infa.lt

Balsavimo rezultatus Kremlius pavadino „ triumfo referendumu dėl pasitikėjimo Putinu”

02 liepos
14:46 2020

Rusijos prezidento atstovas spaudai balsavimą dėl konstitucijos pataisų pavadino „triumfo referendumu dėl pasitikėjimo Putinu“. Pokalbyje su žurnalistais Dmitrijus Peskovas pabrėžė, kad „nebuvo jokio užsakyto aktyvumo ir rezultato“.

Ketvirtadienį, Centrinė rinkimų komisija (CRK) baigė apdoroti visus 100% balsavimo biuletenių. Remiantis oficialiais duomenimis, 77,92% balsavusiųjų pasisakė už Rusijos konstitucijos pataisas, prieš pasisakė 21,27%. Bendras rinkėjų aktyvumas sudarė 64,99 proc.

Visos Rusijos visuomeninis rinkėjų teisių gynimo judėjimas „Golos“ (Balsas) pasisakė su kritika valdžios institucijų atžvilgiu, pranešdamas apie daugybę balsavimo organizavimo ir vykdymo pažeidimų, o CRK nurodytus skaičius pavadino „falsifikuotais“.

„Įvykęs balsavimas buvo beprecedentis ir išliks šalies istorijoje kaip pasikėsinimo į žmonių suverenitetą pavyzdys“, – teigiama organizacijos tinklalapyje.

„Aš prabudau ir sužinojau, kad už tai, kad būtų anuliuotos ankstesnės Putino kadencijos, nubalsavo net 78%. Tai yra net daugiau nei 2018 m. Prezidento rinkimuose (76%)”, – Twitter socialiniame tinkle parašė opozicijos veikėjas Aleksejus Navalnas (Aleksej Navalnyj). „Rusijoje nustatytas padirbtų balsų rekordas neturi nieko bendra su žmonių nuomonėmis“.

Trečiadienį 21 val. Maskvos laiku visoje Rusijos teritorijoje baigėsi visos Rusijos balsavimas dėl Rusijos Federacijos konstitucijos pataisų. Pagrindinė balsavimo diena laikoma liepos 1 d., tačiau rusai taip pat galėjo balsuoti pradedant birželio 25 iki 30 dienos.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 79

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Vakarų debilai valdžioje pasapnavo, kad gali nugalėti Rusiją, atsibudę pamąstė savo debiliškomis smegenimis, kad gerai...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....

Kryti i bedugne - sustabdyti neimanoma!...

salys mandagiai ju taip ir nepasiunte?...

ir reikejo daryti,kada valdei!...

LB

dėl tavęs šiek tiek pamažinsim....