukošiami su kiaurasamčiu ir kruopščiai praplaunami vandeniu.
Sudedame grybus į tą patį puodą r užpilame vandeniu taip, kad jie būtų pilnai padengti. Apytiksliai 1 litru vandens.
Pridedame tenai marinato ingredientus: druską, cukrų, pipirus, lauro lapus, krapus, gvazdikėlius ir serbento lapus (marinato ingredientus galima dėti pagal skonį). Verdame 10 minučių ant vidutinės ugnies. Po 10 minučių pridedame actą ir verdame dar 10 minučių.
Į sterilius stiklainius (pakaitintus verdančio vandens garuose) sudedame supjaustytus česnakus, užpildome stiklainius grybais ir užpilame marinatu.
Uždengiame stiklainius steriliais dangteliais ir užsukame. Stiklainius apverčiame dangteliais žemyn ir pastatome iki pilno atvėsimo.
Skanaus!
→ PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai. → Naujienlaiškis
Balti grybai, tai tikriausiai baravykai? Aš baravykus verdu, sudedu visus priedus ir uždarau. Kam juos apvirus nupilti? Prarandamos naudingos medžiagos ir skonis.