infa.lt

Amerikiečių valiutos dalis Rusijos ir Kinijos prekyboje smuko žemiau 50%

03 rugpjūčio
07:00 2020

fotoL dpa

Kinija ir Rusija smogė dar vieną smūgį Amerikos valiutai, rašo „Deutsche Wirtschafts Nachrichten“.

Pirmąjį 2020 m. ketvirtį sandorių doleriais dalis abiejų šalių prekybos santykiuose nukrito žemiau 50% ir pasiekė 46%. Likusius 54% sudaro juanis (17%), euras (30%) ir rublis (7%), pažymi leidinys.

Amerikos valiutos vaidmens sumažėjimą daugiausia lemia vykstantis prekybos karas tarp Pekino ir Vašingtono, aiškina straipsnio autorius. Šiais metais abiejų šalių santykiai dar labiau pablogėjo po to, kai amerikiečių politikai apkaltino kinus, kad jie nutylėjo apie koronaviruso epidemiją pradiniame jos vystymosi etape.

Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas šių metų pradžioje pareiškė, kad Maskva ir toliau vykdys „dedolerizacijos “ politiką.

Šis žingsnis yra „objektyvi reakcija į JAV ekonominės politikos nenuspėjamumą ir akivaizdų Vašingtono piktnaudžiavimą dolerio, kaip pasaulio rezervinės valiutos, statusu“, – teigė Rusijos užsienio reikalų ministerijos vadovas.

Dolerio atsisakymas taip pat pasireiškia Rusijos prekybos santykiuose su kitomis, ypač Europos, valstybėmis, tęsia leidinys Nuo 2016 m. su ES valstybėmis narėmis Maskva daugiausia prekiavo eurais. Šiuo metu tokių operacijų dalis sudaro 46%.

JAV ekonomistas iš Jeilio universiteto Stephenas Roachas mano, kad dolerio, kaip pagrindinės rezervinės pasaulio valiutos era eina į pabaigą. Beveik 60 metų JAV piliečiai mėgavosi „neįtikėtinai aukštu pragyvenimo lygiu“ likusio pasaulio sąskaita. Tačiau dabartinės krizės metu, valstybės, kurios anksčiau tik skundėsi, daugiau nebėra pasirengusios tai toleruoti.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 80

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. Mindas    -  2020-08-03, 10:45

    svarbi žinia

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...

Sunku jums vasarai...!...