infa.lt

Nuo šiol Anglijos teismas spręs, kurios šalies vadovas yra teisėtas, o kurios ne. Venesuelai negrąžintas jos auksas

03 liepos
09:40 2020
Venesuelos prezidentas Nicolas Maduro

youtube stop kadras

Aukščiausias Londono teismas atsisakė tenkinti Venesuelos centrinio banko ieškinį ir išduoti Nicolasui Maduro Bolivaro Respublikos auksą, saugomą Anglijos banke. Praėjusių metų pradžioje Didžiosios Britanijos valdžia nustojo jį laikyti teisėtu prezidentu.

Teismas pripažino opozicijos lyderį Juaną Guaido teisėtu valstybės vadovu. Tiesą sakant, tai reiškia, kad būtent jis dabar gali valdyti brangiųjų metalų atsargas, kurių bendra vertė yra didesnė nei 1 milijardas JAV dolerių. (iš kitos pusės tai reiškia, kad britų teismai prisiėmė sau teisę vertinti ir pripažinti pasaulio valstybių vadovų legitimumą, nepriklausomai nuo realios padėties – infa.lt past.)

Karakasas jau paskelbė ketinantis ginčyti šį sprendimą. Anot Venesuelos centrinio banko, pajamos, gautos pardavus aukso fondus, turėjo būti skirtos JT programai kovai su koronavirusu.

Prieš dvejus metus N.Maduro jau buvo tekę išklausyti Britanijos atsisakymą grąžinti auksą.

Tuomet Anglijos bankas išreiškė susirūpinimą, jog jis naudos valstybinį auksą asmeniniams tikslams.

Nežiūrint į Anglijos teismų sprendimus – realiai Venesueloje valdo Nicolas Maduro, kuriam pavaldžios visos valdžios struktūros, įskaitant kariuomenę, teismus ir civilinę valdžią. Neseniai JAV prezidentas Donaldas Trampas (Donald Trump) viešai išreiškė mintį, jog reikėtų susitikti su Venesuelos valdančiuoju prezidentu, kadangi opozicijos palaikomas J. Guaido (pripažįstamas ES ir JAV), matomai, neturi jokių praktinių galimybių realizuoti Venesueloje savo valdžios.

Pirmadienį Europos Sąjunga įtraukė 11 Venesuelos pareigūnų ir parlamentarų į sankcijų sąrašą už opozicijos persekiojimą ir „kenkimą demokratijai“ šalyje.

Reaguodamas į tai, Karakasas paskelbė persona non grata ES ambasadorę, tačiau po Europos diplomatijos vadovo Josepo Borrello telefono skambučio persvarstė šį sprendimą.

 

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 138

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...

Sunku jums vasarai...!...