infa.lt

A. Veryga: gimdyvėms neprivaloma dėvėti kaukių

16 rugsėjo
07:10 2020

Pasklidus informacijai apie tai, kad kai kurios gydymo įstaigos reikalauja gimdymo metu dėvėti kaukes, Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) informuoja, kad tokio reikalavimo teisės aktai nenumato.

Žiniasklaidoje minimi atvejai gali būti susiję su įstaigų vidaus taisyklėmis, tačiau tokias priemones ministerija vertina kaip perteklines.

„Tokios prievolės Sveikatos apsaugos ministerija nėra nustačiusi, ypač tokiems atvejams, kai veido apsaugos priemonės dėvėjimas gali pabloginti paciento sveikatos būklę“, – pirmadienį per spaudos konferenciją sakė sveikatos apsaugos ministras, valstybės lygio ekstremaliosios situacijos operacijų vadovas Aurelijus Veryga.

SAM primena, kad gydymo įstaigose privaloma laikytis infekcijų kontrolės reikalavimų ir dėvėti nosį ir burną dengiančias apsaugos priemones, išskyrus atvejus, kai jų neįmanoma dėvėti dėl asmens sveikatos priežiūros paslaugos teikimo ypatumų šios paslaugos teikimo metu.

imfa.lt replika:

Žinoma, gimdymo įstaigų vadovai patys sugalvojo gimdyvėms užmaukšlinti kaukes, savo iniciatyva, o štai SAM, iš kurios ir kyla visos šios kaukonešių iniciatyvos – niekuo dėta. Kas gi drįstų tuo abejoti…

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 65

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. Rasa    -  2020-09-16, 08:52

    lb.gera naujiena.vadinasi,gimdymo istaigos savivaliauja.gal ju vadovai uz parazityna balsuoja ir sitokiu budu bando pakenkti valstieciams.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....

Kryti i bedugne - sustabdyti neimanoma!...

salys mandagiai ju taip ir nepasiunte?...

ir reikejo daryti,kada valdei!...

LB

dėl tavęs šiek tiek pamažinsim....