infa.lt

Neringa Venckienė : „Negalime vienytis su tais, kurie mus jau yra išdavę“

13 liepos
13:30 2020

Neringa Venckienė

Aurimas Drižius

Neringos Venckienės įsteigtas „Drąsos kelias“ rengiasi Seimo rinkimams ir laiku pateiks dokumentus Vyriausiajai rinkimų komisijai. Nors jau keli mėnesiai visos opozicinės politinės partijos tariasi ir bando vienytis, tačiau šie bandymai nėra sėkmingi – N.Venckienė nenori jungtis prie tų politikų, kurie ją jau yra išdavę, ir dabar vėl siūlosi jungtis. N.Venckienė atsakė į „Laisvas Laikraštis” klausimus:

Ką manote apie Centro sąjungos lyderio N.Puteikio pasiūlymą visoms opozicinėms partijoms vienytis į vieną darinį tam, kad surinkti daugiau nei 5 proc. rinkėjų balsų? Kokia jūsų nuomonė dėl tokio pasiūlymo?

Tarp jų yra R.Dagio ir Vareikio partija, o su jais aš niekada nesivienysiu. Taip negali būti, kad aš stengčiausi, kad Dagys su Vareikiu patektų į Seimą.

Manau, kad tikrai su jais nieko bendro neturiu ir nenoriu turėti. Nežinau, kaip bus, nes mes vis dar tariamės ir kalbamės. Kaip tik viskas bus sutarta ir aišku, tada iš karto viską ir paskelbsime.

Tačiau laikas bėga, ir žmonėms svarbu žinoti, kas vyksta?

Taip, tačiau kai 2012 m. me sėjome į rinkimus, savo pirmą spaudos konferenciją surengėme liepos 2 d., todėl aš ir manau, kad to laiko dar užtenka. Tik iki liepos 20 d. turime užsiregistruoti VRK kaip politinės kampanijos dalyviai. Manau, kad tai ir bus padaryta.

Tačiau tas Puteikio pasiūlymas visiems jungtis į vieną partiją jums netinka, nes tarp besijungiančių yra tokių, kurie jus jau yra išdavę?

Manau, kad jie nėra opozicija, o yra tik atskilėliai nuo tų pačių sisteminių partijų. Kokia iš jų (Dagio ir Vareikio aut. Pastaba) opozicija. Jie niekada nebuvo ir nebus opozicija. Jiems tas jungimasis – tai tik kelias vėl patekti į Seimą.

Tačiau be susijungimo vis tiek tie visi protesto balsai vėl išsibarstys?

Man tai patys artimiausi iš visų opozicinių partijų yra tautininkai.

O ką galvojate apie tokį Vytautą Radžvilą?

Man patinka Radžvilo grupė ir man atrodo, kad tai protingi ir tautiški žmonės .

Ar su jais buvo kalba dėl bendro sąrašo?

Taip, tačiau kiek aš supratau, jie nelabai nori su mumis jungtis. Bent jau taip aš supratau. Nors man patinka tai, ką jie daro.

Kitaip sakant, Radžvilas tikisi vienas laimėti rinkimus?

Na taip, tačiau man atrodo, kad jie lygiai taip pat, kaip ir aš. Aš nenoriu eiti su tais, kurie niekada nebuvo opozicijoje, ir kurie dabar tik vaidina, kad yra opozicionieriai. Arba su tais, kurie tave išdavė. Tokiems gali atleisti, tačiau kodėl aš turiu stengtis, kad jie patektų į Seimą? Nėra prasmės.

♦◊♦

Redakcijos (Laisvo Laikraščio) komentaras – kaip žinia, Rimantas Dagys buvo vienas tų, kurie 2013 m. balsavo už Neringos Venckienės teisinės neliečiamybės Seime panaikinimą. Neseniai Rimantas Dagys ir Egidijus Vareikis įsteigė partiją, pavadintą Krikščionių sąjunga. Kad Rimantas Dagys iki šiol Seime balsuoja taip, kaip reikia konservatoriams, yra rašęs Algimantas Rusteika:

Algimantas Rusteika. Galima išeiti iš konservatorių, bet konservatoriai iš tavęs neišeis niekada…

Tiesos.lt redakcija  2020 m. sausio 16 d. 8:19

Kitą kartą, seniai seniai, kai medžiai buvo dideli ir dar Grybauskaitė buvo neparskridus, toks A.Zuokas buvo tokį V.Drėmą pagrobęs ir išvežęs, kad nebalsuotų kaip nereikia. Tačiau užėjo kiti laikai ir papročiai, bajorai seimuose, žinokit, balsuoja ir jų nebeišveža.

Tik dabar jie apsigalvoja po kelis kartus per dieną arba „nesuveikia balsavimo kortelės“. Štai, balsavime dėl Seimo rinkimų „kartelės“ sumažinimo iki 3 procentų tradiciniai biudžeto lėšų kramsnotojai mirtinai išsigando konkurencijos ir paskelbė visuotinę mobilizaciją.

Ir po artilerinio parengimo dvaro politologų pareiškimais ir LRT psichotroponėmis dujomis, išaušo lemiamų kautynių rytas. Pirmojo, rytinio posėdžio mūšio tikslas buvo tiesiog užblokuoti sprendimą ir klausimo net nesvarstyti.

Tačiau Seimas ėmė ir priėmė nutarimą įstatymą svarstyti 71 balsu, kaip ir buvo iki posėdžio sutarta, beliko po diskusijos įstatymą priimti. Ir štai, balsuojant dėl įstatymo priėmimo surinkta tik 70 balsų. Kaip netikėta – vieno staiga ėmė ir pritrūko!

Ir kieno gi tas balsas? Ogi narsiojo Rimanto Jono Dagio, kuris rytą parėmė įstatymo autorius ir balsavo už tai, kad įstatymas būtų svarstomas. O po pietų nebalsavo nei už, nei prieš, nei susilaikė, nei registravosi -žodžiu, niekaip nebalsavo.

Žmogelis kad susijaudins, tik blaškosi, rausta bala, pirštai tik dreba – „kortelė nesuveikė“, ką daryti? Na, bet ką čia padarysi – nesuveikė tai nesuveikė, užvertė akis, skėst rankelėmis, ir nieko nedarė, ir nusiramino.

Taip sakant, galima išeiti iš konservatorių, bet konservatoriai iš tavęs neišeis niekada. Matyt, suveikė ir masiniai telefono skambučiai demokratiškų, šaunių prezidentūros patarėjų, kurie, šiukštu, veikė be Jo Ekselencijos žinios, savarankiškai taip ar su klasiokais pasitarę.

Su kuo ir sveikiname brangių Lietuvos žmonių numylėtas tradicines partijas. Galėsit toliau tarpu savęs tradiciškai dalintis postais ir tradiciškai ar naujoviškiau daryti Lietuvą brangią. Mums neskauda, mes pripratę.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 441

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...
A5

"Lietuva be miškų, be kelių, be mokyklų, be smulkaus verslo ir be ateities !" su...

Jei tikėti tik tuom ką matei, tai(nerandu žodžių, padėk)...

Gal paspringai bevardindamas kad iki Lietuvos nedasikasei......

Apie totalinę rusofobinę LT šizofreniją: lebionka.blogspot.com/2023/10/valdas-anelauskas-zombiu-lietuva.html...

Mes stojom i nato kad būtume apginti o db jau ir pulti norime)))...

Ginklų pramonė labai pelninga, kas turit pinigų ir galit - investuokit, daug uždirbsite. Tik nereikia...

Fu

Jei prievartauja nes neturi merginos tai sprendžiama labai paprastai, neturės kuo prievartauti tai ir merginu...